DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:59
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Novo stanje stvari

Prvih 10 računa s najvećom količinom vrijednosnog papira

Vrijednosni papir Moguće vrijednosti

* Važeći podaci za uredovni dan 30.01.2009 .

DALEKOVOD D.D./REDOVNA DLKV-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. CTG D.O.O. 358.674 15,64 Osnovni račun
2. BMK I PARTNERI D.O.O. 298.394 13,01 Osnovni račun
3. PBZ D.D. 51.135 2,23 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 49.822 2,17 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 44.071 1,92 Skrb. račun
6. DALEKOVOD D.D. 43.934 1,92 Osnovni račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 38.607 1,68 Skrb. račun
8. PBZ D.D./STATE STREET CLIENT ACCOUNT 25.341 1,10 Skrb. račun
9. KRALJEVIĆ KREŠO 21.029 0,92 Osnovni račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 19.594 0,85 Skrb. račun
Ukupno: 41,44

http://www.kucilooro.webs.com/

@rocky
čitam vas ovih par zadnjih stranica pa ne kužim:
pišeš da nemaš dlkv i da ga nećeš imati.
ok.
čemu onda toliki postovi?

Dobro šta sad na kraju? Jel bolja INDG ili DLKV?
Zbunjujete ljude. Meni je lijepo kolega Fazan rekao prodaj INDG i kupi ATPL. Ja ga poslušo i fino strpo dividendu u džep. Hoću li dobiti dividendu od INDG ili DLKV? Hvala.

E da, čuo sam da slijedi krah nekretnina. Ima li DLKV veze sa stanogradnjom? Pitam da se ne zabunim pri kupnji. Nikako ne bih volio kupiti ove kaj grade zgrade, kud će sa tim stanovima jadna li im majka? [sad]

I'LL BE BACK

Dakle smatram manipulacijom kad određeni fondovi sumanutom kupnjom dignu cijenu dionice koja nije fundamentalno nešto posebno opravdana, te se maknu sa kupnje nakon izvršenja zadatka.

kompa, ne razmijemo se..

ne znam koje ‘ebene veze ima dokap INGR na vrhuncu bull marketa sa cijenom DLKV sad i procjenama fundamenata na osnovu grafova?
ako bas hoces, upravo taj dokap INGRE je odradjen odlicno sto se tice firme!IMHO!
jer je firma dobila lovu za novu emisiju dionica skoro jednaku trenutnoj cijeni na burzi.dakle odlican posao uprave!sjeti se dokapitalizacija ULPL, HDEL itd.
ali to nije tema i nema veze s ovim sto si ti napisao i sto meni nije jasno, pa cemo o tome neki drugi put, na nekoj drugoj temi..

dakle jos jednom, pa ako mozes pojasniti:

Ja i dalje smatram da će se DLKV ove godine naći u financijskim problemima.
Vjerojatno nisam jedini koji to misli ako je suditi po grafovima.

Možda netko ovu dionicu i digne na više razine ali to neće biti opravdan rast nego igre naših fondova. Ali mislim da oni trenutno imaju druge stvari na pameti.

zasto, dok cijena pada i dok se dionica prodaje, to nije manipulacija, jer grafovi oslikavaju fundamentalnu vrijednost firme, a ako slucajno cijena poraste, e onda to nije zbog fundamenata, nego fondovi manipuliraju??
odakle ta dvostruka mjerila??
zasto pad cijene nije igra nasih fondova?

jer to tebi tako pase??

ako moze jednostavan odgovor, bez postova od prije dvije godine, skretanja s teme i ostale suplje demagogije!

hvala unaprijed!!

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

odličan post Mladi Kolega[smiley]

zasto, dok cijena pada i dok se dionica prodaje, to nije manipulacija, jer grafovi oslikavaju fundamentalnu vrijednost firme, a ako slucajno cijena poraste, e onda to nije zbog fundamenata, nego fondovi manipuliraju??
odakle ta dvostruka mjerila??
zasto pad cijene nije igra nasih fondova?

jer to tebi tako pase??

ako moze jednostavan odgovor, bez postova od prije dvije godine, skretanja s teme i ostale suplje demagogije!

hvala unaprijed!!

