Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
Ja sam naprimjer ove dionice imao očekujući bolju reakciju u rastu i kad sam vidio da ne ide, sve do jedne sam rasprodao. A takvi kao alabama su se tako prijetili iz dana u dan i uvijek čekali na bidu i iza toga očekivali čudo. A za to vrijeme je dionica iz dana u dan tonula, s 400 na 330 kuna.
I to je zapravo dobro da je uvijek netko na bidu, zato su i veliki volumeni trgovanja u tom padu. A veliki voumeni u padu samo dodaju na vrijednosti ovog pada, a to znači da ne pada bezveze već s razlogom, a ujedno znači da može još i niže ( pad uz porast volumena !).
Moj savjet je da se ne hvataju padajući noževi, prodaja se intenzivirala, a od pravih kupaca još ni "k". Isto kako se zbivalo u rastu sada se zbiva u padu. Oni koji žele kupovat bi se morali prije kupnje uvjerit da se stvara bilo kakvo dno, a ja ga recimo još ne vidim. Ne treba prejudicirati da slijedi odbijanac, to su ipak padajući noževi. Jedno je fikcija i pogađanje, a drugo su činjenice, a ja trgujem na temelju činjenica.
Zato bez hrabrih izjava tipa: ja čekam na bidu. To jednostavno ne drži vodu ( bacit pogled na svaki prethodni dan trgovine ). Znate kako kažu za hrabre: il su junaci il poginu. To je po meni čista kocka.
Gospodine Albana, mislim da me niste najbolje shvatili. Ja ću se držati podalje od dalekovoda dok pravna država ne završi s njim. Prvenstveno iz moralnih razloga, a također iz financijskih, ali oni su sekundarni u ovome slučaju. Naravno, osobna je stvar svakog pojedinca da li želi zarađivati novac na tvrtki za koju se već duže vrijeme priča kako je do tog novca došla. Ja takav novac ne želim, nije u šoldima sve i potpuno je nevažno za mene da li ćete se vi u siječnju obogatiti ili ne.
Mislim da nećete ako bude pravde i ako se rasčiste brojne afere, poput one s preplaćenim trafostanicama. To je važno za sve građane ove zemlje koji plaćaju porez i sa čijim se novcem upravlja na- zna se kakakv način. Posebno mi je zanimljiv onaj CTG koji se krenuo iskrcavati neposredno nakon što su počele izlaziti na vidjelo neke operacije HAC-a i građevinskog lobija.
Sinko, nisam Albana, nego Alabama. Većina starih forumaša me pozna imenom i prezimenom.
Cijenim vašu "moralnost" (pročitajte moj potpis)
Da li ću se ja u siječnju obogatiti??? Meni to nije bitno jer sam 10 god. na burzi i dovoljno sam bogat, da za ovo malo svog života ne mogu ni u ludilu potrošiti.
Malo čitajte, pa ćete vidjeti šta je sve ušlo u cijenu famoznih trafostanica. Nemojte praviti aferu, tamo gdje je nema.
1. CTG D.O.O. 352.474 15,37 Osnovni račun
9. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 21.341 0,93 Skrb. račun
Da, CTG je nešto prodao, ali netko je to i kupio (gore navedeno)
I na kraju, vaše je pravo da pišete šta god hoćete, ali u pravilu, ja pišem samo na temama gdje posjedujem dionice. Izuzetak su mi razne obavijesti s kojima možda mogu pomoći ovom forumu.
Ja sam naprimjer ove dionice imao očekujući bolju reakciju u rastu i kad sam vidio da ne ide, sve do jedne sam rasprodao. A takvi kao alabama su se tako prijetili iz dana u dan i uvijek čekali na bidu i iza toga očekivali čudo. A za to vrijeme je dionica iz dana u dan tonula, s 400 na 330 kuna.
I to je zapravo dobro da je uvijek netko na bidu, zato su i veliki volumeni trgovanja u tom padu. A veliki voumeni u padu samo dodaju na vrijednosti ovog pada, a to znači da ne pada bezveze već s razlogom, a ujedno znači da može još i niže ( pad uz porast volumena !).
