Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,69 | 12.496 | 3,382 | 3,68 | 3,70 | 0,00% |
Dobili su 2017 ugovor na 1,6 milijardi kuna za obnovu pruge do Križevaca pa opet vidimo gdje je dionica završila…….
system2,
Projekt o kome govorite trebao je biti sufinanciran EU sredstvima u visini od 85%. Projekt kasni najmanje dvije godine. Zasada je od EU povučeno samo 251 milijun kuna.
Zadnji ugovor je potpisan samo sa kompanijom Eles d.o.o. – slovenskim nacionalnim operatorom sustava za prijenos električne energije, a to je jedna sasvim druga priča u odnosu na prugu do Križevaca.
Dobili su 2017 ugovor na 1,6 milijardi kuna za obnovu pruge do Križevaca pa opet vidimo gdje je dionica završila…….
Upravo to govorim, kako je gore bilo navedeno, u 10 su sklopili 46 ugovora, i to je bilo puno većih od ovog, i što se dogodilo od svega?? Svake godine sve veći gubitak, i pad booka na sadašnjih 3,5 kn.
Ali kolege misle da je valjda ovaj 47. čaroban i da će na njemu zaraditi valjda 500 mil.kn (više nego je vrijednost ugovora, i neovisno o tome što ga dijele s još 2 tvrtke, i što se ugovor proteže kroz 3 godine???
Kao što rekoh, zaglibili u petak skoro po 5 kn, pa sad traže žrtve da im to predaju.
I predat će im, samo po bliže 4 kn. Bit će igre najbržeg prsta ali po bidu, prije nego što im fond krene u akciju sa svojim tisućicama.
Ako se danas još malo razbukta stvar oko korone, mogli bi sutra izlaziti van na 4 kn. Plus ako fond bude široke ruke, a imat će pokriće u koroni, možda zagrebe i ispod 4.
A onda ćete prestati pisati kao što niste ni do petka.
Bio je to malo prebrzoplet potez kupovati 10% skuplje u petak, ali niste uspjeli dobro prožvakati stvari oko ugovora pa ste se zaletili pročitavši naslov, jer je bilo već stiglo uravnoteženje u 16 sati.
Sad ćete se nažalost morati spašavati ako bude sreće barem opet oko 4,50, a ako ne onda će na 4 valjda biti bida.
Znači sutra će cijena pasti taman na onu po kojoj je forumaš prodao, da može ponovno kupiti isti broj komada. 🙂 Kolega pomirite se da će te imati najmanje 10% manje dionica nego što ste ih prodali u petak. Tako Vam je na burzi, dok nekome ne smrkne, drugome ne svane. Eto ovaj puta je Vam smrklo ali vjerovatno ste novi ovdje i mladi. Svaka škola košta a školarina je ponekad i skupa.
Pa evo da kolegi forumasu bude lakše. I ja sam prodao 40% pozicije na zatvaranju, jednostavno volim kapiralizirat dobit…ali isto tako cu u utorak kupovat (skuplje) ujutro ako bude ispod 5.10kn…uglavnom tko je kupio u petak po 4,9kn će biti u plusu u utorak a za dalje tko zna…
Dajte ekipa ajmo malo vise ozbiljnosti.ajmo malo pricati o buducnosti Dalekovoda. Ja sam cuo da se suska s novim ugovorima u Poljskoj kao i u Norveskoj. To nam je bitno. A ne sad cijena dionice kratkorocno. Kakvog smisla ima tko je usao po 4 ili.po 5 kuna. Meni smisla ima oce li za 2 do 3 god ovo vrijediti bar 20 kuna. Jer onda ima smisla da ulazimo po i 10 i 15 kuna.
Ja kad gledam.dlkv ocigledno je da firma radi i da imaju poslova solidno. Po meni za 3 godine uz nekakav porast poslova i post korona rast i investicije to ce bit na solidnih 20 kuna. Nisam pretjerao ali to mi se cini ok cijena. Za firmu koja posluje ok u krizi poslje krize ce bit bomba.
Posjedujem dionice dlkv ovo nike nagovor na kupnju i prodaju istih.
Svakako da cu se sutra natovariti jos
Poz svima
Sve ino burze su vam u minusu a korona opet zauzima glavno mjesto, tako da ćete biti sretni ako uspijete izaći po 4,5 gdje je bilo još nešto bida u petak.
A kad vidite da vaš čarobni ugovor ne pije vodu, krenut ćete izlaziti i sve do 4.
Zato si drugi puta ostavite više vremena za analizu pročitanog, a ne da kupujete 10% skuplje samo zbog nekog naslova.
A vi slobodno usrećite prodavače pa ćete narednih dana morati pisati još žešće uvjeravajući bid kako je sve ispod 35 kn jeftino.
Mislili su isto i na Ingri, Igh, Atpl … gdje su razlozi za rast bili daleko snažniji, pa su se kupci brzo polomili.
I to još dok nije bilo ni riječi o koroni kod nas, a vidimo što je sada.
Dobro je što se u slijedećem mjesecu obznanjuju rezultati još nekih zbog korone zakašnjelih natječaja. Uglavnom se radi o stranim tržištima na kojima Dalekovod već duži niz godina posluje. Za pretpostaviti je da će tamo po običaju nešto i “ubosti”. Sretno bilo svim Dalekovodašima u budućnosti!
kako je godinama bio atraktivno kupovati dionice iz turistickog sektora sad se to malo mijenja i ovaj sektor se dize na noge a predvodnik je dlkv.Ujutro ce biti veselo….
Po čemu ste zaključili da se diže sektor, valjda na osnovu zaključenja sada ovog ugovora nakon poduže stanke??
Pa godišnja vrijednost tog ugovora koja otpada na Dlkv je možda nekih 50 mil.kn.
A vidjeli smo što je bilo s ogromno daleko većim poslom pruge Dugo selo-Križevci gdje je došlo do kraha i nemogućnosti izvršenja posla.
Tu smo vidjeli što znači sklopiti ugovor koji se nije dobro proračunao.
Vrijednost ovog ugovora je minorna s obzirom na one prijašnje, a nakon kojih je cijena dionice a i book tvrtke završio na samo 3,5 kn.
I sad bi neki da cijena ide na 35 zbog nekog osrednjeg ugovora koji im samo omogućuje daljne funkcioniranje koje je dosad kontinuirano bilo samo neprofitabilno i pojelo skoro sav kapital.
Pošto je npr. book IGH minus 67,60 kuna a cijena dionice 100 kuna, onda me ne bi čudilo da uskoro i Dalekovod bude 20 kuna. Toliko o book-u!