DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 12:35
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ti kolega vidim znaš o kom Ranko priča.Ali nemoj mislit da su oni samo iz Sarajeva oni su iz cijele Jugoslavije najveća firma. pa znate li vi da su oni bili najveća firma u Jugoslaviji.nisu oni dobivali posla jer je to bila politika nego jer su bili najbolji.a najbolji su bili jer su najbolje radili i dobivali posla.

zašto se ne makne ovog Miličića kad se vidi da to ne ide nikud.oni posla neće dobit nigdje više osim kod nas a neće više ni kod nas.Energoinvest će im uzet sve poslove u regiji i Dalekovod nema šanse.
pa očem pričamo Energoinvest je prije par mjeseci dobio ugovor za dalekovode u Libiji 200 miljona eura .
ej 200 miljona eura.kad će Dalekovod dobit taki poso? Kad će Miličić nać neki poso?
on zna samo novce trošit na Hajduka i poslovne tornjove,bem ti kruv.ništa od njega ko ni od Dalekovoda

Kazahstan, Nigerija…….skandinavija.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Zanimljivo je proučiti i Energoprojek:
– plan za 2010 g su prihodi 242,8 mil EUR ili 87% planiranog za 2009 g
– plan dobiti za 2010 g je 10,4 mil EUR ili 88 planiranog za 2009g
– odnos domaćih i inozemnih prihoda je 44,1%:55,9%
– u planu je u 2010g ugovaranje novih poslova u iznosu 308,mil EUR Srbija 119,4 inozemstvo 188,8 mil
Fundamentalni pokazatelji za ovu firmu su:
-P/B 1,15, P/E 14,75, ROE 8,44, EPS 51,64

Prema fundamentima jako slično Dalekovodu s tim da imaju puno bolju perspektivu u budućnosti i manju ovisnost o domaćem tržištu.
Još jedna stvar koja me iznenadila je transparentnost. Detaljno izneseni planovi za 2010 g potkepljeni s brojkama. Mogao bi se i Dalekovod i ostale građ. firme u državi malo ugledat na njih i voditi više računa o investitorima.
Žalosno je da takve informacije kod nas dobiva samo određen krug ljudi.

O svemu ćeš biti obaviješten, a i nitko te ne primorava da investiraš u dalekovod……..izaberi boljeg u ovom sektoru ako možeš.

Ti kolega vidim znaš o kom Ranko priča.Ali nemoj mislit da su oni samo iz Sarajeva oni su iz cijele Jugoslavije najveća firma. pa znate li vi da su oni bili najveća firma u Jugoslaviji.nisu oni dobivali posla jer je to bila politika nego jer su bili najbolji.a najbolji su bili jer su najbolje radili i dobivali posla.

zašto se ne makne ovog Miličića kad se vidi da to ne ide nikud.oni posla neće dobit nigdje više osim kod nas a neće više ni kod nas.Energoinvest će im uzet sve poslove u regiji i Dalekovod nema šanse.
pa očem pričamo Energoinvest je prije par mjeseci dobio ugovor za dalekovode u Libiji 200 miljona eura .
ej 200 miljona eura.kad će Dalekovod dobit taki poso? Kad će Miličić nać neki poso?
on zna samo novce trošit na Hajduka i poslovne tornjove,bem ti kruv.ništa od njega ko ni od Dalekovoda

Kazahstan, Nigerija…….skandinavija.
[/quote]

Nemaju nikakvu Nigeriju niti skandinaviju niti Kazahstan.
Nemaju ništa

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

@ententinis
Da? Kak znaš? Poznaš nekog iz uprave?

Ja iskreno ne vijerujem u te velike infrastrukturne porjekte u BiH, veliku budućnost Energoinvesta itd.
Napraviste od Bosne Emirate, a ona ima BDP tri puta manje od nas. Što se korupcije tiče Hrvatska korupcija je velika, no u usporedbi sa BiH ona je malo dijete.
Ono što tek čeka Energoinvest je neupitno privatizacija jer će se tek tada moći ozbiljnije upustiti u međunarodne natječaje i poslove.
Na kraju krajeva nema Energoinvest pogone i akvizicije u Hrvatskoj nego je situacija obrnuta Dalekovod ima pogone i akvizicije u BiH. Mi dobivamo poslove u susjedstvu(Crna Gora, Kosovo, Albanija , Makedonija) a ne Energoinvest.
No mi bismo trebali posutiti sve druge na miru i fokusirati se na poslovanje i prilike u Dalekovodu, jer je to osnovni interes svih nas na ovom forumu.

