Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,62 | 7.111 | 1,965 | 3,58 | 3,64 | 1,69% |
nebi htio stvarati paniku, ali jel znate koliko je dlkv zadužen ? .. jel znate koliko je radnika viška ? jel znate kakve su plaće u dlkv ? jel znate da više hr nema para i poslova na tanjuru za dlkv tipa cesta itd. jel znate kolika je zarada kada radiš van hr ? .. crni dani dolaze za dalekovod
ok, možda DLKV ne vrijedi 1700kn ali ne možeš mi reči da mu je realna cjena 100kn !?
[/quote]
teško je reći koja je realna cijena, ali ja mislim da je relna cijena dlkv-a oko 800kn. Zbrojimo tih 800 kn po dionici i broj dionica i to je realna vrijednost dlkv-a, ali sad su stvari bitno drugačije, sad je financijska kriza i sad keš im veliku vrijednost, tako da je teško reći koliko sad vrijedi … također moramo znati da dlkv-u ne vode nikakvi veliki mozgovi, već ekipa dobra sa vladajućima i tako su dobivali poslove koje je vlada plaćala lovom od eu-fondova … sada i u buduće će biti drugačije, nema više para već čista konkurencija … tu dalekovod nije doma, pogotovo sa svojim navikama trošenja tipa Hajduk itd… dlkv treba opako restrukturiranje da bi bio konkurentan … svi poslovi van hr su kikiriki
nebi htio stvarati paniku, ali jel znate koliko je dlkv zadužen ? .. jel znate koliko je radnika viška ? jel znate kakve su plaće u dlkv ? jel znate da više hr nema para i poslova na tanjuru za dlkv tipa cesta itd. jel znate kolika je zarada kada radiš van hr ? .. crni dani dolaze za dalekovod
ok, možda DLKV ne vrijedi 1700kn ali ne možeš mi reči da mu je realna cjena 100kn !?
[/quote]
teško je reći koja je realna cijena, ali ja mislim da je relna cijena dlkv-a oko 800kn. Zbrojimo tih 800 kn po dionici i broj dionica i to je realna vrijednost dlkv-a, ali sad su stvari bitno drugačije, sad je financijska kriza i sad keš im veliku vrijednost, tako da je teško reći koliko sad vrijedi … također moramo znati da dlkv-u ne vode nikakvi veliki mozgovi, već ekipa dobra sa vladajućima i tako su dobivali poslove koje je vlada plaćala lovom od eu-fondova … sada i u buduće će biti drugačije, nema više para već čista konkurencija … tu dalekovod nije doma, pogotovo sa svojim navikama trošenja tipa Hajduk itd… dlkv treba opako restrukturiranje da bi bio konkurentan … svi poslovi van hr su kikiriki
[/quote]
kikiriki,ili ne,dlkv.ima posla narednih 5 godina,tako da bi ga i ti mogao vodit!
@ Saladin
Ja moram priznati da ne vidim razlike u modalitetima rada u najvećim Hr tvrtkama.
Glavni principi su biti dobro povezan s najvišom politikom, podmazati lokalne igrače, guranje privatnih agendi ispred "malo dioničkih".
Što se tiče ostalog napisanog, slažem se da je Dalekovod na skliskom terenu, ali također mislim da ukoliko Šuki želi deficit buđeta na nultoj razini, ne smije stopirati većini prije ugovorenih infrastrukturnih poslova. Pa sad živi bili pa vidjeli.
…i tako su dobivali poslove koje je vlada plaćala lovom od eu-fondova …
Tak su i na Islandu i u Norveskoj dobili poslove? I don’t think so.
Najveći promet na DLKV od 09.07.2008, i 4. najveći promet od 02.01.2006. Nije loše.
Tak su i na Islandu i u Norveskoj dobili poslove? I don’t think so.
[/quote]
Dobiju oni poslove vani, ali zarada je mizerna u usporedbi sa hr. Posla ima ali da bi bio profitabilan moraš imat duplo manje radnika i troškove skresat za 50%
Pa sudeci po dosadasnjim izvjescima profitabilni su oni sasvim ok. Slazem se da bi mogli biti i bolji.
[/quote]
[/quote]
iz prošlog tvog posta daje se viditi da je DLKV firma u banani i da ne vrijedi skoro pa ništa a u tvom zadnjem postu sada DLKV vrijedi 800 kuna. Dionica je sada za minimumu zadnjih 5 godina i ti ovdje
djeliš lekcije kako je firma zadužena , više nema posla i sl. a sam znaš da smo u najtežem razdoblju odkako postoji zse. Pošto si poznavaoc bilanca , dobiti i svega živoga , ove informacije zadrži za sebe ili ih šalji PP drugim ali nemoj javno ovdje male investitore tjerati na paniku….
sa cjenom od 800 kn ova dionica ima potencijal rasta od preko 250 % koje će se desiti prije ili poslje ……znači nije ni loša kako je želiš prikazati…!
NHF !
samo iznosim svoja mišljenja na forumu gdje se iznose mišljenja i priča sa ljudima koji imaju tu dionicu. Kao što znaš na našem TK sve je moguće, ali ako DLKV dionica vrijedi 1800kn, … volio bi vidit tog kupca koji bi toliko ponudio za ovakav DLKV.
[/quote]
[/quote]
Moram priznat da si malo i predobro upucen u stanje stvari u ovoj firmi. Da ti mozda ne radis u Dalekovodu ?
A sad ozbiljno… Covik dobro govori. Kad i ako uđemo u Europu Dalekovod je u banani. Tim vise sta su zaposlili jos za trecinu vise radnika u zadnjih godinu-dvi dana. Postoje i neka predviđanja da bi se Dalekovod mogao podijeliti u nekoliko firmi, da bi uopce ostao u konkurenciji za Europu.