DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 20:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,69
12.496
3,382
3,68
3,70
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ ivek123

načelno se slažem s tobom, ali ono o čemu ništa ne možemo znati je pitanje za milju dolara: gdje je velikima granica boli?

da možemo vidjeti DLKV na 750 – možemo. oni mogu krenuti kupovati sljedeći tjedan, a mogu i za dva mjeseca.

što bi u postocima za cijene dionica značila ta dva mjeseca? opet oko minus 15%, manje, više?

ajde pronadji sto znaci tangible P/E i FF P/E pa se onda pokusaj igrati[yawn]

Tražim, ali od navedeno ni traga. Ajde nas ti molim te prosvjetli.

Trend is your friend.

Malo sam “naštimava” cijenu dlkv na PE 20 i po tome ispada negdi cijena oko 690 kn,PBV pri toj cijeni je negdje oko 3 a P/S 0.9
Kad će taj konsolidirani izveještaj[lol]

Imas za 2006. konsolidirano na stranicama dalekovda:

http://www.dalekovod.hr/pdf/dalekovod_2006_kon_hr.pdf

Bolje ista, nego nista.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

munjeviti: ” ma dlkv je debelo precjenjen, čak i sad još 50% i to bi bilo to ” Ja ga cekam na ljeto, mozda ga bude po ovim cijenama [lol] http://trendsignali.com/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=125

Osnovni problem je u tome što ga mnogi čekaju na nižim cijenama, ali nitko se ne pita šta će biti ako cijena pođe gore. Mnogi bi mogli ostati kratkih rukava, jer ako strani investitori počnu s kupnjom, ne znam kako će ostali uspjeti da se vrate. Trenutno nema nikoga da brani cijenu Dalekovoda, ali u budućnosti ako netko uleti među prvih 10, a bude imao dovoljno keša i želje, uz sve dobre vijesti koje slijede odredit će limit ispod kojeg nema dole, a oni koji čekaju bit će prisiljeni kupiti na tim cijenama, ili sa zazubicama posmatrati rast i oporavak. Onda će im se onih 4-6% kamate za oročenu štednju činiti kao džeparac za tinejdžere.
Tko god je duže na burzi već zna da se “sentiment” ulagača naglo promijeni čim dođe obilje novih “pozitivnih” vijesti kojim će nas tada mediji obasipati. Sve je to jedna “mala igra” stranaca da nas pokupuju za “šaku dolara”, i za sada im to dobro uspijeva, a i sami im olakšavamo posao sa ovakvim gore napisanim postovima. Prije samo 3 mjeseca cijena od 1600 činila nam se preniskom i kupovali smo kao da će svakog časa nestati dionica. A sada kada su nam Amerikanci isprali mozak sa raznim “recesijama”, hipotekarnim kreditima i slomovima, i cijena od 900 kuna je prevelika. Ovo je samo dokaz koliki uticaj na male može izvršiti dobro smišljena propaganda “debelih medvjeda”, koji su nezasiti u širenju svoga “brloga”.
Posjet gosp. BUŠ-mana je samo prethodnica kojom on stranim investitorima želi reći: “Ja sam Vam osigurao teren, a Vi sada pojedite kolač do kraja.” Hrtvati dobivaju tobožnju zaštitu NATO-a, a SAD dobiva svoj dio kolača, zbog kojega je i došao.
Onaj tko do sada nije izašao iz Dalekovoda, dok je imao priliku kada je cijena bila iznad 1000 kn, a odluči to sada, zaista je naivan i osoba kojoj osobno ne bih poklonio ni gusku na čuvanje, a kamoli dionice jedne dobrostojeće firme koja zapošljava preko 1500 radnika i ima perspektivu daljnjug razvoja i širenja u ostale regije, bez ozbiljne konkurencije u regiji.
Možda su ovi moji komentari preoptimistični, ali su u svakom slučaju bolji su od ovih prethodnih koji su podlegli američkim medijima i širenju panike među ionako uspaničenim ulagačima.
Mi smo ustvari svi već debelo izigrani, ali zato nedajte da Vas iz…… do kraja![thumbsup]

ivek123:

munjeviti: ” ma dlkv je debelo precjenjen, čak i sad još 50% i to bi bilo to ” Ja ga cekam na ljeto, mozda ga bude po ovim cijenama [lol] http://trendsignali.com/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=125