Moj savjet je da se ne hvataju padajući noževi, prodaja se intenzivirala, a od pravih kupaca još ni "k". Isto kako se zbivalo u rastu sada se zbiva u padu. Oni koji žele kupovat bi se morali prije kupnje uvjerit da se stvara bilo kakvo dno, a ja ga recimo još ne vidim. Ne treba prejudicirati da slijedi odbijanac, to su ipak padajući noževi. Jedno je fikcija i pogađanje, a drugo su činjenice, a ja trgujem na temelju činjenica.
Zato bez hrabrih izjava tipa: ja čekam na bidu. To jednostavno ne drži vodu ( bacit pogled na svaki prethodni dan trgovine ). Znate kako kažu za hrabre: il su junaci il poginu. To je po meni čista kocka.
Kolega, molim vas, nemojte pretjerivati. Ja nikome nisam prijetio. Moje je pravo čekati na bidu, jer vjerujem u ovu dionicu. Žao mi je ako ste se preplašili i pobjegli iz dlkv. Ali evo……nešto za utjehu…
http://www.youtube.com/watch?v=nQ967Fqvlj8
Ne pretjerujem baš ništa, taktika čekanja i dokupljivanja dlkv ne nosi ništa dobro. Evo samo za primjer, ko je dionicu dlkv kupovao i dokupljivao od 25.3. pa sve do sada, a nije ništa prodavao, je zapravo u vrlo gadnom gubitku. Meni to kao ulagaču djeluje vrlo, vrlo, vrlo odbojno. Bačeni novci u vjetar.
A ako laže koza ne laže rog. Pogledaj taj graf, premalo za firmu koja obećava i premalo obećavajućih znakova, bez ljutnje ( i ja sam bio dioničar dlkv neko vrijeme, po moju sreću više nisam ).
A koliko vidim nekima je najteže priznat svoje greške, ja sam svoju priznao.
Točno, međutim, priloženi graf se može shvatiti i kao razina podrške. [smiley]
Točno, može i ne mora. Pogledaj padajuće kanale pa zaključi šta sve dionica mora napravit da bi se potvrdilo dno. Svatko nek donese sam zaključke, ja sam dovoljno napisao.
Točno, može i ne mora. Pogledaj padajuće kanale pa zaključi šta sve dionica mora napravit da bi se potvrdilo dno. Svatko nek donese sam zaključke, ja sam dovoljno napisao.
[/quote]
Meni ovo izgleda kao Tripple bottom
Slušam danas na 101ici da Dalekovod kreće na natječaje u Švedskoj u vrijednosti od 500 milja EURa za slijedeću godinu. Pričali su da je ekipa iz SAAB Gripena progurala Dalekovod do njihovog ministra, te da u Švedskoj imaju odlično mišljenje o Dalekovodu i to na temelju radova koji su ovi izvodili u Norveškoj.
Čini mi se da će uskoro biti jako dobrih vijesti i da je ekipa iz CTG opet dobro odradila posao. Srušili su cijenu za 100 kn, a pritom su prodali jedva 5.000 komada 🙂 .
Je li gornji post neka patka?
Ako nije, onda bi se sve uklapalo u priču jer su naveliko kupovali nešto prije isteka prošle godine.
Ako nije, onda bi se sve uklapalo u priču jer su naveliko kupovali nešto prije isteka prošle godine.
Nije patka sigurno.
Vidi četvrtu stavku dnevnog reda http://zse.hr/default.aspx?id=27309
Slušam danas na 101ici da Dalekovod kreće na natječaje u Švedskoj u vrijednosti od 500 milja EURa za slijedeću godinu. Pričali su da je ekipa iz SAAB Gripena progurala Dalekovod do njihovog ministra, te da u Švedskoj imaju odlično mišljenje o Dalekovodu i to na temelju radova koji su ovi izvodili u Norveškoj.
Čini mi se da će uskoro biti jako dobrih vijesti i da je ekipa iz CTG opet dobro odradila posao. Srušili su cijenu za 100 kn, a pritom su prodali jedva 5.000 komada 🙂 .
]"…kao i uključiti pojedine hrvatske tvrtke, poput “Dalekovoda”, u veće infrastrukturne projekte u Švedskoj[/u]…"
Znam da je ovo informacija u stilu "možda bude, a možda i ne". Međutim koliko se sjećam kada su Švedi imali prvu prezentacju tamo još 2007. god. rekli su da će svakako pokušati uvesti hrvatske tvrtke na njihovo tržite bez obzira da li oni prođu sa zrakoplovima ili ne. Nadajmo se da će održati riječ.