Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Vise vrijedi firma koja najavi pad 33% i komunicira sa dionicarima sve stvari bilo lose bilo dobre nego ona koja nista ne kaze i ne komunicira i laze.
Samo neka nastave sa fer korespondencijom i lagano ce ova dionica ici prema gore.
Corporate Governance kod nas je 30% vrijednosti.
Luka Miličić najavljuje pad prihoda od nevjerovatnih 33% za slijedeću godinu.
STRAVIČNO !!!
A znate kad netko toliko najavi, da ustvari priprema javnost na još gore rezultate.
Mislim da bi bilo teško naći firmu na ZSE sa gorim forkastom.
Nadam se da vam je sad jasnije zašto institucionalni investitori bježe odavdje.
Pa ovdje vam ne mogu zaraditi ni za kruh i vodu.
Ali za sve vas male investitor, vode će biti u neograničenim količinama da preživite što dulje i dokupite što više.
Lijepo su vas Geronimo i Delux uvalili, a bogami i sebe.
A sad ne preostaje ništa drugo nego cijukati ko miševi u zamci
E moj Fedya ne znam od kada pratiš dlkv ali od kad ja pratim bilo je desetak intervjua, izvještaja o poslovanju, nekad lošijih, nekad boljih ali nikad, baš nikad gospodin Luka Miličić nije lagao. Uvijek se obistinilo ono što je rekao i zato im vjerujem, samo neznam što se tebi toliko zamjerio dlkv, bit će da si kupovao na 1950 pa nisi još izišao al ne mari, ako nisi prodao nisi još ništa izgubio. [tongue]
Vise vrijedi firma koja najavi pad 33% i komunicira sa dionicarima sve stvari bilo lose bilo dobre nego ona koja nista ne kaze i ne komunicira i laze.
Samo neka nastave sa fer korespondencijom i lagano ce ova dionica ici prema gore.
Corporate Governance kod nas je 30% vrijednosti.
[thumbsup]
Tako se to radi u razvijenom svijetu jer u suprotnom dioničari gube povjerenje.
Sva dionička društva na ZSE bi se trebala ponašati što transparentnije pa bi bilo manje prostora za manipulacije cijenom.
STRAVIČNO !!!
Luka nije rekao "nevjerovatnih".., to ti komšo stalno ložiš i tražiš bilo kakvu slamčicu nebi li se tvoje pljuvanje po ovoj firmi ikako opravdalo…
Ovime uvrštenjem u 1. kotaciju upravo padaju u vodu svi napisi Jutarnjeg i ostalih koji su bez ikakvih dokaza prenijeli optužbe (čitaj: laži) koje su se donedavno pisale o Dalekovodu…
Firme u krizi imaju problema s likvidnošću, otpuštaju radnike i završavaju stečejevima, Dalekovod zapošljava, osigurava nove poslove, ulazi u biznis sa obnovljivim izvorima energije i daje projekcije razvoja…
Sasvim je sigurno da je ovo srozavanje cijene DLKV bilo vrlo perfidno smišljeno, mnogi su preplašeni lažima odustali od kupnje, cijena je dovedena na razinu koja nekome odgovara i drži se u gabaritima za skupljanje…
A to da su Geronimo i Delux navlačili na kupnju, to možda tako i izgleda, no nisu se ni sami nadali da se toliko šljama skupilo na ovoj dionici koji će drukati za pad, a da se pri tome neće birati sredstva ni načini…
Odustani Feđa…, manjka ti argumenata…
A to da su Geronimo i Delux navlačili na kupnju, to možda tako i izgleda…
Svako toliko se netko poziva na ta dva nicka. Oprezno s tom ekipom i njihovim izjavama.
Prije će biti da su navlačili na kupnju da bi se mogli lakše iskrcati i potom (eventualno) kupovati niže.
Ono što mi se čini dobro u zadnjem periodu je to da se dionica Dalekovoda unatoč opetovanim provokacijama, diskreditiranju i općenito klizećim cijenama na ZSE uspješno držala.
Načelno, dobar znak.
Večernji, 16.12.09.
Ina do 28. prosinca vraća državi milijardu i pol kuna
Novac koji stigne poslužit će Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama za podmirivanje dugova izvođačima radova.
