Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,69 | 11.534 | 3,122 | 3,68 | 3,72 | 0,00% |
Dalekovod je jedna od likvidnijih dionica i moje je misljenje da bi mogla jos malo dole do 19 travnja a onda nakon 21 polako prema gore
Bib brother ti kaže da obrazložiš svoju tvrdnju[thumbsup] (iako navijam za nju)
Šala:
”
tenkista: ” Gledam prvih 10 vlasnika, sastav skoro isti kao i prije 3 mjeseca. Ukupno 60,74 % danas a 24.1. 60,87%. Pa tko onda prodaje?[shocked] ” Baš zbog toga mislim da nema brige, takvo je medvjeđe tržište, ljudi rasprodaju zbog panike ili zbog nade da će još niže kupiti![cool]
”
u ovom trenutku treba imati vise hrabrosti za prodaju nego za kupnju…zar moze biti i nize od ovoga…zar toliko gubitnika imamo na burzi…pa ko ce opet kupovati po 2000[wink]
Kupovat ce se kolega… istina je da u ovakvoj krizi fundamenti ne vrijede nista ai doci ce vrijeme kad ce fundamenti imati glavnu rijec… a svi koji smo u ovoj dionici znamo da ce izvjessca iz kvartla u kvartal biti sve bolja i bolja kada dodu odradeni poslovi na naplatu. zato, moje misljenje je, da ce se kupovati i na razinama od 2000
NHF
Prizma10: ” Dalekovod je jedna od likvidnijih dionica i moje je misljenje da bi mogla jos malo dole do 19 travnja a onda nakon 21 polako prema gore ” Bib brother ti kaže da obrazložiš svoju tvrdnju[thumbsup] (iako navijam za nju)
Koja firma ima skupstinu 21 travnja u ciboni, a tri dana prije moras kupit dionicu(tj 19tog) da bi na taj dan bio upisan u SDA, i sad zbroji dva i dva + likvidnost i promisli sta dobijes
Ma iskreno samo gatam.Ne mogu znati kakve su nečije namjere i kad je nekome prihvatljivo uć u neku dionicu,ali
da sam stranac koji ima namjeru ulagat u neko tamo tržište (zamisli samo sebe da ideš ulagat u Zimbabve) bi li tražio fer cijenu ,diskont ili bi u cijenu ugradio i buduće zarade ja znam što bi pokušao tražit.Sad da li je u redu smatrati PE 15-20 normalim a sve ostalo potcjenjeno ili precjnjeno to ne znam jer kako vidim ti imaš suvremene procjene vrijednosti dok hebi ga ja sam tu malo u zaostatku.
Pošto pokušavam iznać firmu koja bi mogla poslovat stabilno ipak se moram upitat koliko ta firma stvarno vrijedi
Inače ciljana cijena dlkv mi je negdje oko 800 kn da li ću ostat kratkih rukava i da li su moja očekivanja realna samo će vrijeme dati odgovor
ja malo dokupio.
nekako bi mi bilo fora da mi je najniži ulaz pola od najvišeg koji sam imao, pa sam tako mjerkao, ali ipak na kraju odlučio da neću čekati, mogao bih inače ostati bez prilike. [cool]
ja malo dokupio.
nekako bi mi bilo fora da mi je najniži ulaz pola od najvišeg koji sam imao, pa sam tako mjerkao, ali ipak na kraju odlučio da neću čekati, mogao bih inače ostati bez prilike. [cool]
odličan ulet….
danas su bili otpori…blokade od parsto dionica na visinama od 860 do 880 kn….to bi trebalo biti dno..i netkome je bilo u interesu da zaustavi pad..
veliki broj pozitivnih info. vezanih uz ovo poduzeće…
..stječemo dojam da se luk napinje..
