Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 2.323 | 636 | 3,64 | 3,70 | 1,09% |
jel ima smisla još ovdje ćemo se nadat ili bolje što prije izać…..ulaz mi na 600
kratkoročno ide vjerojatno na 330-350, srednjeročno na oko 300 ili niže….a za povratak na 600 kn…trebat će najmanje godinu dana, možda i duže jer bi tek tada trebao početi oporavak gospodarstava u svijetu…IMHO
meni prosjek ulaza 1300 a,prodao neki dan sve osim ht po 400.izgubio vise zivce i cekam nize cijene do 30-40%.pozdrav svima i sretno
kratkoročno ide vjerojatno na 330-350, srednjeročno na oko 300 ili niže….a za povratak na 600 kn…trebat će najmanje godinu dana, možda i duže jer bi tek tada trebao početi oporavak gospodarstava u svijetu…IMHO
[/quote]
Da, vjerovatno je tako, ali to možeš primjeniti na bilo kojoj dionici.
meni prosjek ulaza 1300 a,prodao neki dan sve osim ht po 400.izgubio vise zivce i cekam nize cijene do 30-40%.pozdrav svima i sretno
hvala …sigurno će na sreće trebati a usput i tebi sretno…. [thumbsup]
[/quote]
meni ulaz 1250 negdje..i nisam nis prodao..niti namjeravam..taman cekao 4,5,6 godina i vise….uglavnom ne prodajem…
Ma nisam ni ja bolji. Trpao se ja i po 1550, 1200, 800, 600,500,400,380 —-prosjek 950
Ja kupovao na 820kn pa prodao na 1690kn… Bila je lijepa zarada… ali sam nazalost nakon toga uletavao u neke druge dionice pa gubio… pa uletio na 1100kn nazad na DLKV pa sam još tu… I također ne prodajem…pa ako treba i par godina
ima nas jos
[/quote]
meni ulaz 1250 negdje..i nisam nis prodao..niti namjeravam..taman cekao 4,5,6 godina i vise….uglavnom ne prodajem…
[/quote]
[/quote]
[/quote]
i ja sam ulazio na 1050 kn pa sam budala pušto da pada a nisam prodavao. Kasnije sam nešto kupovao na 500kn pa neki dan na 428 kn pa sam si smanjio ulaz na 700kn . Meni sada ovakva
situacija polako počinje živcirati jer jednostavno što više pada to sam više zbunjem i dolazim do iskušenja da prodam jer će sutra biti još jeftinije pa da u jednu ruku iskoristim ovu recesiju te
na kraju izađem sa više dionica nego šta ih imam danas… [shocked]
Prometi su smješno mali i čeka se da zarone mali OIF-ovi i da interventni fond napravi bailout i tada će slijediti brzi rast tako da će biti lutrija uhvatiti blue chipove. Zamisli situaciju da se prodaja – veliki nalozi povuku sve do 800 kuna, a mirovinci pokupe sve sa ekrana. Naše tržište više nema veze sa pameću i vrlo brzo ćemo svi shvatiti da se sve dogovara negdje drugdje. Od početak godine počelo je rušenje cijena jer su banke počele ozbiljno gubiti depozite radi masovnog ulaganja građana u OIF-ove. Kriza na koju nisu ni računali dodatno im je pomogla da provedu plan totalnog preuzimanja i kontrole ZSE, uz zatvaranje očiju države i regulatora radi viših ciljeva, a to je financiranje državnih dubioza. rušenje malih OIF-ova im donosi dvostruku korist i to još veće povećanje depozita jer panični mali ulagači izlaze sa gubitkom i lovu stavljaju u banke, te s druge strane super povoljna kupnja dionica zdravih i profitabilnih tvrtki, koje će im za godinu dana donijeti cca. 200 % zarade.
Sve su im se karte poklopile i treba biti strpljiv i plesati kako oni sivraju, jer nakon kiše uvijek bude sunačno.
[/quote]
[/quote]
i ja sam ulazio na 1050 kn pa sam budala pušto da pada a nisam prodavao. Kasnije sam nešto kupovao na 500kn pa neki dan na 428 kn pa sam si smanjio ulaz na 700kn . Meni sada ovakva
situacija polako počinje živcirati jer jednostavno što više pada to sam više zbunjem i dolazim do iskušenja da prodam jer će sutra biti još jeftinije pa da u jednu ruku iskoristim ovu recesiju te
na kraju izađem sa više dionica nego šta ih imam danas… [shocked]
[/quote]
E pa to vam je psihologija burze – strpljenje, strpljenje i strpljenje. Svaki dan netko gubi strpljenje i proda, sruši malo cijenu i tako malo po malo. Sad mnogi misle kupit ću jeftinije. Samo nekad proleti prilika, a da nismo ni mprimjetili da je bila tu i više ne možemo ući kad cijena skoči.