DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 05:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
7.233
1,981
3,64
3,66
1,67%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ma Alabama nemam ja ništa protiv toga da stavljaš veliki nalog na bid to je tvoje pravo da staviš nalog koliki možeš, nije to poanta moga posta.
Evo volim proćakulat o burzi sa svakim sa starim trgovcima novim ulagačima, trejderima dividendašima i što sam primjetio ima već podosta vremena ulagači izlaze vani neko u većoj mjeri neko manje izlazi vani (i sam sam dio novca prebacio vani) Zašto ljudi odlaze trgovat vani?
Vani se malo po malo situacija "stabilizira" dionice malo po malo osvajaju nove više vrhove i oporavak je izvjesniji nego u nas. Druga a možda i važnija stvar zašto ljudi napuštaju ZSE su te što se smatra da ja na našoj burzi sve izrežirano i da ne postoji pravo tržište- sve je u rukama petorice, šestorice FM i još nekolicine ljudi koji su blizini ove šestorice-dakle smatra se da će biti kako veliki odluče TA baš ne igra pretjerano FA nema pretjeranu ulogu eventualno sa PA analizom možeš biti nešto uspješniji.
Kolike su ti šanse za pokerskim stolom imaš 50 000 -200 000 nečega a igraš protiv 5 000 000 000 nečega u principu skoro nikakve pitanje je samo koliko dugo možeš izdržati za stolom i koliko dugo će te ići karta a krajnji ishod je unaprijed određen.
E sad ako slatke ovčice odlutaju po bijelom svijetu tko će da trguje na ZSE (ajde uvjek će netko trgovati) prometi će biti par milja kuna dnevno i što tada ozbiljniji igrač ne može uć na tržište da ne digne jako cijenu a kad digne cijenu komu će prodavati?
E sad što htjede ono reći? Ah da potrebno je ljudima vratit povjerenje u ZSE a ne još javno ložit vatru kako je neko nekoga navukao i izradio ga na dionicama.Osobno smatram da bi trebalo malo smanjit buku da se stvari malo stišaju.
Evo valjda sam uspio objasnit što muči male dioničare i što bi uskoro moglo mučit velike investitore.

Ups kliknuo bez veze brisati.

Ma Alabama nemam ja ništa protiv toga da stavljaš veliki nalog na bid to je tvoje pravo da staviš nalog koliki možeš, nije to poanta moga posta.
Evo volim proćakulat o burzi sa svakim sa starim trgovcima novim ulagačima, trejderima dividendašima i što sam primjetio ima već podosta vremena ulagači izlaze vani neko u većoj mjeri neko manje izlazi vani (i sam sam dio novca prebacio vani) Zašto ljudi odlaze trgovat vani?
Vani se malo po malo situacija "stabilizira" dionice malo po malo osvajaju nove više vrhove i oporavak je izvjesniji nego u nas. Druga a možda i važnija stvar zašto ljudi napuštaju ZSE su te što se smatra da ja na našoj burzi sve izrežirano i da ne postoji pravo tržište- sve je u rukama petorice, šestorice FM i još nekolicine ljudi koji su blizini ove šestorice-dakle smatra se da će biti kako veliki odluče TA baš ne igra pretjerano FA nema pretjeranu ulogu eventualno sa PA analizom možeš biti nešto uspješniji.
Kolike su ti šanse za pokerskim stolom imaš 50 000 -200 000 nečega a igraš protiv 5 000 000 000 nečega u principu skoro nikakve pitanje je samo koliko dugo možeš izdržati za stolom i koliko dugo će te ići karta a krajnji ishod je unaprijed određen.
E sad ako slatke ovčice odlutaju po bijelom svijetu tko će da trguje na ZSE (ajde uvjek će netko trgovati) prometi će biti par milja kuna dnevno i što tada ozbiljniji igrač ne može uć na tržište da ne digne jako cijenu a kad digne cijenu komu će prodavati?
E sad što htjede ono reći? Ah da potrebno je ljudima vratit povjerenje u ZSE a ne još javno ložit vatru kako je neko nekoga navukao i izradio ga na dionicama.Osobno smatram da bi trebalo malo smanjit buku da se stvari malo stišaju.
Evo valjda sam uspio objasnit što muči male dioničare i što bi uskoro moglo mučit velike investitore.

