Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 34.240 | 9,472 | 3,58 | 3,62 | -2,16% |
1344 komada na kupnji po 335 kn…
eto supporta…
Bio je veći nalog……ovo je ostalo……
Jesmo li na preokretu.
Najbolje ponude DLKV-R-A
Kupnja Cijena
1.344 335,00
10 330,50
25 330,05
25 328,01
20 327,30
44 327,28
20 327,01
20 325,83
300 325,82
50 325,13
Cijena Prodaja
336,98 400
336,99 100
337,00 118
337,99 120
338,00 100
338,99 100
339,98 40
339,99 132
340,00 70
343,50 3
Po TA bi tu negdje i trebao biti preokret. Ako ste primjetili danas nije bilo onih strašila na Aksu, a da je netko htio prodati imao je priliku, ali nije to napravio. Tako da iskreno mislim da je ovo bilo lokalno dno u ovom valu i da sada idemo natrag gore. Samo je pitanje do kud :-).
BANKA, 27.11.2009.
Suradnica magazina Banka i ekspert za financije Suzana Košćak analizirala je 14 velikih hrvatskih kompanija koje sigurno plove usred oluje, imaju dobar menadžment i potencijal za rast, ali ne mogu povući ostale.
Uz brojne gubitaše kao i poduzeća koja ostvaruju znatno lošije brojke nego proteklih godina iskristalizirala se skupina velikih koji odolijevaju naletima krize i imaju perspektivu za opstanak, ali i šansu da uđu u eru novog ekonomskog zamaha zdravi, financijski stabilni i likvidni. Analizirali smo 14 poduzeća koji su ili vodeći u svojoj grani (Viro tvornica šećera, Dalekovod, Tehnika, Zagrebačka pivovara, Končar Grupa s naglaskom na Končar disributivni i specijalni transformatori, Kraš, Franck, Dukat) ili imaju veliku ulogu i prepoznatljivi su u svojim branšama (Istraturist, Uljanik Grupa i Uljanik plovidba, Atlantic Grupa, Zvijezda).
Divno je šta svi pišu i analiziraju al ova dionica svojim ulagačima u zadnje vrijeme nije pružila ništa osim patnje.
Ekspert za financije je samo ekspert za financije, neću bit ništa pametniji ako kažem da sam i ja uvidio da dlkv po prihodima daleko bolje stoji od konkurencije, iako nisam nikakv ekpert za financije, al nitko se od tih financijaša i forumaša nije uopće zapitao zbog čega cijena dlkv konstantno pada?
Da je fundamentalna analiza il tehnička analiza u igri ja bi odavno imao ove dionice i one bi odavno napravile pošten rast. Al u pitanju je očito nešta sasvim drugo i nitko to ne želi priznat. A evo ja ću prvi.
Hrpa domaćih građevinskih tvrtki izlistanih na burzi uključivo dlkv ( i oni se bave određenom vrstom građevine zar ne? ) ne padaju samo zbog loših perspektiva svog sektora i domaće ekonomije u cjelini. Oni padaju jer se sada raspliće klupko kojim se vidi da su praktički svi poslovi na kojima su te tvrtke ostvarile prethodne enormne dobiti bili dobrim dijelom politički uvjetovani, a to znači da je vladala korupcija koja je sezala kako vidimo po vijestima do državnog vrha. Plaćali su se poslovi i štimali isti od nemila do nedraga.
Šta to konkretno znači za daljnje poslovanje?
Ako se izuzme efekt naštimanih i preplaćenih poslova, ako se izuzme efekt očite daljnje stagnacije u cestogradnji, gradnji stambenih objekata ( i sličnih ulaganja uslijed krize ), postavlja se pitanje koliko su te sve firme skupa na temelju vlastitog znanja, mogućnosti i snalažljivosti kadre zaradit u narednom periodu??
Sad je situacija još kolko tolko dobra, al bome od nagodinu nema ništa više na lijepe oči, il ispod stola il za par puta skuplje nego je uobičajeno. Od nagodinu kad se sve afere raskopaju svako je sam za sebe ostao.
A gdje je u cijeloj priči dlkv? Izgleda da je ona afera s hac-om više nego dovoljan znak investitorima da se klone ove dionice do daljnjeg dok se stvari ne raščiste. Pitaj Boga iza koliko se natječaja kriju ovakve naštimaljke. AZ se lijepo iskrcao na 415 kuna kolko je mislio, ostali tek sad prodaju. Ko zna da li će i ovdje kao i u slučaju podravke iskočit još kakva priča o namiri putem dionica kako vidim da se danas piše. I ko je onaj glavni dioničar ctg?? Kome to treba u životu.
Ja sam se kao ulagač ovdje opekao i bojim se da mi nema do daljnjega tu nazad dok se stvari ne raščiste. Sad je jedini spas građevinskim firmama tražit kruha negdje vani jer ga ovdje više tako lako neće zaradit.
