Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
23. prosinac 2009.
ZSE: HT i Atlantska plovidba najlikvidnije dionice u 2009.
Četiri najtrgovanije dionice (HT, Atlantska, IGH i Dalekovod) ostvarile su kumulativno veći promet nego sve ostale uvrštene dionice zajedno
Najtrgovanija dionica u ovoj godini bila je dionica HT-a sa prometom od 1,7 milijardi kuna, uz rast cijene od 34,5 posto na 268,05 kuna. Atlantskom plovidbom protrgovano je u visini 1,03 milijarde kuna, a ta je dionica porasla 33,7 posto, na 921 kunu. Po prometu slijedi dionica Instituta IGH kojom je ostvareno 517,4 milijuna kuna prometa, a cijena joj je pala 31,5 posto, na 2.500 kuna. Četvrti najlikvidniji bio je Dalekovod, koji je zabilježio pad od 17,4 posto, na 315,70 kuna, uz promet od 486,6 milijuna kuna.
Da,da….čitam o Dalekovidu i pitam se oće li preživjeti 2010. Poslova nema, ja ih im ne mogu napraviti a bogme imaju i plan zbrinjavanja….jel neko nešto čuo o istome ?
I sad oni idu u službenu kotaciju ( prvu ) A šta je bilo sa Viktorom Lencom u prvoj kotaciji ????
Nije dobro.
Vi bi se začudilo koliko posla će dlkv imati.
A najbolje od svega kaj će sve biti vanka Hrvatske gdje neće biti jutarnjeg.
Ovo je izvrsna firma, još da se nalazi na USA marketu bilo bi prebolesno, ovako je jadno.
Ovdje se dobit povečava a ne smanjuje, plus reference?!?!?!? nema im kraja
[/quote]
Gospon Viktorija, Vi prvo kao niste zainteresirani i promatrate nonšalan’ sa strane, a onda puni pozitivnih emocija spram ovoj dionici. Da Vas čovjek ne zna, pomislio bi da ste se ukrcali. [thumbsup]
No, Vi ste poznati objektivac, a ne druker. Kupio netko od rodbine?
http://www.dalekovod.hr/novosti/11-05-2009.html
Poslije uspješnog završetka tako zahtjevnog i važnog objekta, Dalekovodu d.d. se otvaraju velike mogućnosti za dobivanje novih poslova na perspektivnom kazahstanskom tržištu.
Dalekovod d.d.
[/quote]
Kazahstan je zemlja bogata resursima i sa sasvim izglednim konstantnim gospodarskim rastom. Otvaranje novih poslova za Dalekovod na ovom tržištu bi bio pun pogodak!
Vi bi se začudilo koliko posla će dlkv imati.
A najbolje od svega kaj će sve biti vanka Hrvatske gdje neće biti jutarnjeg.
Ovo je izvrsna firma, još da se nalazi na USA marketu bilo bi prebolesno, ovako je jadno.
Ovdje se dobit povečava a ne smanjuje, plus reference?!?!?!? nema im kraja
[/quote]
Gospon Viktorija, Vi prvo kao niste zainteresirani i promatrate nonšalan’ sa strane, a onda puni pozitivnih emocija spram ovoj dionici. Da Vas čovjek ne zna, pomislio bi da ste se ukrcali. [thumbsup]
[/quote]
Nope nope nope.
Nisam.
Pa onda ćete tvrditi da sam kupio i atpl jer sam postao BDI i rekao da bi se sada mogao stvoriti bid.
Kolega vi ste kao i većina. O meni imate krivo mišljenje. Zar mislite da pišem negativno jer se želim ukrcati? Zar imam takvu moć na forumu i u Hrvatskoj? Kaj svi mene slušaju?
Pa postat ću umišljen.
Nitko se od mojih nije ukrcao, nitko ne kupuje, pogotovo ne ja.
A to kaj pišem ovdje ne znači ništa, to su činjenice.
p.s. napisao sam da je USA da bi bilo prebolesno…jer ja sam na USA
no nije bitno…imajte i dalje tako divno mišljenje o meni…kao i većina!!!
lp
pa kud si baš sad otišao u ameriku taman kad će puknuti balon? [smiley] ili stari lisac poput tebe samo short igra?
http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/84585/Default.aspx
Zanimljivo je da od 10 najlikvidnijih dionica na Zagrebačkoj burzi samo jedna bilježi rast prihoda u prvih devet mjeseci, i to “Dalekovod”, čiji su prihodi porasli s 1,4 na 1,9 milijardi kuna. [/u]
Eto, neki su se čudili što je Dalekovod izašao sa procjenom pada prihoda u slijedećoj godini za trećinu,
a kod većine se to desilo još ove godine. Što li tek onda druge čeka slijedeće godine?
