Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
Rok isplate dividende još mi nije jasan. Trideset dana od odluke ( Skupštine) ili…..
Dividenda je 12,5 kuna po dionici.
Za dividendu, dionice treba držati do 30 dana iza Skupštine, dakle 04.08.2008. godine.
Isplata je početkom 9. mjeseca.
[/quote]
"Pravo na dividendu imaju pravne i fizičke osobe koje su upisane u registar dionica kad SDA na dan nastanka tražbine za isplatu dividende"
Može li mi (i svima nama koji ne kužimo ovu rečenicu) netko reći što to znači i koji je to dan ??? [huh]
Ne znam na temelju čega zaključuješ da kolegica drži sva jaja u jednoj košari?
gospodicna miami pod hitno drasticno srezite svoj portfolio jer ovakav fokus kapitala na jednom mjestu ne moze donijeti nista dobro. Dionice nisu mjesto za stednju sto se u zadnje vrijeme pokazuje hrvatskim gradanima koji masovno kupuju nesto sto uopce nerazumiju. Predlazem da procitate par knjiga, ako se zelite baviti ovakvom vrstom ulaganja, tek toliko da shvatite neki osnovni princip burzovnog mesetarenja.
A jedan od tih je: ne treba sva jaja drzati u jednoj kosari
Pa nije samo DLKV bio prenapuhan. Cijelo tržište je platilo cijenu nerealnih očekivanja.
Je, ali si kupovao i u 10-11 mj. prošle godine (kad je bilo napuhano). Mislio si nek se vrti, bitno da se i ja na vrtuljku vrtim.
Svakako mislim da je dobro da DLKV nema problema naći kupca za svoje dionice, ma koja količina bila stavljena na prodaju. Onaj tko može kupiti 19.000 dionica sigurno bi znao da je "prava" cijena DLKV 650 kuna, da je ona tolika, i onda bi čekao tu cijenu. Nije da će ga netko prestići.
Da po toj cijeni kupuje na otvorenom tržištu cijena bi sigurno uzletila na više od 800 Kn koliko ih je sada platio.
Mislim da je cijena od cca 800 fer cijena za te količine.
Da se razumijemo i ja sam kupovao kad je bio balonček, ali sam sada spustio letvicu malo niže…
Za dividendu, dionice treba držati do 30 dana iza Skupštine, dakle 04.08.2008. godine.
Isplata je početkom 9. mjeseca.
[/quote]
"Pravo na dividendu imaju pravne i fizičke osobe koje su upisane u registar dionica kad SDA na dan nastanka tražbine za isplatu dividende"
Može li mi (i svima nama koji ne kužimo ovu rečenicu) netko reći što to znači i koji je to dan ??? [huh]
[/quote]
Dan nastanka tražbine je mjesec dana nakon Skupštine, to 04.08.2008. Isplata je u 30 dana nakon nastanka tražbine, dakle početak 9. mjeseca
Izgleda da na Dalekovodu jača kupnja i kupuje se po asku.
Izgleda da je ona velika transakcija zakotrljala dalekovod.
Nema na čemu. Evo DLKV, kojem je fer cijena 650kn ( [angry]), na 850! E ljudi moji! Danas je dobar dan.
Svakako mislim da je dobro da DLKV nema problema naći kupca za svoje dionice, ma koja količina bila stavljena na prodaju. Onaj tko može kupiti 19.000 dionica sigurno bi znao da je "prava" cijena DLKV 650 kuna, da je ona tolika, i onda bi čekao tu cijenu. Nije da će ga netko prestići.
Koliko ih je samo protrgovano po 1200 ili 1500!!! [cool]
Opa! Na 840kn ode 460 komada!
Jel to ima skrivenih naloga? Nema veze,izgleda da se netko namagarčio na dalekovod.
Bude to samo dobro.
OK, objavljujem preokret. Dionica je dostigla 840 kuna i ne vidim da će skoro pasti na niže. Danas zatvaramo iznad 815. Sljedeća razina je 900 kuna. Nadamo se što prije.