Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 7.233 | 1,981 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
Dakle kad nitko ne zna izračunati book Dalekovoda morati ću ja sam! Žalosno ali istinito, toliki znalci a ne znaju elementarne stvari!!
Evo bvps = 254,42 kn
Meni se na osnovu toga čini jako riskantnim kupovati dionicu Dalekovoda obzirom da je cijena već sad premašila Grahamovu maržu sigurnosti, pa čak i njegovu target cijenu , na kojoj je on obično prodavo dionice, a to je Bv x 1,5!!
Kad tome dodamo činjenicu da posla baš i nema, barem ne onih velikih poslova ( nećemo se valjda hvaliti postavljanjem ograda uz autocestu, to može raditi svaka šuša ) onda dolazimo do zaključka da je ovo vrlo riskantna cijena za ulaz.
Te poslove koji neki nabacuju su stari poslovi, nisu bog zna što dohodovni, više služe za preživljavanje, jer pogon je sve veći, tajnica je sve više, Hajduku će opet trebati neke pare i tako to.
Sad otpada i posao sa mostarskim Aluminijem, nije baš vesela situacija. A ff je 70 posto, što znači nekih milijun i pol komada.
Ja bi se radije držao Hidroelektre jer ima manji ff, a bvps je 340 kuna. A znaju i što je kriza.imho
Ali što ja znam?
Ipak su ovdje unutra najveći znalcijoš od 390 kuna pa ćemo vidjeti………..
Dakle kad nitko ne zna izračunati book Dalekovoda morati ću ja sam! Žalosno ali istinito, toliki znalci a ne znaju elementarne stvari!!
Evo bvps = 254,42 kn
Meni se na osnovu toga čini jako riskantnim kupovati dionicu Dalekovoda obzirom da je cijena već sad premašila Grahamovu maržu sigurnosti, pa čak i njegovu target cijenu , na kojoj je on obično prodavo dionice, a to je Bv x 1,5!!
Kad tome dodamo činjenicu da posla baš i nema, barem ne onih velikih poslova ( nećemo se valjda hvaliti postavljanjem ograda uz autocestu, to može raditi svaka šuša ) onda dolazimo do zaključka da je ovo vrlo riskantna cijena za ulaz.
Te poslove koji neki nabacuju su stari poslovi, nisu bog zna što dohodovni, više služe za preživljavanje, jer pogon je sve veći, tajnica je sve više, Hajduku će opet trebati neke pare i tako to.
Sad otpada i posao sa mostarskim Aluminijem, nije baš vesela situacija. A ff je 70 posto, što znači nekih milijun i pol komada.
Ja bi se radije držao Hidroelektre jer ima manji ff, a bvps je 340 kuna. A znaju i što je kriza.imho
Ali što ja znam?
Ipak su ovdje unutra najveći znalcijoš od 390 kuna pa ćemo vidjeti………..
ti najveci znalci su prodavali dok su se hvalili kupnji na 390…valjda si naucio neke osnove drukanja na forumu….ovo nije dobra vijest ,o propadanju posla sa m. aluminijem…tu su se polagale velike nade….zato [bye] dlkv…
1.
Kad tome dodamo činjenicu da posla baš i nema, barem ne onih velikih poslova
Iz godišnjeg FI Dalekovoda za 2008.
– Perspektive za potpunu zaposlenost kapaciteta ne samo u 2009. godini već i narednih nekoliko
godina su optimistične, unatoč restrikcijama u investicijska ulaganja. Očekujemo povećanu
angažiranost zaposlenja na inozemnom tržištu.
– Budući u ovom momentu imamo ugovorenog posla za cijelu 2009. i veći dio 2010. godine[/
b] Sa novim naručenim poslovima za PLINACRO, EPHZHB, imaju sigurno pokrivenu cijelu poslovnu 2010. god. Što zanči podjela na velike i male poslove? Valjda je bitno da posla ima.
2. Te poslove koji neki nabacuju su stari poslovi, nisu bog zna što dohodovni,[/u]
Nisu dohodovni, a u zadnje dvije godine samo rast prihoda i neto dobiti.