upravo to…prebacivanje na strana trzista…vec sam prebacio dio…od sljedece godine ,ostatak ide van…pa nek si prodaju sami sebi….HEBO TI OVAKVO TRGOVANJE nemozes unovcit 100k ..treba ti tjedan dana [bye]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@niki
Na tvoj post mogao sam napisati samo jednu riječ…….potpisujem. Problem je što postoji uvijek onaj "ali" pa jednostavno moram napisati par riječi. Idemo redom:
Moji veliki nalozi na bidu. Znam da je to moje i svačije pravo. Kao što sam već pisao to je moj stil ulaganja i godinama mi je to prolazilo, ove godine posebno jer sam znao da su fondovi (mislim tu i na mirovince) nemoćni i da me neće poklopiti. Sada, iskreno, bojim se staviti veće naloge na dalekovod (ipak je ovo tema dlkv) i dalje znajući da me neće fond poklopiti, ali svaki dan netko izgubi živce i pobidari sa 500 dionica. To mi se desilo na 367 kn. kada sam dobio po prstima. Da bi smanjivao ulaz jednostavno sam morao dokupljivati i sada se toga skupilo podosta. Dionicu sa tako velikim free flotom, jednostavno je nemoguće braniti, naročito ako je trend padajući. Ali to je burza……up and down (zse uglavnom down) pa će se zasigurno desiti i zeleni niz. Tada napadam.
USA tržište
Da, tu se pružaju drugačije mogućnosti i dosta forumaša koje i ti i ja poznamo trgovali su ili još trguju tamo. Oscilacije u zaradi ili gubitku su ogromne i to ne iz dana u dan, nego iz sata u sat. Ti si mlad, još imaš dobre živce, pa se okušaj. Ja nebih više tamo jer je prestresno za mene.
Nadalje, da je zse u rukama 5-6 fond menađera ti ne pije vodu, jer i oni najjači su sada šaka jada koja mora kada im se lova sa regosa prebaci kupovati šukijeve obveznice, tr. zapise i sl. sa rokom dospijeća 2019-2020 god. Inače će šuki ukinuti 2. stup, pa mogu svi lijepo doma.
O loženju vatre i navlačenju na ovom forumu:
Apsolutno si u pravu. Stvorili su se klanovi svak druka za svoje dionice, a realno svi smo na gubitku, samo je to nekome lakše priznati, a netko neće nikada priznati. Ima tu i vređanja i svega……a čemu? Umjesto da si međusobno pomažemo, mi se vređamo i pljujemo tko je kada šta napisao i tko je sada u pravu. Hajde, opravdaćemo to jer su svi nervozni gubicima koje imaju (nisam ni ja izuzetak)…..e sad ono "ali" iza kiše dolazi sunce, pa ćemo vidjeti da li će se razina kulture podići.
Predbožićno je vrijeme………smirite strasti bar ovih 7 zadnjih trgovinskih dana.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Svi dobro znamo da je ovo igra zivaca i strpljenja,pogotovo kad se igraju razne igre i igrice da bi se kupilo što jeftinije.Pa ljudi moji nismo kupili robu koja ce se pokvarit kupili smo dionice koje ce naši fondovi prodavat po onim cijenama po kojojo smo nažalost kupovali.

Kolega supertalent ja se nadam čim naši fondovi krenu u kupnju jeftini dionica dlkv nećemo se ni snaći cijena će biti 400kn di joj je i mjesto u ovo vrijeme a ova sadašnja cijena je smiješna što se vidi kod prometa i poslova koje ima i koje dobiva svako malo.

Kolega prapatnice njegova prava cijena u ovom trenutku bez uvelićavanja je nekih 500 kn.Ja sam u ovoj dionici dosta dugo i znam dosta ljudi koji su kupovali ovu dionicu po 1.500kn ito je bio dobar ulaz,naravno ali prije dvije godine.

Od sutra i zvanično

http://www.seebiz.eu/hr/burze/dionice-dalekovoda-u-prvoj-burzovnoj-kotaciji,64067.html#MeldeFingerhoch

Kolega supertalent ja se nadam čim naši fondovi krenu u kupnju jeftini dionica dlkv nećemo se ni snaći cijena će biti 400kn di joj je i mjesto u ovo vrijeme a ova sadašnja cijena je smiješna što se vidi kod prometa i poslova koje ima i koje dobiva svako malo.

Izvini al ako smijem da te pitam s čime će to fondovi krenuti u kupovinu? Jel s bonovima od Konzuma?

Kitio sam ja i veće ulagače od vas na ovom forumu i opet ću!!!!

Zato lijepo padamo.Ovog momenta i vijest da smo sa SULEJMANOM sklopili posao od 100 milijardi EUR-a nebi pomogla.Igrači su namjerili srušiti krobeks, napraviti paniku među malima u čemu im pomažu i novinarčići i nakrcati se na završetku godine.U 2010 će uči sa 10-20% u + i evo ti zarade.Svi mali navale kada dionica počinje rasti.Sretno im bilo.

Izvini al ako smijem da te pitam s čime će to fondovi krenuti u kupovinu? Jel s bonovima od Konzuma?
[/quote]

Da se ne igraju razne igre i igrice mogli bi, ali…

SEEBIZ 21.12.09.

"… Predsjednik Uprave PBZ Investa, Marko Orešković…
Istaknuo je da je tržište pozitivno reagiralo u trećem kvartalu, a tijekom godine stabilizirala se i pasiva pa su se investitori polako vratili , pogotovo u novčane fondove. Krajem studenog neto imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom iznosila je 10,8 milijardi kuna, odnosno čak 1,9 milijardi više no početkom godine[/b]. Imovina je tijekom prošlog mjeseca narasla za 570 milijuna kuna, prvenstveno rastom novčanih fondova. Građani u fondovima imaju 6,3 milijarde kuna, odnosno njihovi ulozi zauzimaju 58 posto ukupnog portfelja."

Od sutra i zvanično

http://www.seebiz.eu/hr/burze/dionice-dalekovoda-u-prvoj-burzovnoj-kotaciji,64067.html#MeldeFingerhoch

Nakon uvrštenja dionica bi trebala rasti? Može li mi netko od iskusnijih investitora reći zašto ne raste već danas, nego se čeka sutra, kada je ovako i onako uvrštenje gotova stvar. "Buy on roumor, sell on fact", po toj bi opet na dan fakta , tj sutra trebala još past.

New Report

Close