Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
Ja nemam problem ali vidim ti i Conan imate u shvacanju recenice "jedno je ici na natjecaj, drugo dobiti ga". Samo prijavljivanje za natjecaj meni nije nikakav impuls za nista.
Pa nitko nije ni rekao da su dobili posao. Čovjek je rekao da idu na natječaj i ti ga dočekaš na nož [undecid]
[/quote]
Evo ga. Prije je bila još jedna malo ljepša fotka.http://www.blic.rs/beograd.php?id=118801
Ja nemam problem ali vidim ti i Conan imate u shvacanju recenice "jedno je ici na natjecaj, drugo dobiti ga". Samo prijavljivanje za natjecaj meni nije nikakav impuls za nista.
Pa nitko nije ni rekao da su dobili posao. Čovjek je rekao da idu na natječaj i ti ga dočekaš na nož [undecid]
[/quote]
Ma nije na noz nego jednostavno ne volim kad se dizu hvalospjevi oko prijavljivanja na natjecaj, a kad se istovremeno drugi popusi onda je tisina i spike "nemam pojma". Ja volim pravu informaciju bez obzira bila ona dobra ili ne. Fkors da vise volim dobre, ali Boze moj, i lose informacije je dobro znati zar ne?
[/quote]
Evo ga. Prije je bila još jedna malo ljepša fotka.http://www.blic.rs/beograd.php?id=118801
[/quote]
Kak im sad kod spanjolca ne smeta kaj je sajba u obliku slova U? Al dobro – ovo nema veze s DLKV pa necemo o tramvajima.
Lijep je španjolac šta je je.
Da se vratim ontopic: DLKV otvara podružnicu u Švedskoj, očito se nisu prijavili reda radi. A izgleda da danas i investitori dijele isto mišljenje.
Ma stan tamo. Ja se jučer borio ovdje sa vjetrenačama i odustao. Imam dosta dlkv, pa normalno svi misle da subjektivno pišem (drukam). Nije danas dlkv narastao zbog podružnice u Švedskoj. Narasli su svi građevinci. Zadnji dan je u mjesecu i fondovi malo dižu……skoro sve. Sutra će biti pravi pokazatelj smjera.
Zadnji dan je u mjesecu i fondovi malo dižu……skoro sve.
Da je zadnji dan u godini pa ajde. Ili čak kvartala. Ali zadnji dan mjeseca nema apsolutno nikakav utjecaj. Performance se ne gleda na tako kratkom intervalu a osim toga dizanjem cijena za ovaj mjesec bi si povisili ulazne cijene za idući i time u tom mjesecu pokvarili rezultat.
Conan
a osim toga dizanjem cijena za ovaj mjesec bi si povisili ulazne cijene za idući i time u tom mjesecu pokvarili rezultat
Bi si? ili Bi nam?
Sumnjivi „aneksi“ ugovora za „dodatne radove“ s poduzećem Dalekovod d.d.
Tako je Dalekovod d.d. po osnovnom ugovoru broj 45212-400-2111/2008, podnio zahtjev za priznavanje troškova dodatnih radova i potpisivanje aneksa pod brojem 3412/2008 u visini od 2 milijuna 926 tisuća kuna; po osnovnom ugovoru broj 45212-400-4012/2008, podnio zahtjev za priznavanje troškova dodatnih radova i potpisivanje aneksa pod brojem 4556/2008 u visini od milijun kuna; po osnovnom ugovoru broj 45212-400-2111/2008, podnio zahtjev za priznavanje troškova dodatnih radova i potpisivanje aneksa pod brojem 5082/2008 u visini od milijun i 300 tisuća kuna; po osnovnom ugovoru broj 45212-400-2111/2008, podnio zahtjev za priznavanje troškova dodatnih radova i potpisivanje aneksa pod brojem 5081/2008 u visini od 890 tisuća kuna; po osnovnom ugovoru broj 45212-400-2111/2008, podnio zahtjev za priznavanje troškova dodatnih radova i potpisivanje aneksa prijedlogom od 17 studenog 2008. godine u iznosu od dodatnih milijun 151 tisuću 600 kuna; po osnovnom ugovoru broj 45212-400-2940/2008, podnio zahtjev za priznavanje troškova dodatnih radova i potpisivanje aneksa pod brojem 4792/2008 u visini od 2 milijuna 200 tisuća kuna; po osnovnom ugovoru broj 45212-400-4431/06, podnio zahtjev za priznavanje troškova dodatnih radova i potpisivanje aneksa pod brojem 285/09 u visini od 890 tisuća kuna; po osnovnom ugovoru broj 45212-400-4431/06, podnio zahtjev za priznavanje troškova dodatnih radova i potpisivanje aneksa pod brojem 76/09 u visini od 760 tisuća kuna.
Posebno je zanimljiv zahtjev poduzeća Dalekovod d.d. za financiranje dodatnih radova po osnovnom ugovoru broj 45212-400-2111/2008, podnesen pod brojem 1753/09, dana 7. kolovoza 2009. godine, na iznos od 20 milijuna 576 tisuća 703,49 kuna, pod čudnim obrazloženjem „povećanja troškova zbog produženog angažmana“. Prema tajnom dokumentu Uprave HAC-a, kojeg posjedujemo, ovi „dodatni troškovi“ poslani su na potpis Upravi 4. rujna 2009. godine. Uz „anekse“ potpisivane na manje iznose, samo je poduzeće Dalekovod d.d. tijekom zadnjih godinu dana potpisalo ovakve ugovore za fiktivne „dodatne radove“ u visini od preko 35 milijuna kuna.
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1645&Itemid=1
Mislim da je samo pitanje dana kada će krenuti nova privođenja u građevinskom sektoru. Ovo sa aneksima je sve u biti legalno (ako su poštovali pravila javne nabave, a vjerujem da jesu), ali druga je priča što će pokazati ekspertiza ugovorenih radova. Tu će biti svašta, a sve je tanje zaleđe i mogućnost guranja pod tepih…