Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 7.233 | 1,981 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
To je naše plitko tržište veliki broj dionica u opticaju ali sve manje u drhtavim rukama njima ništa ne znači bilo kakva vijest .Nadat se jeftinije od ovog puno nije za očekivat .Veliki pritisak na prodaji i nije tako puno poplašio prodavače.
To -5,62 % po prosječnoj cijeni ne znači gotovo ništa , stara je istina dok nisi prodao nisi niti izgubio ništa.
Ako vjeruješ u DLKV i odlučio si ne prodavati jedno duže vrijeme, te dočekati jednu solidnu visoku cijenu dionice, nije bitno kojim će putem dionica do cilja, stabilnijim rastom , većim up and downisima, to je nebitno , bitno je vjerovati da će taj put voditi k zacrtanom cilju u zacrtanom vremenu.
Osobno vjerujem da četverocifrena vrijednost dionice , ako je to cilj na obzoru za nekih 2-3 godine.
Po toj logici sami vidite kada se isplati dokupljivati, na trenutnim minimumia jer se oni vide kao na primjer ovih dana.
Ako se desi da padne i niže od ovih 33x biti će sve više onih koji će htijeti i kupiti, a sve manje onih koji će htjeti prodati. Na prste se mogu izbrojiti dioničari koji sa na 300 KN ne gube i to značajno.Cijena će brzo nazad na 50€. Sve ostalo na ZSE je u banani , inozemne burze su na godišnjim maximumina i čak su i precjenjene pa ti sad vidi , stoj gdje jesi i dokupljuj dok se krivulja cijene ne počne približavati uzlaznom trendu.
Tada skupljaj novce za idući lokalni minimum. Statistički tako ćeš napraviti najmanju grešku.
heeeejjjjj Alien , na koliko si ono kupovao u 2 mjesecu, mislim negdije oko 290 .
eh ko zna znaaa , evo ti je uskoro opet na toj cijeni .
aaa jbgaa dva put je dva put , ko zna zna.
Osobno vjerujem da četverocifrena vrijednost dionice , ako je to cilj na obzoru za nekih 2-3 godine.
Po toj logici sami vidite kada se isplati dokupljivati na trenutnim minimumima.
Je li vrijednost poduzeća u povijesno najuspješnijoj, tekućoj godini doista manja nego prije pet godina ili je poduzeće u međuvremenu napredovalo i nešto zaradilo?
može izračun da dalekovod vrijedi četiri cifre???
čisto da znam target za hdel, jer ako dlkv vrijedi 1.000 kuna to bi bilo nekakva 4 booka??
a to meni kod hdela daje cijenu od 1.360 kuna ( bez premije na izlazak na varšavsku burzu )
a dalekovod baš ne stoji s poslovima bog zna kako
forcasti su mu prilično loši
uskok navodno istražuje neke poslove i tko zna kako će to završiti??
Večernji, 16.12.09.
Ina do 28. prosinca vraća državi milijardu i pol kuna
Novac koji stigne poslužit će Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama za podmirivanje dugova izvođačima radova. Ina će u cijelosti podmiriti dug od otprilike 1,5 milijardi kuna prema državnom proračunu 28. prosinca, neslužbeno se doznaje nakon jučerašnje zatvorene sjednice Vlade. Tim će novcem Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste podmiriti dospjele dugove izvođačima radova.
Tea Martinčić, Jutarnji, 08.06.09.
Kakav problem nelikvidnost predstavlja za domaće gospodarstvo govori i slučaj Dalekovoda, zagrebačke tvrtke koja zapošljava oko 2200 radnika.
– Najveći su nam problem državne i kvazidržavne tvrtke, poput HŽ-a, HEP-a, HAC-a i HC-a, od kojih potražujemo velik novac – objašnjava Tea Martinčić, financijska direktorica Dalekovoda.
Otkrivaju i da ugovorima s poslovnim partnerima imaju dogovoren rok plaćanja od 60 dana, ali da im za naplatu potraživanja u prosjeku trebaju čak 182 dana. Zbog toga, žale se, trpe i njihovi dobavljači, s obzirom na to da Dalekovod, zbog kašnjenja u naplati potraživanja od državnih tvrtki, ne uspijeva na vrijeme podmiriti svoje obveze prema njima, čime se krug zatvara. Pa ipak, ističe Martinčić, Dalekovod svojim dobavljačima plaća u kraćem roku, i to na teret vlastite profitabilnosti.
Stiže lova, biti će još bolja profitabilnost.
dalekovod baš ne stoji s poslovima bog zna kako
uskok navodno istražuje neke poslove i tko zna kako će to završiti??
Samao se vi držite hidroelektre, ona sa poslovnima stoji izvrsno.
http://www.poslovni.hr/130525.aspx
http://www.poslovni.hr/132331.aspx
Dalekovod, iz godišnjeg FI za 2008.
Perspektive za potpunu zaposlenost kapaciteta ne samo u 2009. godini već i narednih nekoliko
godina su optimistične, unatoč restrikcijama u investicijska ulaganja. Očekujemo povećanu
angažiranost zaposlenja na inozemnom tržištu.[/b]
Koliko se sjećam do sada ste bili kategorični kada je uskok u pitanju, a sada odjednom navodno. Čestitam na napretku.
Kolega malo su vam out of date podaci, to sa očekivanjima povećane angažiranosti!!
I ja sam isto očekivao povećanu angažiranost ( na burzi ) pa sam je smanjio a ne povećao.
Toliko o njihovim očekivanjima.
A za Uskok se zna, Uskok rijetko kad komentira istrage koje su u toku.
Uostalom piše vam na par mjesta da se istražuju poslovi Dalekovoda sa HAC-om, pa ćemo valjda ui dogledno vrijeme doznati tko je bio u pravu?
Vi li ja?
2 x lp
Kolega malo su vam out of date podaci, to sa očekivanjima povećane angažiranosti!!
I ja sam isto očekivao povećanu angažiranost ( na burzi ) pa sam je smanjio a ne povećao.
Toliko o njihovim očekivanjima.
A za Uskok se zna, Uskok rijetko kad komentira istrage koje su u toku.
Uostalom piše vam na par mjesta da se istražuju poslovi Dalekovoda sa HAC-om, pa ćemo valjda ui dogledno vrijeme doznati tko je bio u pravu?
Vi li ja?
2 x lp
Neman namjeru ulaziti u neku širu raspravu s nikim, pa tako niti s vama (jer mislim da to nije bit niti jedne teme), ali moram reći da su mene još u osnovnoj školi učili da nikada ne treba poreditii babe i žabe, pa tako nije niti primjereno poređenje vaših očekivanja sa njihovim po pitanju angažiranosti.
Glede uskoka, također na par mijesta piše i da ih ne istražuju.
4 x lp
Plakat če ovi koji se daju navuči i prodaju po ovako niskim cjenama.DLKV sigurno najbolja dionica među građevinarima.Pametni kupuju,a i pametnom dosta.
Samo da podsjetim da je kolega Geronimo rekao da je sve ispod 380 kuna odlična kupnja.
Doduše nije se očitovao o lokalnom dnu i gdje bi ta kupnja mogla postati fenomenalna ali u svakom slučaju ono što je dobro je da su svi svjesni koliko je dobro kupovati DLKV ispod 380 kuna.