Osnovni problem je u tome što ga mnogi čekaju na nižim cijenama, ali nitko se ne pita šta će biti ako cijena pođe gore. Mnogi bi mogli ostati kratkih rukava, jer ako strani investitori počnu s kupnjom, ne znam kako će ostali uspjeti da se vrate. Trenutno nema nikoga da brani cijenu Dalekovoda, ali u budućnosti ako netko uleti među prvih 10, a bude imao dovoljno keša i želje, uz sve dobre vijesti koje slijede odredit će limit ispod kojeg nema dole, a oni koji čekaju bit će prisiljeni kupiti na tim cijenama, ili sa zazubicama posmatrati rast i oporavak. Onda će im se onih 4-6% kamate za oročenu štednju činiti kao džeparac za tinejdžere.
Tko god je duže na burzi već zna da se “sentiment” ulagača naglo promijeni čim dođe obilje novih “pozitivnih” vijesti kojim će nas tada mediji obasipati. Sve je to jedna “mala igra” stranaca da nas pokupuju za “šaku dolara”, i za sada im to dobro uspijeva, a i sami im olakšavamo posao sa ovakvim gore napisanim postovima. Prije samo 3 mjeseca cijena od 1600 činila nam se preniskom i kupovali smo kao da će svakog časa nestati dionica. A sada kada su nam Amerikanci isprali mozak sa raznim “recesijama”, hipotekarnim kreditima i slomovima, i cijena od 900 kuna je prevelika. Ovo je samo dokaz koliki uticaj na male može izvršiti dobro smišljena propaganda “debelih medvjeda”, koji su nezasiti u širenju svoga “brloga”.
Posjet gosp. BUŠ-mana je samo prethodnica kojom on stranim investitorima želi reći: “Ja sam Vam osigurao teren, a Vi sada pojedite kolač do kraja.” Hrtvati dobivaju tobožnju zaštitu NATO-a, a SAD dobiva svoj dio kolača, zbog kojega je i došao.
Onaj tko do sada nije izašao iz Dalekovoda, dok je imao priliku kada je cijena bila iznad 1000 kn, a odluči to sada, zaista je naivan i osoba kojoj osobno ne bih poklonio ni gusku na čuvanje, a kamoli dionice jedne dobrostojeće firme koja zapošljava preko 1500 radnika i ima perspektivu daljnjug razvoja i širenja u ostale regije, bez ozbiljne konkurencije u regiji.
Možda su ovi moji komentari preoptimistični, ali su u svakom slučaju bolji su od ovih prethodnih koji su podlegli američkim medijima i širenju panike među ionako uspaničenim ulagačima.
Mi smo ustvari svi već debelo izigrani, ali zato nedajte da Vas iz…… do kraja![thumbsup]

Dalekovod je zaposlio novih 160 radnika. Nešto suprotno nego što se događa u Americi. A tamo index ove godine nije ništa pao.[shocked]

Tražim, ali od navedeno ni traga. Ajde nas ti molim te prosvjetli.

nadam se da ovo nije sarkasticno

no drustvo drago jeste li vi ikada pokusali pogledati zasto je P/e 5 nekad skupo a P/e 50 jeftino

Intrinsic P/E = Tangible P/E + Franchise P/E

Tangible P/E = 1/k

Franchise P/E = Franchise Factor * Growth Factor

Franchise Factor = (1/k) – (1/ROE)
Growth Factor = g / (k-g)

osnove ovoga je postavio toliko ovdje citirani buffet.
Ukratko, uzimajuci izvjesce nekosolidirano, DLKV opravdava cijenu na ovoj razini uz uvjet nominalne stope rasta (povijesne od 12%) i zahtijevanog prinosa od 13%.

Dlkv ipak nece moci zadrzati stopu rasta od 12% isto tako kao sto zahtijevani prinos nije 13% vec izmedju 10 i 11%. Tako da kalkukacija od rasta od 10% (sto je oko inflacije + GDP u HR) i zahtijevanog povrata od 11%, implicira da i se DLKV trebao trziti na P/E multiplu od 36.5. Naravno ne racunajuci rezultate DLKV podruznica.

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Prakticki ovo sto vam je vipy napisao je implicirana vrijednost dionice putem odrzivog ROE i odrzivog rasta uz isti rizik.
Probaj vipy jamnicu ovako racunati, meni je jako zanimljiva.
Vise neznam koiko sam uzimao growth, nekih 7% mislim.(mislim da ti je 10% previse, al dobro to su igre,..)-
Preko 110 komotno ide..

Iako ne volim ovu metodu, prejednostavna je i malo tvrda.
Na njoj mi ne blokira excell

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

inquirer: ” Tražim, ali od navedeno ni traga. Ajde nas ti molim te prosvjetli. ” nadam se da ovo nije sarkasticno no drustvo drago jeste li vi ikada pokusali pogledati zasto je P/e 5 nekad skupo a P/e 50 jeftino Intrinsic P/E = Tangible P/E + Franchise P/E Tangible P/E = 1/k Franchise P/E = Franchise Factor * Growth Factor Franchise Factor = (1/k) – (1/ROE) Growth Factor = g / (k-g) osnove ovoga je postavio toliko ovdje citirani buffet. Ukratko, uzimajuci izvjesce nekosolidirano, DLKV opravdava cijenu na ovoj razini uz uvjet nominalne stope rasta (povijesne od 12%) i zahtijevanog prinosa od 13%. Dlkv ipak nece moci zadrzati stopu rasta od 12% isto tako kao sto zahtijevani prinos nije 13% vec izmedju 10 i 11%. Tako da kalkukacija od rasta od 10% (sto je oko inflacije + GDP u HR) i zahtijevanog povrata od 11%, implicira da i se DLKV trebao trziti na P/E multiplu od 36.5. Naravno ne racunajuci rezultate DLKV podruznica.

