DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 01:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,65
7.233
1,981
3,64
3,66
1,67%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ajd da skratimo priču reci kad će biti taj dan da se dovoljno nisko na bidu postavim (zašto platiti više).
moguće da će dionica dalje padati ali ukoliko ne padne dovoljno nisko opet riskiram jer gubim dio zarade. šteta što nema opcija kod nas kojima bih rješio takve nedoumice

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Teško je gledati povijesne podatke, jer se vide neke stvarno zapreštujuće stvari. Cijena dionice se prepolovila s s 1000 na 500 u nekih 100 dana trgovanja. Zatim se prepolovila na 250 u samo 14!

Ovaj drugi pad od 50% uzrokovan je naglim izlascima nekih stranih fondova iz strukutre. Također je uzrokovan naglom promjenom percepcije za građevinski sektor, uzrokovan totalnim i uzastopnim i nemilosrdnim crnilom u medijima po pitanju kapitalnih projekata i "kraja" građevinske konjukture. Da li je zaista "kraj" te konjukture ili ne, uopće nije bitno. Bitno je to da je puno ekipe kategorički odlučilo da su građevinari nešto što se ne želi imati u portfelju. Ne pričam ovo na pamet. Komuniciram i družim se s malim ulagačima poput sebe. Dosta njih uopće ne čita ovaj forum nit sudjeluje u raspravama. Ima ih dosta koji su pobjegli iz građevinara i kupuju neke druge dionice i sektore i uopće im nije žao što su izašli s gubitkom jer su izgubili "vjeru" u građevinsku priču. Da li su to pametni ulagači i da li su donijeli dobru odluku uopće nije bitno. Ono što je bitno je da se to događa. Činjenica je da se građevinska balončina ispuhala. Kako je rasla na vlastitoj popularnosti u vrijeme bulla tako je krahirala na vlastitoj nepopularnosti u vrijeme panike. Sličan je scenarij i kod brodara, samo oni imaju asa u rukavu za brzi oporavak. A to su vozarine. Onog trena kad krenu vozarine za suhe promijenit će se percepcija i znamo svi što će se dogodit sa ATPL, iato tako znamo da će to povuć i ostale brodare. Kojeg asa imaju građevinari? To je ono što mene muči…
[/quote]

I ja se slažem sa kolegom Febom da DLKV nije tipičan građevinar koji gradi stanove za prodaju ili nekakvu arenu . Njega stavljaju u isti koš sa INGR , HDEL, VDKT i sl. a u stvari radi nešto potpuno drugo. Mene stvarno brine zašto je upravo Dalekovod toliko kleknuo ovu godinu a firma nikad bolje nije poslovala a + toga ima dosta ugovorenih poslova koje nije niti počela raditi . Bilo kako bilo dionica pada i pada a neznamo zašto….?!

na 4300 sve prodajem...

zašto?

zato što je puno više onih koji je rasprodaju nego li onih koji je kupuju kao i kod ostalih dionica.
pitanje je samo do kada će to tako biti

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Predsjednik Uprave Dalekovoda d.d. g.Luka Miličić dobio je nagradu za životno djelo koju mu je dodijelila CROMA (Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika)

20.11.2008.

Luka Miličić je na čelu tvrtke Dalekovod već 11 godina od njegovog dolaska kompanija je snažno iskoračila na međunarodno tržište tako da je danas prisutna u preko 80 zemalja svijeta. Pod njegovim vodstvom Dalekovod d.d. je izrastao u modernu organizaciju koja je tijekom godina doživjela razne promjene i kojoj su glavne djelatnosti pružanje usluga inženjeringa, proizvodnje i izgradnje u infrastrukturnom sektoru (energetski sektor, ceste, željeznice).

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

meni se ovakva situacija gadi. Danas idemo gore mislim si super , večeras ameri zakoračaju u
crveno i mi sutra opet u crveno i tako svaki put…… !

na 4300 sve prodajem...

ali je isto tako dao hajduku desetak miljunčića bez opravdanog razloga (navodno ulaganje u dionice kluba koji nema nikakvu sjajnu perspektivu (osim da po miljunti put bude pokraden)), što bar u mojim očima umanjuje njegovu vjerodostojnost

Puno skrivenih naloga na kupnji

Mislim da se od svih gradjevinara,ovom dionicom najvise trguje. a zasto je to tako neka svak procjeni. Mislim da je prejeftin i znam da ima jako dobru perspektivu u buducnosti,a upamtite kad krene gore pobjeci ce mnogima, jer sad se pune portfelji,a kad se napune veliki, ima da ga lansiraju,a sto se tice krize,mislim da je ona iza nas,e sad zamislite da mirovinski ukucaju vidljive naloge na svim dionicama likvidnim po 2000 komada ili 5000,a to je za njih po ovim cjenama mizerija,pitam se kako bi se ponasali ostali,ali to im se sad trenutno ne isplati jer razmak od 20-tak kuna je blokada,a oni to sad zasad ne zele jer KUPUJU sa skrivenim nalozima jace kolicine.

meni se ovakva situacija gadi. Danas idemo gore mislim si super , večeras ameri zakoračaju u

Tako razmišljaš ti i nas većina malih dioničara. No razmisli da glavnim igračima ipak odgovara ova situacija… danas je prodao dionice na zelenom valu za recimo 1 000 000 kuna, sutra ili do petka kada odemo u minus za 8 – 10% on će opet jeftino kupiti …. i tako redom…. 10% od 1 000 000 kuna je čistih 100 000 kuna…. Pa ti onda vidi kome ovo odgovara ili ne odgovara…

Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

Tako razmišljaš ti i nas većina malih dioničara. No razmisli da glavnim igračima ipak odgovara ova situacija… danas je prodao dionice na zelenom valu za recimo 1 000 000 kuna, sutra ili do petka kada odemo u minus za 8 – 10% on će opet jeftino kupiti …. i tako redom…. 10% od 1 000 000 kuna je čistih 100 000 kuna…. Pa ti onda vidi kome ovo odgovara ili ne odgovara…

[/quote]
Ja ga vidim do petka na cc 350 kuna

[/quote]
Ja ga vidim do petka na cc 350 kuna
[/quote]

Riječi ti se pozlatile [pray]

Najnepoštenija stvar u životu njegov je kraj. Mislim, život je težak. I oduzme ti dosta vremena. I što dobiješ na kraju? Smrt. To je, kao, neki bonus?! Uvjeren sam da je životni ciklus okrenut naopačke. Smrt bi trebala biti na početku. Potom slijedi život u staračkom domu iz kojeg te izbace jer si bio prezdrav. Onda počneš raditi tako što prikupiš mirovinu i već prvi dan na poslu dobiješ zlatni sat. Potom radiš četrdeset godina, dok ne postaneš dovoljno mlad za uživanje u mirovini. Piješ puno alkohola, ideš s tuluma na tulum i polako se pripremaš za srednju školu. Onda slijedi osnovna škola, postaješ klinac, igraš se i nemaš nikakvih odgovornosti u životu. Potom si malo dijete, pa beba, vraćaš se unutra i devet mjeseci lebdiš dok te grije najluksuznije centralno grijanje, kupka, a hrana stiže kroz cjevčicu. I kraj dočekaš jednim fantastičnim orgazmom!!! Amen.[color=blue][/color]

DLKV je jutros odliČno izdržao protuudar. Tako da sam uvjeren, ako ostane na ovim razinama do kraja dana, ili čak poraste, da će se formirati dosta dobar signal…

New Report

Close