Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,53 | 11.571 | 3,274 | 3,52 | 3,58 | -1,68% |
Kolega Pers Jesus, nisam uzimao tekuće rezultate jer još nemate FI za 2009. godinu pa je ni ne mogu uzeti u kalkulaciju.Inače to je jedan od Grahamovih principa projekcije trenda tako da se uzima prosjek zadnjih pet godina što sam ja i napravio.
I da vam odgovorim na ovo što vas zbunjuje, rezultati proteklih pet godina daju naslutiti poslovanje u budućnosti jer se u njima vidi trend.
Razumijete, ne radi se o tome da su pale marže,ROE u prošloj i ovoj godini, nego se radi o tome da one padaju kontinuirano već pet godina.
Meni je to znak za uzbunu, meni je to znak da nešto ne valja.U ovom slučaju rast prihoda mi ne govori ništa jer Dalekovod može raditi i besplatno što se mene tiče i imati rast prihoda od 500%.
Ali kako će im to pomoći? Ne znam, samo razmišljam naglas
hahahaha.. ovom Fedyi je HDEL perspektivnija firma od DLKV. Kolega nadam se da ovo čim se hranite držite daleko od dohvata djece. [bye] Sretno s HDELom. To je premasvim metodama izračuna vrijednosti i forwarda najjači sell na burzi.
Inače… činjenica da Novoselac raspordaje i pritišće DLKV izuzetno mi odgovara zato jer ću dio brutalnih zarada sa nekih drugih dionica pretočiti u DLKV, te naravno gledati ući što povoljnije. Ovakva se prilika rijetko propušta, AZ fond. Hvala ti. [thumbsup]
Inače… činjenica da Novoselac raspordaje i pritišće DLKV izuzetno mi odgovara zato jer ću dio brutalnih zarada sa nekih drugih dionica pretočiti u DLKV, te naravno gledati ući što povoljnije. Ovakva se prilika rijetko propušta, AZ fond. Hvala ti. [thumbsup]
Komšija Guverner, ja bi ovde jako pazio. Ovde je na 430 kuna AZ fond nakitio ko krizbam grupu špekulanata koji bi uskoro mogli oplesti po bidu jer će verovatno (gledajući temu depresija) ovih dana da bude bežanija svugde pa i ovde.
-zarada po dionici hidroelektre od 2004. na ovamo je ukupno 60,33 kune,
-zarada, za isti period, po dionici dalekovoda iznosi 200,77kn
Dalekovod je zaradio više, međutim, zbog ispravne računice, ne mogu se miješati kruške i jabuke jer je ukupni broj dionica različit:
Broj dionica DLKV-R-A:
(nominala=100) 2.293.812
Broj dionica HDEL-R-A:
(nominala=100) 623.881
Ma kakvi crni fundamenti, nemoj me nasmijavati.
LKPC skočila je na 10x ponovljenu vijest o dokapu, koja se periodički ponavlja svaka 2 mjeseca.
LEDO je npr. narastao +300% od dna iz ožujka zbog malog free floata i velikog pumpanja od strane jednog fonda iako mu rezultati zasigurno neće biti u skladu s rastom cijene dionice na burzi.
JNAF ista priča kao LEDO, narastao +300% pumpanjem na malom free floatu…
S druge strane imaš DLKV s odličnim fundamentima koji je prije par dana potpisao ugovore o gradnji plinovoda vrijedne preko 420 milijuna kuna, očekuje odlično izvješće, kapaciteti su mu rezervirani za cijelu iduću godinu, a cijena je otklizala sa 440 na 380 kn a možda još padne
Tako da te bajke o fundamentima objesi mački o rep, inozemne burze sasvim bi oprečno reagirale na ovakve vijesti i rezultate, DLKV bi bio lansiran u nebesa, a ove druge bi doživjele korekciju 30-50%.
[/quote]
Odličan post, kolega i vrlo istinit. Dobro ste to uočili i prezentirali.
Ledo, Jnaf i Luka Ploče su uvijek bile isključivo špekulantske dionice i leglo špekulanata i to su i ostale. To su dionice gdje jedna mala grupica navlači, pobere novce a velika grupa ostavi novce.
I uvijek je ista priča, ili Rusi kupuju Janaf ili je dokap Luke ploče ili se Agrokor prodaje.
I onda opet u krug nakon tri mjeseca. Velike zarade su tu moguće ali puno veće mogućnosti su velikog gubitka. A naravno ova priča o navodnim fundamentima je komedija.
[/quote]
Kolega Fedya, s kojim fondom spomenuta grupca surađuje, vrši koordinirane kupoprodaje odnosno od kojeg fonda spomenuta grupica dobiva insajderske informacije za svoje akcije?