inquirer: ” Tražim, ali od navedeno ni traga. Ajde nas ti molim te prosvjetli. ” nadam se da ovo nije sarkasticno no drustvo drago jeste li vi ikada pokusali pogledati zasto je P/e 5 nekad skupo a P/e 50 jeftino Intrinsic P/E = Tangible P/E + Franchise P/E Tangible P/E = 1/k Franchise P/E = Franchise Factor * Growth Factor Franchise Factor = (1/k) – (1/ROE) Growth Factor = g / (k-g) osnove ovoga je postavio toliko ovdje citirani buffet. Ukratko, uzimajuci izvjesce nekosolidirano, DLKV opravdava cijenu na ovoj razini uz uvjet nominalne stope rasta (povijesne od 12%) i zahtijevanog prinosa od 13%. Dlkv ipak nece moci zadrzati stopu rasta od 12% isto tako kao sto zahtijevani prinos nije 13% vec izmedju 10 i 11%. Tako da kalkukacija od rasta od 10% (sto je oko inflacije + GDP u HR) i zahtijevanog povrata od 11%, implicira da i se DLKV trebao trziti na P/E multiplu od 36.5. Naravno ne racunajuci rezultate DLKV podruznica.
evo ti malo o P/e
http://www.poslovni.hr/75929.aspx
IPO kada tržište naraste
Na potencijalnu javnu ponudu kao način dokapitalizacije Dalekovoda do daljnjeg ne treba računati. Prižmić objašnjava da važu razne izvore financiranja, a zbog loših prilika na tržištu kapitala prije svega je riječ o dužničkim oblicima. “Sve dok budemo mogli financirati rast i razvoj Dalekovoda kroz povoljno zaduživanje, nemamo preveliku potrebu za emisijom kapitala. Taj bi se pristup mogao promijeniti ako tržište bude sposobno podnijeti takvu emisiju po znatno višim cijenama od današnjih”, kaže Prižmić. Time se potvrđuju procjene analitičara da će na javne ponude, njihov broj i vrijeme izlaska na tržište u 2008. presudno utjecati prilike na burzi. One su sada vrlo nestabilne, a stabilizacija se očekuje tek u drugoj polovici godine.
Evo vam TLM-a čiji je vlasnik Dalekovod, naravno u sastavu Adriala. Dobit, prava sitnica, cca 660 miliona kn.
TLM D.D./REDOVNA TLM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. ADRIAL D.O.O. 1.479.175 80,39 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 104.844 5,70 Osnovni račun
3. TLM D.D. 36.018 1,96 Osnovni račun
4. BILOKAPIĆ DRAŽAN 12.498 0,68 Osnovni račun
5. BARANOVIĆ JAKIŠA 5.438 0,30 Osnovni račun
6. PBZ D.D. 2.639 0,14 Skrb. račun
7. BRKIĆ JOSIPA 2.450 0,13 Osnovni račun
8. FABEČIĆ TOMISLAV 2.315 0,13 Osnovni račun
9. ERCEG MIRO 2.145 0,12 Osnovni račun
10. BOLANČA JOSIPA 1.695 0,09 Osnovni račun
Ukupno: 89,63
Još kad uđe Aluminij u sastav Dalekovoda, cijena dionice Dalekovoda od 5000 kn nam ne gine.[thumbsup]
Evo vam TLM-a čiji je vlasnik Dalekovod, naravno u sastavu Adriala. Dobit, prava sitnica, cca 660 miliona kn.
TLM D.D./REDOVNA TLM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. ADRIAL D.O.O. 1.479.175 80,39 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 104.844 5,70 Osnovni račun
3. TLM D.D. 36.018 1,96 Osnovni račun
4. BILOKAPIĆ DRAŽAN 12.498 0,68 Osnovni račun
5. BARANOVIĆ JAKIŠA 5.438 0,30 Osnovni račun
6. PBZ D.D. 2.639 0,14 Skrb. račun
7. BRKIĆ JOSIPA 2.450 0,13 Osnovni račun
8. FABEČIĆ TOMISLAV 2.315 0,13 Osnovni račun
9. ERCEG MIRO 2.145 0,12 Osnovni račun
10. BOLANČA JOSIPA 1.695 0,09 Osnovni račun
Ukupno: 89,63
Još kad uđe Aluminij u sastav Dalekovoda, cijena dionice Dalekovoda od 5000 kn nam ne gine.[thumbsup]
Misliš valjda na dividendu od 5000 kn !? [lol] [lol]