DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 17:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

hrvalin, 12.03.2020. u 08:07

@coffey

jeftino za kupiti će biti na 1-2 kn

sada na 4 kn je u ovim okolnostima raspada gloablne ekonomije zbog pandemije te uz PSN za vratom – DLKV preskup!

Hvala na misljenju!

A ovi što su danas kupovali po 4 i više će Vama već sutra prodavati jeftinije. Moš si mislit! U jednom trenutku današnjeg trgovanja  je bilo istresanje oko 4 kune onih koji su zadovoljni sa 20% dobiti, ali gle čuda ubrzo ih je pregazio teretnjak pa ih se već sutra nitko više neće ni sjećati da su kratko vrijeme bili vlasnici dionica. Ošle dionice u pametne ručice!

U usporedbi 1Q 2019 ovaj je izniman. Prošle godine je prodaja vjetroelektrana povukla kvartal ali to dakako nije imalo veze sa samim poslovanjem.

Napokon se može živit i radit od Core businessa. Naravno, treba i dug vraćati, ali zato cijena i je tu gdje je. Daleko je ovo od bajnog, ali svakako obećavajuće. Jako dobar risk reward ratio!

Upada u oči i ušteda na plaćama u iznosu od 6 milijuna kuna, dakle, godišnje cca 25 milijuna kuna.

Ovo je posljedica najavljivanih restrukturiranja, a puni utjecaj ćemo vidjeti sredinom ove godine kako su najavljivali.

Sve u svemu palac gore i nadam se da neće više biti kostura iz ormara.

Idemo sutra napasti 5 kn!

Kako to mislite “gdje je iskazan gubitak”?

Pa u RDG stoji gubitak kvartala = 4,1 mil. kn.

Gdje je netko vidio dobit?

To im je lošiji kvartal, ali unatoč rastu prihoda ipak nisu uspjeli doći do nule.

A što se tiče cijene, rekao sam samo da treba biti oprezan jer kad nešto skoči tako jako a sentiment tržišta je loš, bid nestane u trenu i onda je gotovo.

Vidjeli smo to danas pri kraju kad je netko počeo prosipati do 4 kn, začas je nestao bid i ispod 4 kn, a vidjeli smo to i na Ingri kad je došla do 5,70, a onda u par poteza nazad na 4,70, a sad bida gotovo da nema ni iznad 4 kn.

Tako da ne bi mislili da je sve samo bajno i da vas neki ne navuku s lijepim pričama dok ne prodaju.

danas je bilo istersanje nesto prije zatvaranja sa 4,20 na 4kn ali trajalo je kratko i opet se vratilo na 4,20.Sutra najbrzi prst i 5,0 je tu…

Klasična priča, igra najbržeg prsta. Od ovih 400 tis komada, možda je nekih 100 tis stvarno prodano ostalo je trejdano. A priča kako fond nezna šta radi pa prodaje, a pametni kupuju je puno puta korištena… Po meni čistu pump & dump bez pokrića. Na ingri bar se nešto desilo po pitanju vlasništva, obveznica, ovdje čista priča i ništa više

mrcash, 07.05.2020. u 21:45

Klasična priča, igra najbržeg prsta. Od ovih 400 tis komada, možda je nekih 100 tis stvarno prodano ostalo je trejdano. A priča kako fond nezna šta radi pa prodaje, a pametni kupuju je puno puta korištena… Po meni čistu pump & dump bez pokrića. Na ingri bar se nešto desilo po pitanju vlasništva, obveznica, ovdje čista priča i ništa više

Zar nije apsurd uspoređivati ingru sa dalekovodom,Ingra nema radnike ,mehanizaciju ni ugovorenih poslova.Ona igra sa dionicama pa kasnije pompa po medijima nebi ni komentirao.Pogledajte samo koliko dlkv ima dogovorenih poslova.

mrcash, 07.05.2020. u 21:45

Kolega, “po tebi…”

Po meni je klasičan početak rastućeg trenda! Školski.

Ja samo pišem kad postoji jednostrano navlačenje na nekoj temi kao protuteža tome.

Tako da se stvari mogu sagledati realnije.

Jer nekima je 20-30% rasta ništa i htjeli bi sad odmah na dvoznamenkastu cijenu dok sve ostalo pada.

Isto su mislili i kupci na Ingri na 5,70, a sad je na 4,70 i to s praznim bidom sve do 4. A tamo je ipak book 6,5 kn, a ovdje 3,5 kn.

Zato uvijek predlažem oprez jer netko je uvijek zadnji koji je kupio i onda neka se misli kud će s njima nakon nekoliko 10-aka % rasta.

Sve 5 i poštujem svačije mišljenje i obraćam pozornost najviše na negativne komentare jer i u njima bude istine. Nisam zaljubljena ni u jednu dionicu jer po meni je sve to “papirnato smeće”. Ali da netko ne može i nakon par godina trgovanja shvatiti kada je neka dionica zatučena do dna i kada se budi, to mi je malo teže shvatiti. Zar Je teško razumjeti da većina ovih koji sada kupuju na ovoj mizernoj cijeni kupuje dugoročno i njihove dionice neće skoro u prodaju. Tko proda teško da će jeftinije kupiti naročito nakon izvješća za 2 kvartal koje bi po svemu sudeći trebalo biti daleko bolje od ovoga. Uštede su velike i na plaćama i na režijskim troškovima i bit će i na parafiskalnim nametima za ovakve firme. Osim toga omogućen im je i lakši pristup novcu, imaju ugovorenih poslova brdo a sudjeluju na još nekoliko većih natječaja i samo je pitanje vremena kad će doći objava nekog većeg posla. Marže im rastu što je vidljivo iz izvješća. I što bi Vi još da Vam netko pokloni i dionice?

I zaboravio sam da se DLKV trgovalo iznad 5 kn sve do COVID-a, ovo je sve opet kikiriki

Da nije bilo COVID-a početna pozicija bi bila preko 5 kuna a sada bi već bili preko 6. Ovaj pad je nešto najbolje što se moglo desiti za dokupljivače i one koji su vjerovali u oporavak firme. 🙂

New Report

Close