Dalekovod je zaradio više, međutim, zbog ispravne računice, ne mogu se miješati kruške i jabuke jer je ukupni broj dionica različit:
Ajde molim Vas kolega, koje ispravne računice-dajte se uozbiljite.
Zarada po dionici je zarada imatelja dionice, jedina je razlika je li u eurima, kunama ili čemu već. Vaša dobit jedino ovisi o tome pošto ste dionicu platili.
Pa smisao tog računa i je da ukupnu zaradu podjelite s ukupnim brojem dionica i zašto se sad opet vraćate na ukupni broj dionica? Malo ste se zbunili?
…..
sudeći po trgovanju prošlih mjeseci burza je malo više postala burza u tom smislu riječi, a manje kockarnica. više se gledaju fundamenti i investitori opreznije ulažu. donedavno je bilo nezamislivo da IGH rokne 10 ili 20 posto a dionica tipa janaf naraste 80% u istom vremenu. …
LKPC skočila je na 10x ponovljenu vijest o dokapu, koja se periodički ponavlja svaka 2 mjeseca.
LEDO je npr. narastao +300% od dna iz ožujka zbog malog free floata i velikog pumpanja od strane jednog fonda iako mu rezultati zasigurno neće biti u skladu s rastom cijene dionice na burzi.
S druge strane imaš DLKV s odličnim fundamentima koji je prije par dana potpisao ugovore o gradnji plinovoda vrijedne preko 420 milijuna kuna, očekuje odlično izvješće, kapaciteti su mu rezervirani za cijelu iduću godinu, a cijena je otklizala sa 440 na 380 kn a možda još padne
Tako da te bajke o fundamentima objesi mački o rep, inozemne burze sasvim bi oprečno reagirale na ovakve vijesti i rezultate, DLKV bi bio lansiran u nebesa, a ove druge bi doživjele korekciju 30-50%.
[/quote]
Ledo, Jnaf i Luka Ploče su uvijek bile isključivo špekulantske dionice i leglo špekulanata i to su i ostale. To su dionice gdje jedna mala grupica navlači, pobere novce a velika grupa ostavi novce.
I uvijek je ista priča, ili Rusi kupuju Janaf ili je dokap Luke ploče ili se Agrokor prodaje.
I onda opet u krug nakon tri mjeseca. Velike zarade su tu moguće ali puno veće mogućnosti su velikog gubitka. A naravno ova priča o navodnim fundamentima je komedija.
[/quote]
Kolega Fedya, s kojim fondom spomenuta grupca surađuje, vrši koordinirane kupoprodaje odnosno od kojeg fonda spomenuta grupica dobiva insajderske informacije za svoje akcije?
[/quote]
Komšija to treba da pitaš nekog od starih na forumu. Indijanci su mlogo pametni ljudi i puno toga umeju da kažu.
-zarada po dionici hidroelektre od 2004. na ovamo je ukupno 60,33 kune,
-zarada, za isti period, po dionici dalekovoda iznosi 200,77kn
Broj dionica DLKV-R-A:
(nominala=100) 2.293.812
Broj dionica HDEL-R-A:
(nominala=100) 623.881
[/quote]
gledam ovo i u čudu se čudim. on bi zaradu po dionici dijelio s brojem dionica. dobro da nije postavio dif. jednadžbu 3. reda da bi ustanovio da DLKV zapravo vrijedi manje od HDEL. prijatelju, da si to napravio danas bi DLKV okinuo bar 5%.
i lik dobije 100-tke….
Pa smisao tog računa i je da ukupnu zaradu podjelite s ukupnim brojem dionica i zašto se sad opet vraćate na ukupni broj dionica? Malo ste se zbunili?
U pravu ste, napravio sam dvostruki posao i brzopleto se zavrtio u krug.
Da, cijena stjecanja dionice čini razliku. Hvala.
…..
sudeći po trgovanju prošlih mjeseci burza je malo više postala burza u tom smislu riječi, a manje kockarnica. više se gledaju fundamenti i investitori opreznije ulažu. donedavno je bilo nezamislivo da IGH rokne 10 ili 20 posto a dionica tipa janaf naraste 80% u istom vremenu. …
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Komšija to treba da pitaš nekog od starih na forumu. Indijanci su mlogo pametni ljudi i puno toga umeju da kažu.
[/quote]
i meni su tako rekli!
Bitno je samo jedno da je Dlkv osiguran sto se tice posla za 2010g i da je pokazao odlicne rezultate u godini jedne od najgorih kriza 2009-oj . Danas malo kupio . [thumbsup]
Bitno je samo jedno da je Dlkv osiguran sto se tice posla za 2010g i da je pokazao odlicne rezultate u godini jedne od najgorih kriza 2009-oj . Danas malo kupio . [thumbsup]
raspisao se poglavica zadnjih dana [undecid] sto bi????