Kolega,prilično sam siguran da će biti teško naći firmu sa gorim forkastom od Dalekovoda.
Zapamtite što vam kažem.
Pad prihoda od 33% bi teško preživjele i puno bolje firme
[/quote]
Ako uskoro Dalekovod ne dobije neki značajniji posao, poput onoga u Norveškoj, koji je odgođen na neodređeno, odoše oni u žestoki gubitak iduće godine…..
A sam predsjednik uprave kaže da će im prihod pasti za 33%!!!!!!!!!!
Kad to kombiniramo sa free floatom od 2 milijuna dionica, onda je smjer jasan…… [bye]
Jeben post, nasmijao me do suza. Svaka čast na humoru!!! Pobjeda je dobar čovjek, malo izneviran promjenom vremena. [lol]
Zašto netko tko nije dioničar Dalekovoda i po negovim riječima niti misli postati daje prognoze (uglavnom tmurne) ,stalno visi na ovom Dalekovodom forumu i muti vodu.
Ima i velikih ulagača npr. sa NYSE(USA) koji gube vrijeme te nekim čudom imaju razloga tratiti svoje dragocijeno vrijeme pišući postove na ovom forumu , pa i u večernjim satima kad je na NYSE(USA) najžešća trgovina a tada bi pomno trebali promatrati što se tamo dešava i trejdati naveliko.
Neka nas sirotinju puste na miru da preživljavamo kako zanamo , jer oni i onako nemaju interes ulaziti u ovako lošu, investiciju kao Dalekovod , ili je pak potpuno suprotno zato što im je Dalekovod veoma interesantan iako je na ZSE.
Ja imam više vremena od takvih, pa nikad nisam napisao post na dionici koju nemam ili je nemam namjeru imati , štoviše ne pišem postove niti na svim dionicama koje imam u svom portfelu.
čudno zar ne
http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/84585/Default.aspx
Zanimljivo je da od 10 najlikvidnijih dionica na Zagrebačkoj burzi samo jedna bilježi rast prihoda u prvih devet mjeseci, i to “Dalekovod”, čiji su prihodi porasli s 1,4 na 1,9 milijardi kuna. [/u]
Eto, neki su se čudili što je Dalekovod izašao sa procjenom pada prihoda u slijedećoj godini za trećinu,
a kod većine se to desilo još ove godine. Što li tek onda druge čeka slijedeće godine?
Kolega,prilično sam siguran da će biti teško naći firmu sa gorim forkastom od Dalekovoda.
Zapamtite što vam kažem.
[/quote]
Ako uskoro Dalekovod ne dobije neki značajniji posao, poput onoga u Norveškoj, koji je odgođen na neodređeno, odoše oni u žestoki gubitak iduće godine…..
Kad to kombiniramo sa free floatom od 2 milijuna dionica, onda je smjer jasan…… [bye]
[/quote]
Kad stignu vijesti o porastu dobiti od 33% bit će kasno za preseliti Vaš keš u Dlkv [wink]
Kad stignu vijesti o porastu dobiti od 33% bit će kasno za preseliti Vaš keš u Dlkv [wink]
Da, nikad se ne zna što se može odigrati unutar sljedećih godinu dana s onim tenderima itd. u inozemstvu.
Da, nikad se ne zna što se može odigrati unutar sljedećih godinu dana s onim tenderima itd. u inozemstvu.
[/quote]
Slažem se, inozemstvo će biti prioritet, međutim biti će posla i kod nas za Dalekovod.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/direktor-hep-a-cijena-struje-bi-trebala-biti-35-posto-veca.html
Najavio je i milijardu i pol kuna HEP-ovih izdvajanja u investicije i izgradnju objekata u idućoj godini.
http://www.plinacro.hr/UserDocsImages/POZIV%20ZA%20NADMETANJE_PN-I-531-09-GB.pdf
Zapamtite što vam kažem.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Kolega ta saznata o poslovanju u proteklom razdoblju, to vam je već uračunato u cijenu. Ono što nas investitore zanima su forcasti za poslovanje u idućoj godini!!!
To vi nama pokažite…….
Ono što moji izvori doznaju ne daje razloga za optimizam, dapače. Nije dobro, nije……