Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
pupovac, imaš pravo i u prvom i drugom dijelu rečenice.
javno se ispričavam ako se tko našao uvrijeđen.
ponovit ću samo jednu stvar: vjerujem da dalekovod ima potencijala i posla bar za 5 godina.
pozdrav.
Sentiment ulagača je sigurno nešto što dionicu čini atraktivnom i takve dionice zovu brzorastućima.
Poklonici fundamentalne analize (među kojima sam i sam) ocjenu dionice temelje na rezultatima poslovanja tvrtke iz istih sektora (pa čak i iz poslovanja tvrtki iz inozemnog okruženja), a oni su (samo neki, da me se krivo ne shvati) slijedeći:
p/e 8,20
p/b 1,44
bvps 236 kn
eps 41,50
dug/kapital 305%
Zaduženost je OGROMNA, a izdane obveznice dolaze na naplatu ove godine i biti će zanimljivo (bar meni) pratiti kretanje cijene ove dionice u okruženju kada država bankarski novac troši radi namirenja svojih dugova.
igore slažem se, posebno u situaciji kada ti je jedan od većih vjerovnika država koja nema love za platit dugove… jedino ako se ulaganje u Hajduk ne pokaže kao prečica do plaćanja dugova? [cool]
@krespo
na vrhu ove stranice klikni u DLKV-R-A, odaberi TA i GRAFOVI i imat ćeš sve.
malo je, ali ipak se nešto vidi. ima i mini intraday graf.
http://www.bloomberg.com/apps/cbuilder?ticker1=DLKVRA:CZ
evo krespo, može i ovo, ja nemam više
Sentiment ulagača je sigurno nešto što dionicu čini atraktivnom i takve dionice zovu brzorastućima.
Poklonici fundamentalne analize (među kojima sam i sam) ocjenu dionice temelje na rezultatima poslovanja tvrtke iz istih sektora (pa čak i iz poslovanja tvrtki iz inozemnog okruženja), a oni su (samo neki, da me se krivo ne shvati) slijedeći:
p/e 8,20
p/b 1,44
bvps 236 kn
eps 41,50
dug/kapital 305%
Zaduženost je OGROMNA, a izdane obveznice dolaze na naplatu ove godine i biti će zanimljivo (bar meni) pratiti kretanje cijene ove dionice u okruženju kada država bankarski novac troši radi namirenja svojih dugova.
DLKV je među likvidnijim dionicama na ZSE.
Podcijenjen je onoliko koliko i cijelo tržište i u njemu sektor građevine.
Tko misli da vrijedi više neka sada kupuje.
Prema Liderovim podacima Dlkv ima ugovorenih poslova za slijedeće 2 godine (5 mlrd kn). I to ga razlikuje od većine drugih građevinskih tvrtki koji su okrenuti državi. To je odlično, ali ako tvrtka ne počne smanjivati svoje zaduženje onda neće doći da dobro.