Apsolutno ste u pravu peromadjar. ***obrisano***
Postavlja se pitanje kako bi izgledalo izvješće dalekovoda, da nije bilo svih afera i dealova s HAC-om.
Ako je točno da su poslovi preplaćeni, i da je na djelu korupcija, tada se možemo pitati čiji je to novac koji dalekovod iskazuje u dobiti. Ja takav novac ne želim u svojim rukama.
Ako se afere pokažu istinitima, neće više biti glorificiranja tvrtki koje su ostvarile na takvim poslovima enorman rast dobiti, koje imaju gotovo nerealnu dobit za uvjete poslovanja na slobodnom tržištu. Dobit ostvarenu na leđima napaćenih poreznih obveznika.
Zašto su trafostanice astronomski naplaćene i hoće li taj novac biti vraćen?
Ako država konačno počinje funkcionirati i ako se afere dalekovoda konačno dokažu, ne isključujem mogućnost da se novac i imovina vrate nazad oštećenima.
Vratit će se i imovina podravkaša bez obzira na koga je prebace, nema više jamljenja.
Upitno je kakvo će biti iduće izvješće kad prestanu masno naplaćeni poslovi s HAC-om, kada dalekovod bude prepušten sebi i tržišnim uvjetima po Kazahstanu i Norveškoj. [bye]
Komšija Novoselac definitivno zna znanje. Tako lepo igra ovde da to treba da se pokaže na univerzitetu ko školski primer. Gledo sam u petak kako je lepo podržavo kupnju a u isto vreme kipo van hartiju. Majstor. Nemam reči. Svaka čast!
Dlkv je bio super na 1500 i tada nije smetala korupcija pri odluci o investiranju??
Sad kad je car gol sada smeta?? Alo alo zemlja zove mars!
Dakle kad bi pala dobit DLKV-a na 40 000 000 ( cca tajming 31.12.2002 godine) PE=20 na ovakvim cijenama pa sad hoće li pasti dalekovodu toliko dobit?
operenhajm i fedya [lol] svugdje vas ima.sve znate decki nema sto, ali na ovim cijenama svi scenariji su uracunati u cijenu.stvarno je cudno da trosite toliku energiju pisuci po forumu, tko vas nezna skupo bi vas platio.
Apsolutno ste u pravu peromadjar. ***obrisano***
Postavlja se pitanje kako bi izgledalo izvješće dalekovoda, da nije bilo svih afera i dealova s HAC-om.
Ako je točno da su poslovi preplaćeni, i da je na djelu korupcija, tada se možemo pitati čiji je to novac koji dalekovod iskazuje u dobiti. Ja takav novac ne želim u svojim rukama.
Ako se afere pokažu istinitima, neće više biti glorificiranja tvrtki koje su ostvarile na takvim poslovima enorman rast dobiti, koje imaju gotovo nerealnu dobit za uvjete poslovanja na slobodnom tržištu. Dobit ostvarenu na leđima napaćenih poreznih obveznika.
Zašto su trafostanice astronomski naplaćene i hoće li taj novac biti vraćen?
Ako država konačno počinje funkcionirati i ako se afere dalekovoda konačno dokažu, ne isključujem mogućnost da se novac i imovina vrate nazad oštećenima.
Vratit će se i imovina podravkaša bez obzira na koga je prebace, nema više jamljenja.
Upitno je kakvo će biti iduće izvješće kad prestanu masno naplaćeni poslovi s HAC-om, kada dalekovod bude prepušten sebi i tržišnim uvjetima po Kazahstanu i Norveškoj. [bye]
Štovani bebač
Ako imaš koju dionicu dlkv……a kažeš da takav novac ti ne želiš, savjetujem ti da ga odmah sutra u 10 sati prodaš. Čekam te na bidu. I za arhivu evo jedan datum: 26 ili 27. siječanj 2010. Tada ponovo pročitaj svoj post……ako do tada ne promijeniš nick. Ja sam proklet, pa ga baš želim imati u što većoj količini.
Gospodine Albana, mislim da me niste najbolje shvatili. Ja ću se držati podalje od dalekovoda dok pravna država ne završi s njim. Prvenstveno iz moralnih razloga, a također iz financijskih, ali oni su sekundarni u ovome slučaju. Naravno, osobna je stvar svakog pojedinca da li želi zarađivati novac na tvrtki za koju se već duže vrijeme priča kako je do tog novca došla. Ja takav novac ne želim, nije u šoldima sve i potpuno je nevažno za mene da li ćete se vi u siječnju obogatiti ili ne.
Mislim da nećete ako bude pravde i ako se rasčiste brojne afere, poput one s preplaćenim trafostanicama. To je važno za sve građane ove zemlje koji plaćaju porez i sa čijim se novcem upravlja na- zna se kakakv način. Posebno mi je zanimljiv onaj CTG koji se krenuo iskrcavati neposredno nakon što su počele izlaziti na vidjelo neke operacije HAC-a i građevinskog lobija.