Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,45 | 46.397 | 13,437 | 3,44 | 3,48 | 0,00% |
Svi ovi koji posjeduju ove nove dionice Dalekovoda nabavili su ih za 10kn preko leđa malih dioničara koji su izvlašteni, tako da im je po trenutnim cijenama zarada 70%, stoga ne vidim potencijal za rast jer zarada im je i više nego dovoljna.
Baš “početnički” pogled na svijet.
Gdje ti vidiš “zaradu” u zadnjih godinu dana?
Pa ne igra zarada u proteklih godinu dana. Igra zarada u narednih godinu dana. A skroz je izvjesna s obzirom na količinu ugovorenih poslova.
Pa onda smo u istoj poziciji.
Ali i dalje se ne slažem sa teorijom o “istresanju” jer ako si pratio trgovanje krajem prošle i početkom ove godine većina iz TOP 10 je kupovala kad je cijena rasla, a ne prodavala.
Ne vjerujem u teoriju zavjere da će, ako DLKV bude dobro radio i npr. slovenski, rumunjski ili norveški fondovi to primijete i počnu kupovati, hrvatski mirovinci biti tako glupi da prodaju i ne dopuste rast cijene. Mislim da toliko logike barem ima u tim bahatim glavama.
Čekajte malo. Većina iz top 10 je kupila po 10 kn i ima ih preko 95% udjela i oni su kupili svoje u dokapitalizaciji. I oni imaju slatke brige dali će zaraditi trenutno 70% ili će čekati pa možda zaraditi i više.
E sad, da se tu radi o osobama koji trguju svojim novcem ne bi ništa rekao, ali u tih 95% jako malo je onih koji trguju svojim novcem i ponašaju se često kao pijani milijarderi i nepotrebno ruše cijene (mirovinci, razni fondovi…).
Ako si oštećen kao i ja, onda se sjećaš kako je bilo prije kontroverzne dokapitalizacije. Oni bi objavili dobar posao u Skandinaviji i onda bi se mirovinci išli istresati uz velike gubitke i nisu dali cijeni na naraste. Mogli su prodavati po mnogo višim cijenama, ali ne, oni bi istog časa štopali cijenu da ne ode gore.
Mislim, volio bi ja da se takvi scenariji ne ponavljaju, ali nisam baš optimist i u pravilu se pomalo povlačim s hrvatskog tržišta kapitala upravo zbog tih raznih fondova, market makera i ostalih koji trguju tuđim novcem.
Volio bi da si u pravu. Ali vidjet ćemo.
Svi ovi koji posjeduju ove nove dionice Dalekovoda nabavili su ih za 10kn preko leđa malih dioničara koji su izvlašteni, tako da im je po trenutnim cijenama zarada 70%, stoga ne vidim potencijal za rast jer zarada im je i više nego dovoljna.
Baš “početnički” pogled na svijet.
Gdje ti vidiš “zaradu” u zadnjih godinu dana?
Jedini koji se ovdje ponaša početnički si ti.
Ako je 95% dionica u kontroverznoj dokapitalizaciji kupljeno po 10 kn, a sada te iste dionice vrijede 17 kn, To je zarada od 70%.
I čim cijena počne rasti naravno da će se takvi istresati (što smo i mogli vidjeti protekle godine u jednom periodu) i zbog toga je mala vjerojatnost da će dionica dosegnuti neke visoke iznose.
Zato i nema zarade zadnjih godinu dana jer čim cijena krene gore, ovi što su kupili po 10 kn istresaju se.
Ne kroje cijenu dionice onih 0,5% što su nedavno kupovali po 15-20kn, nego onih 95% što su kupovali po 10 kn.
Meni je u interesu da raste, da barem izvučem mrvice budući da sam izvlašten, ali nisam baš optimist u pogledu toga.Zato se i pokreću novi pravni sporovi.
Najveća je količina na kupnji na 0,01.
PS
Ukratko ova dionica unazad 1 i po gidinu stoji oko iste cjjene.
Novi poslovi u stotinama milijuna eura nisu joj pomogli.
Ovdje se za sada može uvjek kupiti po sličnoj cijeni nigdje ne bježi.
Eureka
A pretjerujete
Kakvo istresanje i po kome ?
Bida ni za lijek
Lani kada je cijena krenula gore i bila čak došla nesto preko 3 eura brzo su ju ponovno vratili na 2,5 i niže jer je to ogromna zarada za one sto su kupovali po 10kn, a imaju milijun dionica jer je to bio uvjet da sudjelujes u dokapitalizaciji da kupiš minimalno milijun dionica. A to su stavili da istisnu male. Tako da čim krene prema gore, ovi sto su kupovali po 10kn će prodavati uz veelike zarade.
A ako ste pratili DLKV prije kontroverzne dokapitalizacije onda je to bila likvidna dionica, a sada nema ni desetinu likvidnosti od prije.
Uostalom, kako je rečeno na jednom drugom mjestu. Potencijal ove firme je neupitan, ali kada rade, umjesto da se (k)rade.
Ja bi volio da raste, ali…
Najveća je količina na kupnji na 0,01.
PS
Ukratko ova dionica unazad 1 i po gidinu stoji oko iste cjjene.
Novi poslovi u stotinama milijuna eura nisu joj pomogli.
Ovdje se za sada može uvjek kupiti po sličnoj cijeni nigdje ne bježi.
Eureka
Rečeno im je na sudu, da su pored izvlaštenja malih dioničara i oštećenja drzave i mirovinskih fondova napravili veliku štetu dionici jer ulagači ne žele više ulagati u dionice gdje preko noći ostaneš bez svega. Sto se i sada pokazuje pa se kolegica čudi zasto nema bida.
Pozicija mi nije velika, i super je Long
Vjerujem u zaokret u poslovanju. Pod upravom vecinskog, Koncara