Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,60 | 14.512 | 4,036 | 3,60 | 3,64 | -1,10% |
Bitno je samo jedno da je Dlkv osiguran sto se tice posla za 2010g i da je pokazao odlicne rezultate u godini jedne od najgorih kriza 2009-oj . Danas malo kupio . [thumbsup]
Dalekovod je taoc građevinara na ZSE i same ZSE koja je tragedija od burze gdje gubitaši rastu, a firme s dobrim izvješćima tonu. bojim se da DLKV ne objavi neki novi posao od 50 milja EUR jer znamo kamo to vodi- ode dionica na 300 kn [angry]
Dalekovod je taoc onih istih koji su ulagače plašili pljuvanjem drugih građevinaca. I uopće nema dobro izvješće, a forwardi za jobse su jako loši. Vidi priloge na drugim temama građ. dion.
al nam je ask šuplji…..
aha….ja ga iskolčio
Kalmeta: Traže se novi izvori financiranja izgradnje autocesta
Pritom je naveo da će se, primjerice, novi izvori financiranja tražiti za dionice od Osijeka do Belog Manastira, Dubrovnik-Doli i Sisak-Buševac, da se nastavlja gradnja autoceste prema Vrgorcu i prema Velikoj Gorici i gradnja Podravskog ipsilona, kao i usporena, do 2015. godine, gradnja Pelješkog mosta.
Bankamagazin
Rezultati građevinaca: Samo Dalekovod s impresivnim rastom
Dalekovod je jedini među domaćim građevinarima ostvario u prvih devet mjeseci značajan rast dobiti i to za 82,4 posto na 63,6 milijuna kuna. Kompaniji su na ino-tržištima prihodi porasli za čak 156 posto na 488,2 milijuna kuna
Domaće građevinske kompanije na kraju devetomjesečnog financijskog razdoblja dokazale su da je drastičan pad ovog sektora najizravniji vanjski pokazatelj recesije. Redom svi vodeći građevinci u zemlji, osim izvozno ekspanzivnog Dalekovoda, ostvarili su značajno smanjenje prihoda i dramatičan pad dobiti, pri čemu prednjači zagrebačka Ingra čija se neto dobit smanjila za čak 97,97 posto na samo 1,31 milijuna kuna.
Uprava tvrtke i prije objavljivanja financijskog izvješća na Zagrebačkoj burzi odlučila je najaviti "sumrak poslovanja", pa je čelnik Ingre Igor Oppenheim nedavno apostrofirao kako je prodaja stanova na domaćem tržištu pala za 90 posto.
Ukupni prihodi Ingre u prvih devet ovogodišnjih mjeseci pali su također, s 706,72 na 447,46 milijuna kuna (36,68 posto).
Ništa bolje financijske rezultate u prvih devet mjeseci ne bilježi ni Tehnika, najpoznatiji hrvatski stanograditelj, kojem se u navedenom periodu neto dobit srušila s lanjskih 26,8 na 5,2 milijuna kuna dok su ukupni prihodi manji za 28,3 posto i iznose 856,9 milijuna kuna.
Institut IGH se očito nije uspio prilagoditi recesijskom izostanku velikih državnih infrastrukturnih investicija prebacivanjem težišta na ino-tržišta, pa je i njemu dobit na kraju devet mjeseci ove godine pala za 40 posto na 36,34 milijuna kuna. Prihodi IGH u prvih devet mjeseci iznosili su 594,19 milijuna kuna i manji su za 6,8 posto u odnosu na prošlogodišnjih 637,54 milijuna kuna.
Prihodi Viadukta zabilježili su u isto vrijeme pad od 9,7 posto na 943,4 milijuna kuna, a prihodi Hidroelektre niskogradnje manji su za ne tako značajnih 1,09 posto. Tvrtku međutim prati pad dobiti za 66,69 posto na 4,63 milijuna kuna.
Dalekovod jedini ima razloga za slavlje na kraju kriznog građevinskog devetomjesečja, i to sa rastom neto dobiti za čak 82,4 posto na 63,6 milijuna kuna i povećanjem ukupnih prihoda za 38 posto na 1,96 milijardi kuna. Na domaćem tržištu Dalekovod je ostvario 1,47 milijardi kuna prihoda ili 20 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su na inozemnom tržištu prihodi dosegli 488,2 milijuna kuna, što je 156 posto više nego u prvih devet mjeseci prošle godine.
Menadžment navodi da se značajan rast inozemnih prihoda i ostvarene dobiti odnosi na dovršenje kapitalnih radova u Kazahstanu, Norveškoj, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
Žao mi je da kolega PersJesus kojeg inače jako cjenim nije se osvrnuo na moj post odprije dan dva. On je oštroumno ukazivao na lošu situaciju u brodarskom sektoru ali je nažalost odlučio ignorirati to isto na Dlkvu našto sam ga ja dobronamjerno upozorio. Vjerojatno je pao pod utjecaj svih onih drukera koji su vikali i na brodrima i na DLkvu buj buj, pa je propustio uočiti oluju.
I sada nam je oluja došla a bojim se da je to tek početak.
Bankamagazin
Rezultati građevinaca: Samo Dalekovod s impresivnim rastom
Pa evo sada s impresivnim padom vrijednosti dionice…, komentar je gotovo suvišan…
No čini se da što si likvidniji to jače padaš.., osim HT-a naravno…
Mnogo toga je u zadnje vrijeme naštetilo vrijednosti ove dionice…, nije rasla, štoviše padala je i sada se srokava do besvijesti…
Ušli smo u debeli oversold (RSI 17,8), tvrtka sa takvim rezultatima da uđe u oversold…., strašno…
Realno (uz sve sranje i utjecaj globalnog tržišta) dionica ne bi trebala biti ispod 450 kn…, ali kad se stanje stiša tržište bi trebalo vrednovati ovakve rezultate i najave poslovanja u predstojećoj godini…
Sramota što nam uradiše s Dalekovodom mama.., pa opleti…
http://www.youtube.com/watch?v=_IGn0C-fk6Y&feature=player_embedded
Unaprijed se izvinjavam moderatorima…, malko sam "odlepio"…
Istina je da je DLKV podcijenjen na ovim razinama, ali niti blizu kao neki drugi građevinari, a to da je DLKV jedini sa impresivnim rastom u ovo razdoblju jednostavno nije istina (npr. LVCV-R-A…)
papir stvarno svašta podnosi
lijep pozdrav
Prošli četvrtak sam dokupio DLKV nešto ispod 400,00 kn. U petak je slijedila objava izvješća i bio sam zadovoljan objavljenim dokupom i očekivao napokon malo rasta.
Danas se pitam što se to mora dogoditi da ova dionica krene prema gore!?
Bez obzira na sve, ne dam ovu dionicu do daljnjeg, dočekati ću ja tu promjenu trenda i raspoloženja prema građevinarima…