Kolega tigel što se tiče energetike u Bosni se na tom planu trenutno radi više nego u RH i u to ulažu i neke strane kompaniji. TE Stanari, Trebišnjica, Buk Bjela itd. Moraju raditi ono za što imaju mogućnost i izgledan povrat novca. Ne mogu se zahebavati sa turizmom ili pitaj Boga s čim kad ga ni nemaju.
"Procjene govore da je trenutno u upotrebi samo 40 odsto iskoristive hidroeenergije u BiH. Studija energetskog sektora utvrdila je potencijale za hidroproizvodnju, čiji je ukupan kapacitet 1.824 megavata u FBiH i 1.177 megavata u RS. Ovo predstavlja značajan resurs i za mnoge od novih elektrana su pripremljene studije predizvodljivosti, preliminarni projekti ili finansijske studije",
Slavica Korica, predstavnica FIPA, ponudila je ulagačima projekte vrijedne više od pet milijardi eura u 14 malih i velikih hidroelektrana, te sedam termoelektrana,

who dares, wins

Reći će vama Ranko. nema vam sreće u Dalekovodu jer vam on šanse nema u Jugoslaviji kraj Energoinvesta i energoprojekta. pa znate li vi kakve su to firme, pa Dalekovod je za njih our.ja vam pričam o tom da Dalekovod neće imat od čeg živjet ako ne uzme posla u Jugoslaviji a ne može uzet kad su ovi jači.

to što vam Dalekovod uzme nekakve poslove po Makedoniji i Crnoj gori to je sve slabo jer rade za hranu i cigare . jeste vi vidli pošto oni rade? na svakom natječaju dobiju poso jer imaju najjeftiniju ponudu,takve poslove vam Srbi i Bosanci neće radit ,to ostave Hrvatima nek rade za košpice

A gdje su ti Afrika Irak Dubai Katar gdje sve uzme Energoprojekt? pa gdje je tu Miličić? Pa šta on radi?
ide na ručak sa Kalmetom? pa kakav kalmeta, pa ko će ga hranit kad neće bit kalmete?
pa bem ti kruv ako ne dobe brzo neki poso ne znam kako će. a gdje će ga dobit kad ništa ne rade po tom pitanju

da se Ranka pita letio bi meni Miličić zajedno s onom njegovom da vidiš .upropastiće firmu jer ne rade dobro samo pogledajte vi šta drugi rade i kakve poslove dobijaju. ali to neće samo doć to neko mora zaradit.a ko će to u Dalekovodu zaradit? pa neće Miličić sigurno

Kolega a kako bi se trebao dobiti natječaj osim da ste naj jeftiniji ili recimo naj povoljniji ?
Sve što ste do sad tu napisali je vaš osobni stav, a to što je Energoprojekt i Energoinvest ovakav ili onakav u opće ne utječe na cijenu dionice Dalekovoda. U Americi sigurno ima brdo firmi iz te branše koji su još bolji i šta se tu može. To da je Energoinvest bolji od Dalekovoda ne drži vodu i to sam vam sa par članaka pokušao objasniti no vidim da ne trzate.

who dares, wins

kakve li koristi od ovog prepucavanja ! hm… drž svoje gače za susjedove baš me briga [undecid]

Znači obje firme rade na istom tržištu već 60god. a sad ce odjednom oni uzet sve poslove dalekovodu. Dalekod ce radit za kikirikia, a oni za arapske milijarde. [huh]

p.s. Ova rečenica "Reći će vama Ranko" ima potencijala postati legendarna. [lol]

Ovdje upišite svoj komentar… [thumbsup] vidite kupnju, a i promet je zavidan… ja zadovoljan

Kupnje: Cijena Količina
332,10 306
331,20 300
331,00 100
330,17 75
330,16 120
330,01 5
330,00 55
329,02 20
329,00 52
328,12 70
Prodaje: Količina Cijena