3. Ja bi se radije držao Hidroelektre
Bez ljutnje ali ja ipak ne bih
SEEBIZ.EU 28.10.09.
Hidroelektra Niskogradnja: Neto dobit potonula 66,7%Gledano na zadnje tromjesečje poslovne godine, koje je završilo 30.rujna, neto dobit društva srozala se za više od 89 posto i iznosi oko 640 tisuća kuna.
Rashodi kompanije u promatranom su razdoblju rasli brže i od prihoda.
http://www.poslovni.hr/130758.aspx
4. Sad otpada i posao sa mostarskim Aluminijem
Situacija oko Aluminija je davno već ukalkulirana u ovu trenutnu cijenu Dalekovoda. Sve do jeseni
2007. Dalekovod i Končar su se cjenovno pratili, sve dok nije objavljeno tko je najbolji ponuditelj za
privatizaciju Aluminija. Tada je Dalekovod naglo skočio u odnosu na Končar. Međutim, to je bilo nekad, a kakav je omjer trenutno. Davno je iz cijene Dalekovada izbijen Aluminij. Međutim, nešto
mi je drugo zanivljivo. Opet se puštaju ne provjerene vijesti baš kao i onaj daj kada je Slovenija
skinula blokadu sa pristuphih pregovara. Slučajno? Teško.
Psi laju karavana prolazi. Još prije 15ak minuta ste mogli kupit po 370kn, sada će već trebat izdvojit 9 kuna više [yawn]
Moja preporuka je bila strong buy za ovu dionicu sve ispod 380kn sto se moze vidjeti ovdje na ovom topicu, za investiranje to sam pojasnio i zasto,osobno sam dosta skupio na razinama ispod 380 kn.
Dnevne oscilacije me ne zanimaju.
I dalje ostajem pri ocijeni strong BUY sve ispod 380kn za investiranje.
Ali kolega indijanče ovdje su sve sami spekulanti. Zašto od njih očekujete da investiraju?
Malo je to promašeno.
A imho je to malo preskupo čak i za investiranje ako ćemo se držati starog dobrog Grahama, jel tako??
Tu je netko napisao da imaju jako veliki free float i to je velika istina.
A radnici su to dobili ionako praktički na poklon, pa ako kriza stegne malo jače, a sve su naznake da hoće, biti će Dalekovoda jaaaaaako povoljno.
a da je Dalekovod dobra prilika ispod 380 kuna, to se slažem. to je sigurno istina
Samo ispod 380 kuna je i 250 i 230 i 200 i 180 i 150 i 120 i tako dalje da ne plašim sad cijenjeno pučanstvo.
Pozdrav i puno sreće
ps: zna li netko kakva je sudbina onog velikog posla u Norveškoj, kojem su se nadali kao ozebli suncu?
Kolega Vidra ako vam ne valja nemojte kupovati.Još bi se zahvalio za negativno pisanje na ovoj temi proslji tjedan tako da se je moglo dosta dobro pazariti.
Otkud vam to da me ne zanima, vidim da ste jako neinformirani. Pa to mi je omiljena dionica:
Naravno da ću kupovati, samo ja ne volim gužvu na kupnji. Poslušati pa ću svoj osjećaj koji mi govori da ću kupovati značajno ispod 380 kuna, baš kao što to vi preporučujete.
Ipak i ja imam nekih indijanskih spoznaja i slutnji. A ulažem i u znanje.
***obrisano***
LP
Evo kočnica povućena na 380…, sad će na prodaji početi tiskanje ispod te cifre…
No nestade strojovođe…, malo popapan…
Nadam se da nemam mnogo gramatičkih grešaka…
Meni ovi što hvale Dalekovod nisu jasni? Jel to vi navlačite da se netko iskrca ili što?
Dajte malo pustite temu da se ohladi, pobogu!
Ovako samo omogućujete da vam se neki fond iskrcava na višoj cijeni nego što se nadao?
Ili je to smisao………