Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
A ovi što su danas kupovali po 4 i više će Vama već sutra prodavati jeftinije. Moš si mislit! U jednom trenutku današnjeg trgovanja je bilo istresanje oko 4 kune onih koji su zadovoljni sa 20% dobiti, ali gle čuda ubrzo ih je pregazio teretnjak pa ih se već sutra nitko više neće ni sjećati da su kratko vrijeme bili vlasnici dionica. Ošle dionice u pametne ručice!
U usporedbi 1Q 2019 ovaj je izniman. Prošle godine je prodaja vjetroelektrana povukla kvartal ali to dakako nije imalo veze sa samim poslovanjem.
Napokon se može živit i radit od Core businessa. Naravno, treba i dug vraćati, ali zato cijena i je tu gdje je. Daleko je ovo od bajnog, ali svakako obećavajuće. Jako dobar risk reward ratio!
Upada u oči i ušteda na plaćama u iznosu od 6 milijuna kuna, dakle, godišnje cca 25 milijuna kuna.
Ovo je posljedica najavljivanih restrukturiranja, a puni utjecaj ćemo vidjeti sredinom ove godine kako su najavljivali.
Sve u svemu palac gore i nadam se da neće više biti kostura iz ormara.
Idemo sutra napasti 5 kn!
Kako to mislite “gdje je iskazan gubitak”?
Pa u RDG stoji gubitak kvartala = 4,1 mil. kn.
Gdje je netko vidio dobit?
To im je lošiji kvartal, ali unatoč rastu prihoda ipak nisu uspjeli doći do nule.
A što se tiče cijene, rekao sam samo da treba biti oprezan jer kad nešto skoči tako jako a sentiment tržišta je loš, bid nestane u trenu i onda je gotovo.
Vidjeli smo to danas pri kraju kad je netko počeo prosipati do 4 kn, začas je nestao bid i ispod 4 kn, a vidjeli smo to i na Ingri kad je došla do 5,70, a onda u par poteza nazad na 4,70, a sad bida gotovo da nema ni iznad 4 kn.
Tako da ne bi mislili da je sve samo bajno i da vas neki ne navuku s lijepim pričama dok ne prodaju.
danas je bilo istersanje nesto prije zatvaranja sa 4,20 na 4kn ali trajalo je kratko i opet se vratilo na 4,20.Sutra najbrzi prst i 5,0 je tu…
Klasična priča, igra najbržeg prsta. Od ovih 400 tis komada, možda je nekih 100 tis stvarno prodano ostalo je trejdano. A priča kako fond nezna šta radi pa prodaje, a pametni kupuju je puno puta korištena… Po meni čistu pump & dump bez pokrića. Na ingri bar se nešto desilo po pitanju vlasništva, obveznica, ovdje čista priča i ništa više
Klasična priča, igra najbržeg prsta. Od ovih 400 tis komada, možda je nekih 100 tis stvarno prodano ostalo je trejdano. A priča kako fond nezna šta radi pa prodaje, a pametni kupuju je puno puta korištena… Po meni čistu pump & dump bez pokrića. Na ingri bar se nešto desilo po pitanju vlasništva, obveznica, ovdje čista priča i ništa više
Ja samo pišem kad postoji jednostrano navlačenje na nekoj temi kao protuteža tome.
Tako da se stvari mogu sagledati realnije.
Jer nekima je 20-30% rasta ništa i htjeli bi sad odmah na dvoznamenkastu cijenu dok sve ostalo pada.
Isto su mislili i kupci na Ingri na 5,70, a sad je na 4,70 i to s praznim bidom sve do 4. A tamo je ipak book 6,5 kn, a ovdje 3,5 kn.
Zato uvijek predlažem oprez jer netko je uvijek zadnji koji je kupio i onda neka se misli kud će s njima nakon nekoliko 10-aka % rasta.
Sve 5 i poštujem svačije mišljenje i obraćam pozornost najviše na negativne komentare jer i u njima bude istine. Nisam zaljubljena ni u jednu dionicu jer po meni je sve to “papirnato smeće”. Ali da netko ne može i nakon par godina trgovanja shvatiti kada je neka dionica zatučena do dna i kada se budi, to mi je malo teže shvatiti. Zar Je teško razumjeti da većina ovih koji sada kupuju na ovoj mizernoj cijeni kupuje dugoročno i njihove dionice neće skoro u prodaju. Tko proda teško da će jeftinije kupiti naročito nakon izvješća za 2 kvartal koje bi po svemu sudeći trebalo biti daleko bolje od ovoga. Uštede su velike i na plaćama i na režijskim troškovima i bit će i na parafiskalnim nametima za ovakve firme. Osim toga omogućen im je i lakši pristup novcu, imaju ugovorenih poslova brdo a sudjeluju na još nekoliko većih natječaja i samo je pitanje vremena kad će doći objava nekog većeg posla. Marže im rastu što je vidljivo iz izvješća. I što bi Vi još da Vam netko pokloni i dionice?