Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,69 | 12.496 | 3,382 | 3,68 | 3,70 | 0,00% |
…držim do preko 1000, pa kad tad…
Kolega,
BVpS Dalekovoda je već 1,56. Na 1000 bio bi 3,61.
Zar to nije malo pretjerano s obzirom na ipak loše stanje naše ekonomije i države u cijelosti?
Uzmimo još u obzir da je najmasnije poslove dobio političkim vezama, što se preko noći može preokrenuti.
Sutra blokada na cca 470 kn i nastavak slijedi prema 500 kn.Tu je već trebala biti da nema novinarčića. Sretno sutra svim dioničarima DLKV-a i onima koji če to postati.
Slažem se, netko je nekoliko tjedana prije objave famoznog članka marljivo i planski akumulirao očito već onda znajući o ovim odličnim vijestima koje su objavljene u petak što se vidi iz grafičkog prikaza kojeg sam posudio od kolege Hangera. (Nažalost, zbog onih neznatnih 0,xx% minusa na onaj famozni dan narušen je "prirodni" tijek događaja i volumen je označen crveno!)
Dakle, dionica je bila u punom zamahu, došle su vijesti o deblokadi pregovora o EU, tržišni sentiment je postao vrlo pozitivan itd. Vidjevši da će mu zbog svega toga cijena pobjeći, netko se dobro nakrcao onaj dan i da nije bilo tog članka dotični kupac bi bio morao dooobro, doobro podići cijenu da kupi dionice DLKV za toliko milijuna kuna.
Dakle, bez tzv. "akcije-članak" DLKV bi možda stvarno bio već i na 500 kn. S druge strane, ne treba previše žaliti za gubitkom tempa jer člankom uzrokovani zaostatak otvara vrata onima koji se žele naknadno ukrcati pa će prije ili kasnije sve doći na svoje.
Cjenovni apetiti i ciljevi dioničara su prilično ambiciozni i kreću se i do preko 1.000 kn ( podsjetnik: povijesno najviša cijena bila je viša od 1.800 kn!). Očito je da će Dalekovod nakon ovoga imati pune ruke posla barem godinu i pol i to uz osigurano financiranje Europske investicijske banke. Hoće li to vrijeme i ti poslovi biti dovoljni za povratak na nekadašnje cjenovne visine?
Dalekovod je po meni jedna od 10 najboljih dionica na burzi i uopće ne sumnjam da će vlasnicima izmamit osmjeh na lice u narednom periodu.
Zar to nije malo pretjerano s obzirom na ipak loše stanje naše ekonomije i države u cijelosti?
[/quote]
Kolega, trenutačni P/B je 1,56, a ne BVpS.
Da je BVpS 1,56, bio bi to katastrofalno loš podatak. [smiley]
Inače, IMHO, P/B kod građevinara koji obavljaju uslužne djelatnosti B/P nije od presudne važnosti i može slobodno biti malo viši, dok će se ostvarivanje dobiti u budućnosti taj pokazatelj smanjivati (ili održavati u za ovakve firme tipične razmjere – u slučaju rasta cijene).
Stardust: "DLKV je jedna od 10 najboljih!"
A bome taj me komentar utješio strahovito!
Nemam niti 1 kom DLKV-R-A. Niti ga dugoročno mislim imati!
Nemam niti 1 kom DLKV-R-A. Niti ga dugoročno mislim imati!
Ovu izjavu ćemo zapamtiti. [smiley]
[/quote]
Kolega, trenutačni P/B je 1,56, a ne BVpS.
Da je BVpS 1,56, bio bi to katastrofalno loš podatak. [smiley]
Inače, IMHO, P/B kod građevinara koji obavljaju uslužne djelatnosti B/P nije od presudne važnosti i može slobodno biti malo viši, dok će se ostvarivanje dobiti u budućnosti taj pokazatelj smanjivati (ili održavati u za ovakve firme tipične razmjere – u slučaju rasta cijene).
[/quote]
Da kolega, P/B. Lapsus.
Malo povjesnih podataka o DLKV. Book Value se znatnije povećavao od neto prihoda.
God. Neto dobit BVpS
2008 82,52 M 258,18
2007 79,20 M 234,88
2006 74,87 M 210,43
2005 72,39 M 190,14
2004 71,65 M 171,75
Book Value se znatnije povećavao od neto prihoda.
God. Neto dobit BVpS
2008 82,52 M 258,18
2007 79,20 M 234,88
2006 74,87 M 210,43
2005 72,39 M 190,14
2004 71,65 M 171,75
Odlično. Što veći book value, to bolje. Znači da je dio dobiti ulazio odnosno ostajao u bilanci ili su kupovali dugotrajnu itd. imovinu. Iako, kao što rekoh,ne smatram ga isključivim i odlučujućim čimbenikom za kupnju dionice.
Neto dobit je kilavo rasla u doba eksapnzije, veliki minus za menađment.
Vjerojatno su padale marže, a možda je trebalo ponuditi povoljnu cijenu da se probiju na tržištu, da dobiju poslovi. Nije lako "tamo nekoj firmi iz tamo neke Hrvatske" upasti i dobiti neki posao u inozemstvu. Kompenzirat će se pojačanim prihodima. Dakle, ne znam je li to neki minus za management. Evo, ako se otvara podružnica u Švedskoj, to sigurno nije zato da bi Miličić mogao tamo na dopust nego zato što i dalje žele biti nazočni na tom tržištu.
Inače, vidim da ERNT ima vrhunski management i vjerojatno snažnu podršku iz inozemstva od svoje matice pa im svejedno padaju marže…
Padati će blokade kada ekipa shvati koliko je sati.
Za sada su objavljena ovaa dva posla od 60 mil eura i ovaj u bosni za 1 milju, otvaramo podružnicu u Švedskoj i čekamo nove vijesti da se objave.
Meni dovoljno da je držim u ovom euforičnom razdoblju.
A vjerujete da će jutarnji opet pokušati nešto jer im se ne sviđa dlkv ili gazda ili se nisu na vrijeme nakrcali.
hehehe
Danas up up
Padati će blokade kada ekipa shvati koliko je sati.
Hur mycket är klockan? *
* "Koliko je sati?" (švedski)
[wink]