Nisam rekao da pad cijene nije također manipulacija fondova. Sa par milja ili kod rijetkih dionica par desetaka milja kn se može od svake dionice napraviti vlastita prčija. No na sreću većina fondova nemaju više sredstava za takve igre. Da su fundamenti DLKV drastično bolji onda bih možda i vjerovao da je netko rušio cijenu samo zato da dokupi veću količinu ali ovako baš ne vjerujem u to.

Ti vjeruj da je DLKV podcjenjen a ja vjerujem da je i pri ovoj cijeni precjenjen.
U moru fundamentalno puno boljih dionica na ZSE zaista ne vidim što bi me motiviralo na dugoročnu kupnju DLKV, pogotovo s obzirom da bi HEP mogao ove i sljedeće godine dosta stegnuti remen da bi ga se moglo privatizirati po boljoj cijeni. Znam da ćeš reći da imaju i drugih kupaca ali HEP je tu ipak najbitniji.
Službeno je DLKV u građevinarskom sektoru gdje ima najlošije fundamente, eto čak i IGH ima veći BV od DLKV. Financijskih sredstava po dionici imaju najmanje. Po dugovanju je samo HDEL lošija. Vrijeme naplate im je 5-6 mjeseci. A pogledaj u izvješće koliko imaju obaveza.

Potencijalno pozitivna stvar za DLKV je da je naša prijenosna i distribucijska mreža u vrlo lošem stanju (mislim da su im gubici u prijenosu među najvećima u Europi) te joj treba temeljita obnova. Ali pitanje je kada će se to desiti. Možda će se na veća ulaganja trebati čekati 5-10 pa i više godina.

Ja sam iznio neke negativne strane i volio bih da mi daš realan argument za kupnju baš DLKV.

@gosn’ Roki

ne da mi se opet kvotat dio koji ste Vi izostavili, gdje se jasno vidi sta ste mislili i sta ste rekli, objasnjenja nema.
a da budem iskren nisam ga ni ocekivao!
[thumbsup]

da usput odgovorim sto se tice fundamenata, kupnje ili ne kupnje..

ja uopce nisam ulazio u pricu jel potcijenjen, ili precijenjen.mene je samo zanimalo kako to da je pad cijene OK, a rast manipulacija, k tome ako je vise palo, kao DLKV, onda ne valja,a ako je manje palo, onda valja, kao KOEI.nista vise nista manje.

moje osobno misljenje je da multiple, P/E, P/B, nisu fundamentalna procjena firme.
barem ne njen glavni dio.
ono sto mene zanima je perspektiva!sta ce biti od te firme u buducnosti?
Vi mislite da ce propast, ja ne.
ja mislim da DLKV ima odlicnu perspektivu.
mozda sam ja u krivu, mozda Vi u pravu, nevazno..

da relativiziram do kraja, cak i da sam ja apsolutno u pravu i da ce DLKV raditi odlicno, to ne znaci da ce dionica rasti.dapace, lako moguce da ce i padati!
ko ce sprijeciti ESOP radnike da prodaju?
firmini rezultati?
kako da ne..

dakle, ja nisam davao nikakve savjete za kupnju..niti sam namjeravao fundamentalno analizirati DLKV.
ta ni nemam ga..
iskreno, ne znam jel vrijeme za kupnju ili ne.

ali je istina da imam osobni afinitet prema toj dionici i zasmetala me Vasa poluamaterskodrukerska analiza grafova, koja veze sa pamecu nema!

ugodna večer!

[thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

da je dlkv interesantan investitorima govori i činjenica da je to treća dionica po likvidnosti na zse trenutno,dobre strane su te da dlkv sve više posla ima van hrvatske,a i da mu je zajamčen posao u hrvatskoj koji će platiti eu,vjetroelektrane,obn izvori energije…hep će biti siguran platiša…dlkv je najbolji građevinar na zse zato jer su ispred njega poslovi,a ingr i igh su svoju kulminaciju već doživili..dlkv tek čeka kulminacija…..a cijena od 360,00 kn po mom mišljenju je vrlo dobra za kupnju,a ne za prodaju..uvjeren sam da ovi što prodaju da to rade iz špekulativnih a ne iz fundamentalnih razloga…

Kolega Mig, htio sam ukazati na to da je DLKV u kritičnom periodu opasno pao i da se još nije vratio na razinu Crobexa.