Ina će u cijelosti podmiriti dug od otprilike 1,5 milijardi kuna prema državnom proračunu 28. prosinca, neslužbeno se doznaje nakon jučerašnje zatvorene sjednice Vlade. Tim će novcem Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste podmiriti dospjele dugove izvođačima radova.
Stiže lova, biti će još bolja profitabilnost.
Ako bude stvarno tako, puna šaka brade za Dalekovod i za sve ostale koji trebaju primiti novac.
[/quote]
INA vratila državi 1 milijardu kuna!
Je li netko zna koliko je od toga dobio Dalekovod?
STRAVIČNO !!!
A znate kad netko toliko najavi, da ustvari priprema javnost na još gore rezultate.
Mislim da bi bilo teško naći firmu na ZSE sa gorim forkastom.
Nadam se da vam je sad jasnije zašto institucionalni investitori bježe odavdje.
Pa ovdje vam ne mogu zaraditi ni za kruh i vodu.
Ali za sve vas male investitor, vode će biti u neograničenim količinama da preživite što dulje i dokupite što više.
Lijepo su vas Geronimo i Delux uvalili, a bogami i sebe.
A sad ne preostaje ništa drugo nego cijukati ko miševi u zamci
Drži se ti Podravke i mani se ćorava posla. tamo je sve kristalno jasno jedino se još ne zna tko koga hebe. Ili mi Mađare ili Mađarice nas.
To što je Ina upltila 1050 milja od kojih je masu za HC I HAC je svakako veoma dobra stvar koja je bez sumnje danas lansirala građevinare koji čekaju svoje razađene novce od države.
No na toj činjenici se neće moći dugo živjeti, te je potrebno stalno stvarati nove vrijednosti kako bi se održalo firmu u jednom kontinuitetu dobrih poslovnih rezultata.
Čitam predhodnike sa natpisima o padu prihoda od 33% za 2010 god.(kao je to samo stravičan podatak!!!!!!)
Mislim da je to vrlo solidan rezultat. Gledajte to na ovaj način.
U 2008 se poslovalo dobro. U 2009 Dobit je porasla 73%, to je izniman rezultat koji je nemoguće ponoviti niti u idealnim uvjetima. Logično je bilo očekivati pad u iznimno teškoj 2010-oj u odnosu na 2009 gdje su se uglavnom poslovi sklapali u kod nas još i dobroj 2007 i 2008 godini.
Ovo što se očekuje u 2010 je 66% prihoda od izvanredne 2009 , što je vrlo dobro pa još i porast u odnosu na 2008.Osobno meni je ova prognoza za bolja od očekivanja i na kraju to je ono što se skoro nitko iz branše ne može pohvaliti da je zadržan pozitivan trend poslovanja i može reći da je zatvorio financijski okvir za 2010, gdje čak niti ozbiljnija kriza u tvrtci ne dolazi u obzir.
Brojka od 66% prihoda u odnosu na 2009 izgleda još i bolja ako se zna da su prihodi iz cestogradnje za 2009 činili 46% prihoda Dalekovoda, a ta ista cestogradnja će skoro biti mrtva u 2010 .
Na kraju uvijek se može sklopiti neki novi ugovor ili predugovor koji će samo poboljšati ovo što se predviđa za 2010.
Čestit Božić svim istinskim dioničarima Dalekovoda i svu sreću u 2010 .
Hvala, također i tebi a i našem Dalekovodu i njegovim vrijednim i sposobnim djelatnicima!
Cijenjeni forumaši koji pišu i "ne vide ništa dobro" o padu prihoda od 33% u 2010. zaboravili su i dodati o rastu EBITDA marže na razinu od preko 10% što samo po sebi znači da će dobit po dionici biti u okviru višegodišnjeg prosjeka, (koliko društava u nas ili u svijetu imaju takve rezultate u ovoj krizi), a da ne govorim o planovima smanjenja fiksnih troškova poslovanja, nepredvidljivost i sl. što ne mora biti sve negativno mogu se dogoditi i pozitivne stvari. Kao naprimjer oporavak u EU i dr. koji je već evidentan, a očekuje se u 2010. i znatnije u 2011., a znamo da burza to anticipira znatno prije.
Eto ipak ste reagirali.
Neki su rekli nećete rasti ja sam rekao hoćete.
Sretno sutra.
Pametni će sutra prodati.
LP