DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 13:38
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,66
18.177
4,964
3,64
3,72
-1,08%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nisu valjda glup…da kidaju granu na kojoj sjede

Prema trgovanju dalo bi se zaključiti da stvari idu na bolje..

Ili navlačenje za iskrcavanje nekoga upućenog u izvještaj za 1H…

Osobno mislim da izvještaj neće biti baš lijep.

Sve te proizvodne pogone treba prodati jer ne donose potrebnu zaradu niti će onda raditi gubitke. Glavni razlog je što je svaka proizvodnja zahtjevna i za biti konkurentan cijena mora biti profitabilna. A to ovdje nije slučaj.

Bazirati se na izvođenje i “zeleni dani” za Dalekovod će doći. Očekujem plus izvješće.

salt, 27.07.2020. u 14:35

Sve te proizvodne pogone treba prodati jer ne donose potrebnu zaradu niti će onda raditi gubitke. Glavni razlog je što je svaka proizvodnja zahtjevna i za biti konkurentan cijena mora biti profitabilna. A to ovdje nije slučaj.

Bazirati se na izvođenje i “zeleni dani” za Dalekovod će doći. Očekujem plus izvješće.

Kolega, nikada niti u jednoj firmi nije dobro gasiti proizvodnju. Upravo zbog tog stava kako razmisljate smo klekli u ekonomiji. Ne mozemo samo od usluga i trgovine zivjeti.

Proizvodnja je kljuc uvijeki svigdje i ja se nadam da proizvodnju nece prodati. Ali da ju treba racionalizirati, to da. Puno je ondje radnika koji nisu vise u natjecateljskom ritmu. Treba to provjetriti ali ne prodati.

DLKV je jedan  od nasih posljednjih  bastiona na ZSE i ide u dobrom smjeru samo ga treba poduprijeti i drzava i dionicari i bit ce to miljenica ili zvijezda na ZSE.

Lp

lp

Pa netko ovdje stvarno navlači.

Dalekovod se cjenovno jako dobro kreće. Bit će da je Kaptol upriliči par molitvi i za njega.

Dok se vrednuje na burzi samo 20 mil kn više od Ingre, to je loše. A vrijedi barem 3 put više

https://zse.hr/UserDocsImages/financ/DLKV-fin2020-1H-NotREV-N-HR.pdf

Poslovni prihodi Grupe iznose 601,4 milijuna kuna i veći su za 8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. EBITDA na razini grupe iznosi 32 milijuna kuna, što predstavlja rast od 22,7 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Poslovni prihodi Društva iznose 489 milijuna kuna i veći su za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. EBITDA na razini Društva iznosi 39,2 milijuna kuna, što predstavlja rast od 20,5 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Operativna dobit (EBIT) je u izvještajnom razdoblju snažno porasla pa je tako kod Grupe iznosila 15,7 milijuna kuna,a kod Društva 25,4 milijuna kuna. Takvo ostvarenje predstavlja rast od 24,7 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godinena razini Grupe

lojtra, 30.07.2020. u 08:04
Dok se vrednuje na burzi samo 20 mil kn više od Ingre, to je loše. A vrijedi barem 3 put više

Prst puta oko, tako nesto, ingra je samo prva krenula s rijesavanjem duga jer nisu imali bas nesto za delat

I opet Dalekovod proizvodnja narušava cijelu sliku poslovanja. Stalno vuku neke minuse . Treba se i tog riješiti jer to je očito uteg društva.

Procitah nabrzaka izvjesce, ugodno iznenadjen ili bolje receno, opravdano optmistican bio i ostat cu.

Lijep rast svih pokazatelja na svim indikatorima stoga sam bio u pravu kada sam rekao da je ovo definitivno najpodcijenjenija dionica na burzi.Tako neopravdano zatucena s 27 kn na 4-5 da je to svakom normalnom ulagacu potpuno nepojmljivo, osim onima koji su to orkestrirano odradili.

No, ja ju vidim na moje davno predskazane 3 cifre i tako ce biti, samo terba biti strpljiv i pustiti upravu neka radi svoj posao.

Mene najvise golica vijest koju cekam a to je posao na zahtjevnom njemackom trzistu. Tada smo povezali Slovenija-Njemacka-Poljska-Svedska-Norveska-Finska!

Ja afirmativno i realno pisem o ovoj dionici vec 3 godine i dalje cu nastaviti, barem kako ja vidim ovu dobru pricu koja ide u dobrom smjeru.

lp

New Report

Close