Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
@ Gubernator
Dalekovod 75% prihoda ostvaruje u zemlji (podaci FI 2008) s tim da se expanzija poslovanja dogodila zadnje četri godine, zbog cestogradnje i HDZ-a, na natječajima je imao duplo skuplje ponude od konkurencije i dobivao poslove, zbog politike.
Mislite li da će takve ponude više prolaziti s obzirom na situaciju u državi, brojne afere i s obzirom na skori ulazak u EU.
Dalekovod je lokalni igrač, a na ovom terenu više nema novaca za skupe igrice. Treba proći par godina da se ciklus ponovno pokrene a pitanje tko će se kako tada pozicionirati na tržištu s obzirom na vjerovatnu promjenu vlasti.
Ingra je također stara 50 godina i imala je odličan FI 3Q 2008g cijena je bila cca 100 kn, pa tako da izvještaji nisu realan pokazatelj budućih kretanja.
I još jedna stvar kad spominjete Enron, koliko sam upućen oni su frizirali izvještaje prikrivali gubitke i pumpali cijenu dionice, ovdje je stvar potpuno drugačija friziraju se izvještaji i skriva se dobit od dioničara.
Na ove prihode dobit bi trebala biti najmanje duplo veća, zašto to rade, zašto ne dijele pošteno dobit svojim dioničarima?
Što barba Buffet kaže: ulažite samo u firme s poštenim managmentom.
Antiša @ koliko listanih firmi na zse mozemo nabrojati sa postenim menagmentom????
I još jedna stvar kad spominjete Enron, koliko sam upućen oni su frizirali izvještaje prikrivali gubitke i pumpali cijenu dionice, ovdje je stvar potpuno drugačija friziraju se izvještaji i skriva se dobit od dioničara.
Na ove prihode dobit bi trebala biti najmanje duplo veća, zašto to rade, zašto ne dijele pošteno dobit svojim dioničarima?
Što barba Buffet kaže: ulažite samo u firme s poštenim managmentom.
nisam vas baš razumio. tko skriva dobit a tko ju fingira u ovom slučaju? Želite reći da je dobit DLKV još veća? Ajme pa koliki mu je onda "stvarni" P/E ako je sada 6? Da nije 3? Ajme ajme koliko je tek zapravo DLKV podcijenjen. [smiley] [rolleyes]
kolega imate pravo. nije 10 milijardi kuna nego više, jer 1,6 milijardi € je ipak nešto više od 10 milijardi kuna.
[/quote]
Netko, primjecujem, ne vidi ocitu gresku u brojevima.
Kolega Gubernatore!
Kojih 10 milijardi kuna????????????????
Vi morate hitno na tečaj iz matematike, jer se bojim da je stanje vašeg portfelja u puno gorem stanju nego što sam mislio.
[cry]
A i taj skromni posao će raditi 48 mjeseci, to je ČETIRI godine ( ako niste znali ), dakle nema tu zarade ni za reprezentaciju i ručkove, a kamoli za Hajduk i slične pihdarije……………
Bojim se samo da netko od bivše uprave HAC-a ne propjeva. E onda bi moglo biti gadno?????
[wink]
Dalekovodu posao u Makedoniji vrijedan 1,6 milijuna eura
Tvrtka Dalekovod potpisala je jučer u Makedoniji ugovor s lokalnim operatorom elektroenergetskog prijenosnog sustava AD MEPSO za radove na rekonstrukciji TS Bitola 2 zajedno s isporukom i instalacijom novog kontrolnog sustava te zamjenom postojećeg sustava zaštite.
Ugovor je vrijedan 1,6 milijuna eura, a rok završetka radova je 48 mjeseci, navodi se u priopćenju Dalekovoda objavljenom na Zagrebačkoj burzi. Iz Dalekovoda napominju da je navedeni ugovor sklopljen u međunarodnoj konkurenciji šest tvrtki, a financira se iz sredstava EBRD-a, a riječ je o najvažnijoj transformatorskoj stanici u Makedoniji preko koje se osigurava povezivanje Skoplja s grčkom granicom.
kolega imate pravo. nije 10 milijardi kuna nego više, jer 1,6 milijardi € je ipak nešto više od 10 milijardi kuna.