Nije bio sarkazam. Hvala ti na trudu. Malo sam se igrao:

Pretpostavljam da je k=zahtjevani prinos, g=stopa rasta. Sve se uvrštava u decimalnoj formi (13%=0.13).
Sa zahtjevanim povratom od 11% i rastom od 10% kao što si naveo meni ispada P/E=33, a ne 36.5 Koliko ti je ROE (ako nije 0,15 kako ga računaš).

Growth Factor = g / (k-g) =0.1/(0.11-0.10)=0.1/0.01=10
Franchise Factor = (1/k) – (1/ROE)=(1/0.11)-(1/0.15)=9.09-6.66=2.42
Franchise P/E = Franchise Factor * Growth Factor=2.42×10=24.2
Tangible P/E = 1/k=1/0.11=9.09
Intrinsic P/E = Tangible P/E + Franchise P/E=9.09+24.2=33,29

Ako zahtjevani povrat, uz sve ostale varijable nepromjenjene dignemo za samo jedan postotni bod, to jest na 12% P/E pada na 16.7. Koliko vidim formula je jako osjetljiva na varijablu k. Da li sam u pravu?

Growth Factor = g / (k-g) =0.1/(0.12-0.10)=0.1/0.02=5
Franchise Factor = (1/k) – (1/ROE)=(1/0.12)-(1/0.15)=8.33-6.66=1.67
Franchise P/E = Franchise Factor * Growth Factor=1.67×5=8.36
Tangible P/E = 1/k=1/0.12=8.33
Intrinsic P/E = Tangible P/E + Franchise P/E=8.33+8.36=16.7

Trend is your friend.

Dividenda koju je Dalekovod isplatio za 2004.g 12,5 kn, za 2005. 12,5 kn, za 2006. 12,5 kn……………hm, koliko će isplatiti za 2007.godinu??

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Nije bio sarkazam. Hvala ti na trudu. Malo sam se igrao:

Pretpostavljam da je k=zahtjevani prinos, g=stopa rasta. Sve se uvrštava u decimalnoj formi (13%=0.13).
Sa zahtjevanim povratom od 11% i rastom od 10% kao što si naveo meni ispada P/E=33, a ne 36.5 Koliko ti je ROE (ako nije 0,15 kako ga računaš).

Growth Factor = g / (k-g) =0.1/(0.11-0.10)=0.1/0.01=10
Franchise Factor = (1/k) – (1/ROE)=(1/0.11)-(1/0.15)=9.09-6.66=2.42
Franchise P/E = Franchise Factor * Growth Factor=2.42×10=24.2
Tangible P/E = 1/k=1/0.11=9.09
Intrinsic P/E = Tangible P/E + Franchise P/E=9.09+24.2=33,29

Ako zahtjevani povrat, uz sve ostale varijable nepromjenjene dignemo za samo jedan postotni bod, to jest na 12% P/E pada na 16.7. Koliko vidim formula je jako osjetljiva na varijablu k. Da li sam u pravu?

Growth Factor = g / (k-g) =0.1/(0.12-0.10)=0.1/0.02=5
Franchise Factor = (1/k) – (1/ROE)=(1/0.12)-(1/0.15)=8.33-6.66=1.67
Franchise P/E = Franchise Factor * Growth Factor=1.67×5=8.36
Tangible P/E = 1/k=1/0.12=8.33
Intrinsic P/E = Tangible P/E + Franchise P/E=8.33+8.36=16.7

da, sve ti je tocno.
po mom misljenju K je da DLKV izmedju 10-11 i racuna ti se prema forumuli za CAPM. Kod odredjivanja Bete koja je dio forumule postoji problem podataka za vecinu Eurposkih kompanija, a pogotovo HR tako da se najcesce izvode preko peers iz US, uz nuzne usklade. Naravno, mozes je i sam ici racunati…

Da, naravno, ovo je samo konslidirano i za konacnu ocjenu “prihvatljivog” P/E trebamo vise informacija

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Šteta što nema više ovakvog konstruktivno pisanja. Hvala još jednom vipy.

Trend is your friend.

Šteta što nema više ovakvog konstruktivno pisanja. Hvala još jednom vipy.

i steta sto dlkv ne prati druge tehnoloske indexe [cry][cry][cry]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4bd5e849-367e-4f7e-93d7-e021d550115c&open=sec

[color=blue][i]Trgovina na malo ,veliko i od panicara u korekciji [/i][/color]

New Report

Close