Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,48 | 17 | 5 | 3,44 | 3,48 | 0,00% |
Pitanje svih pitanja: Koliko je Končar platio taj udio u NER?
Koliko se moglo vidjeti po Skupštinama Dalekovoda i Končara (mislim na ljude koji sjede u upravama i nadzornim odborima ovih poduzeća) oni su manje više svi uvezani i jako dobro se poznaju ( npr. član uprave Dalekovoda za financije u vrijeme sramotne dokapitalizacije Đuro Tatalović je sada u upravi Končara, čak da je predsjednik uprave). E sad koliko su odlučili izvući iz Končara za ekipu s Malte i naravno za svoj udio to ovisi o financijskoj strukturi Končara.
Uglavnom, politika im drži stranu i zato su ovako slobodni za ovakve radnje. Stoga, slijede nove tužbe pred europskim sudovima, kao i obavještavanje veleposlanstava država u kojima Dalekovod radi o načinu na koji su izvlašteni mali dioničari, država preko HBOR-a i mirovinski fondovi. Nema predaje.
Pa ove nove dionice više od te cijene i ne vrijede jer dok se namire prevareni mali ulagači i povrati im se oteti udjeli taman dodemo do cijene za ove nove od 0,05 Eura. Vraća se tamo od kuda je i krenulo.
Ova dionica trenutno došla brzo do kraja godine na sličnoj razni kao i na kraju prošle godine
Ps
Dobro je napredovala u odnosu na prošlu godinu negdje oko nule.
Lp
Ja ne kuzim neke ljude na onom drugom forumu kada pišu o ovoj dionici, a ne znaju elementarne događaje. Ovo govorim kao mali dioničar kojeg su u dokapitalizaciji izvlastili za 300 tisuća kuna.
Dakle, nove dionice kupovalo se po 10 kn i sada ti isti prodaju, a ako ih prodaju cak po 2 eura njima je zarada 50%. Stoga ne znam zašto se čude padu cijene i na temelju čega ocekuju da bi ovo moglo rasti. Preko 7 tisuća dioničara na ovoj dionici je izgubilo svoj kapital u vrijednosti preko 50 milijuna kuna.
Usudi li se nakon svega netko normalan uložiti u ovo svoj novac?? Pa vam dodju poslovni partneri Pavla Vujnovca i uzmu vam ušteđevinu i država to blagoslovi.
To što je Končar u Dalekovodu izgleda da je dobro za cijenu Končara jer je dionica porasla dobro u odnosu na cijenu Dalekovoda koji je oko nule u odnosu na prošlu godinu.
Lp
postoji puno razloga zašto je cijena dalekovoda tu gdje jest. po meni još uvijek prevelika. a razloge za rast končara mislim da moramo potražiti negdje drugdje.
Nadam se samo da Končar neće preplatiti Dalekovod što nije isključeno s obzirom tko je u igri. To govorim kao dioničar Končara