Kolega zašto ste opterećeni sa mojim portfeljom? Moj portfelj je vrlo vrlo optimiziran i samo ću vam ponoviti da mi je aktiva portfelja trenutno 5% od year high, a glavnica portfelja veća nego crobex 5400.
a vezano za HAC itd.. a čujte, isto mogu pokucati i HDEL-u, kaj ne?
[/quote]
Kolega Ribič, mogu vas zvati Vilim?
Uzeći u obzir činjenicu da ste preračunavanjem 1,6 miljuna eura koje DLKV dobiva u kune došli do cifre od 10 milijardi kuna,potpuno je razvidno da ste svo ovo vrijeme u zabludi glede stanja vašeg portfelja.
Bojim se da je vaš minus puno veći nego što ste prvotno mislili [cry]
@gubi
Sorry kaj te ispravljam, ali ovaj puta je vidra u pravu. Zamijenio si milijune sa milijardama. Posao je vrijedan oko 11, 5 milijuna kuna. Nije nešto veliko, ali je potpisano.
Pravi posao koji ja očekujem je u Kazahstanu, vrijedan oko 200 mil. eura taj će vrijediti milijardu i pol kuna.
Što se menagmenta tiče (inverter) od prvog dana sam tvrdio da je sve čisto, dok su drugi iste vidjeli u Remetincu.
@Antiša
2010 će najveći dio prihoda dalekovod ostvarivati vani, a tvoja tvrdnja da je samo lokalni igrač ne stoji.
Pa otvori na googlu, dalekovod d.d. pa malo čitaj……..ima zanimljivih stvari.
Da pokuca na vrata i sam vrag lično, dionice su podcjenjene i od dlkv i od hdel-a. Pa Podravkina cijela uprava je završila u zatvoru pa je dionica još porasla 20 %. Zar mislite da forum čitaju mala djeca da pišete takve bajke. [shocked]
@gubi
Sorry kaj te ispravljam, ali ovaj puta je vidra u pravu. Zamijenio si milijune sa milijardama. Posao je vrijedan oko 11, 5 milijuna kuna. Nije nešto veliko, ali je potpisano.
Pravi posao koji ja očekujem je u Kazahstanu, vrijedan oko 200 mil. eura taj će vrijediti milijardu i pol kuna.
Što se menagmenta tiče (inverter) od prvog dana sam tvrdio da je sve čisto, dok su drugi iste vidjeli u Remetincu.
@Antiša
2010 će najveći dio prihoda dalekovod ostvarivati vani, a tvoja tvrdnja da je samo lokalni igrač ne stoji.
…..alabama zagoriće odojak…ostavi se dalekovoda do ponediljka……..
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
u hebote led.
ispričavam se svima, zabrijo sam žešće, čitao u brzini i eto ga. Dakle da sam sebe ispravim i pospem pepelom[embarass]: Ovo je sića od ugovora, nikakvih milijardi ovdje nema.
Iako što se tiće same firme i dalje ostajem pri svom da je ovo OK firma i da je bliža energetici nego građevini.
Još jednom sorry svima, fakat sam zabrijo da su milijarde u pitanju, zato sam i vrisnuo ovako. [embarass]
***obrisano***
Antiša @ koliko listanih firmi na zse mozemo nabrojati sa postenim menagmentom????
Mislim na pošten odnos prema dioničarima, to su firme koje uredno i objektivno izvještavaju o stanju društva. Isplaćuju dividende i rade u interesu dioničara.
Jedan primjer je ATPL čija je uprava popljuvana na forumu jer su transpaentno prodavali dionice iako su javno iznili svoja očekivanja poslovanja u sljedećih par godina.
A mogli su kao i Dalekovod isplatiti 3-4% dividende i ostatak dobiti podijeliti međusobno.
@gubi
@Antiša
Je, Vidra je u pravu. my bad. zabrijo sam da se radi o 1,6 milijardi € a ono 1,6 milja.
Al ste me pustili svi na lagano da se krčkam [thumbsup]. Alien me na normalan način upozorio da sam nekaj fulo pa sam išo ponovno čitati. hvala alien i hvala Aalabama. Vjerojatno bih i dalje trubio o milijardama. [embarass]