Vjetroelektrane? Dalekovod još nije izgradio ni jedan vjetropark. A i kada ga (to jest ako) izgrade, to je nešto što počne raditi sa profitom tek za 15-ak pa u nekim slučajevima i više godina. Treba to i dočekati. Čak više vjere polažem u vjetropark od Končara, unatoč brojnim problemima ako izguraju projekt do kraja onda će to biti daleko isplativije od uvoznih turbina. Jedino je mana što ih ne mogu puno proizvesti, već i za ovu jednu im je trebalo nešto uvoznih elemenata jer ih trenutno nitko u HR ne može proizvesti a za male količine turbina nije isplativo graditi nove pogone.

Što još misliš pod obnovljive izvore energije? Solarna energija? Hidroenergija? Koji točno posao Dalekovoda će platiti EU?
Hep će biti siguran platiša? Nemoj me nasmijavati, kada će to biti? Možda nakon što ga privatiziraju i nakon što nam podignu cijenu struje za 100-200%, do tada će ostati među najlošijim platišama u državi. Ako ne možeš kompenzirati onda se pripremi čekati novce od njih dugo, dugo, dugo vremena. A ne može firma živjeti baš samo od kompenzacija, treba ponekad stići i cash.

Inkasirati će DLKV nešto love od ovih zadnjih poslova na tunelima ali to su već zadnji trzaji naše cestogradnje gdje se mogu izvući takvi iznosi. Što nakon toga?

Dalekovod građevinari, grana ekonomije koja zapada u krizu.
Dalekovd nema mnogo zajedničkog sa tim našim građevinarima, osim to što gradi je u stvari nekretnina po osnovnom poimanju proizvoda.
Koji to građevinar ima namjeru proizvoditi aluminijum , pocinčane profile, drugima trebaju kranovi, mikseri, lopate i sl.
Koji to građevinar ima tehnologiju proizvodnje i prenosa energije broj 1 u svijetu kako sadašnjosti tako i budućnosti.
Najveći poslodavac država je u krizi (čitaj besparici) tako da su financiranja i novi poslovi danas svedeni na minimum, ali taj minimum je još mnogo veći od onog što će dobiti drugi građevinari.
Nitko u svijetu nije završio sa poslovima proizvodnje i distribucije el. energije ma kako bila razvijena država.(Obamin plan u SAD kao prioritet ima ozbiljnu rekonstrukciju električne mreže i ogromna ulaganja u tom pracu).
Ne treba niti napominjati da je Dalekovod konkurent svima našim građevinarima dok oni njemu nikako nisu i ne mogu biti.
Postoji još mnogo drugih činjenica koje mogu govoriti u prilog ovome gore navedenom , samo je situacija takva da će pravi rezultati malo pričekati dok se ne popravi stanje na globalnoj razini.
Zaboravite na tehničku analizu u ovim vremenima, bitnija je priroda posla kojim se neka tvrtka bavi i životna važnost istih poslova. Tehnička analiza za bolja vremena i stabilnije situacije.
Dokaz za to je pozicija po interesovanju i likvidnosti na ZSE , treći po likvidnosti i daleko najtrgovaniji građevinar(za dobrim konjem se prašina diže , stara je narodna)

Sretno dioničari Dalekovoda i ne dajte se zavesti da su vam dionice bezvrijedne , te se treba pod hitno u bescijenje riješiti istih.

Inkasirati će DLKV nešto love od ovih zadnjih poslova na tunelima ali to su već zadnji trzaji naše cestogradnje gdje se mogu izvući takvi iznosi. Što nakon toga?

Samo u regiji bivše Juge + Albanija EU planira uložiti oko 20 milijardi eura u energetsku infrastrukturu.

Samo u regiji bivše Juge + Albanija EU planira uložiti oko 20 milijardi eura u energetsku infrastrukturu.
[/quote]

Da to im je forte. Samo je jedan zez, a to je da će te investicije kasniti neko vrijeme zbog globalne situacije, a tada tko zna kakva će biti konstelacija snaga na tim tržištima.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

New Report

Close