Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
njima su najveći problem niske marže s kojima idu samo da dobiju poslove i onda normalno da im ništa ne ostane. zato je ova prodaja vjetroelektrana pompozno objavljena kao game changer jer se time trebalo otplatiti velik dio dugova iz PSN i firmi olakšati jeftinije zaduživanje, lakše dobivanje garancija itd. pa ako usprkos prodaji vjetroelektrana i dalje grcaju u nelikvidnosti, onda je firma u ozbiljnim problemima!
Elmaestro, ne otvara prodaja VE mogućnost jeftinijeg zaduživanja nego izlazak iz PSN-a. Dok traje postupak – režim PSN-a, a to je do plaćanja zadnje obveze iz nagodbe, firma se ne može zaduživati bez suglasnosti vjerovnika. To je sve komplicirano, sporo, nemoguće. U toj situaciji je redovno poslovanje vrlo otežano što rezultira manjom profitabilnošću. Umjesto garancija daješ depozite, teže dobivaš leasinge za opremu, ne dobivaš kredite za tekuće poslovanje itd.. Naravno da su manje marže jer je to preživljavanje, plaćanje obveza iz psn-a ima najveći prioritet, a to je bilo i obveza prodaja ve.
Elmaestro, ne otvara prodaja VE mogućnost jeftinijeg zaduživanja nego izlazak iz PSN-a. Dok traje postupak – režim PSN-a, a to je do plaćanja zadnje obveze iz nagodbe, firma se ne može zaduživati bez suglasnosti vjerovnika. To je sve komplicirano, sporo, nemoguće. U toj situaciji je redovno poslovanje vrlo otežano što rezultira manjom profitabilnošću. Umjesto garancija daješ depozite, teže dobivaš leasinge za opremu, ne dobivaš kredite za tekuće poslovanje itd.. Naravno da su manje marže jer je to preživljavanje, plaćanje obveza iz psn-a ima najveći prioritet, a to je bilo i obveza prodaja ve.
Bravo kolegice, lijepo ste to objasnili!
Nitko ne zna što je PSN, tko to nije prošao…
Ne otvara prodaja VE mogućnost jeftinijeg zaduživanja nego izlazak iz PSN-a. (…)
I meni se svidjelo pojašnjenje problematike temeljem PSN-a. Logično zvuči.
Rekao sam ja da je Matovilka zakon. 😉
Zezaš ti Jesus, isto hvala. Ali, apropos manipulacije jednom dionicom, hhh, jucer je i NB prodao 1 dionicu, a danas je bilo preko 12 tis kom visoko na bidu i bez trgovine. Izgleda kao da ispipava odjeke svojih poteza, prodane kolicine su premale.
1. Nemaju sve brokerske kuce minimalnu proviziju
2. Molim Vas stavite link na neki zakon/uredbu koji meni ogranicava prodati jednu dionicu. Pa to je moja imovina i ja je koristim kako ja zelim, makar ostvario veci gubitak od prodajne cijene.
3. Manipulacija je iskljucivo kad se prebacuju dionice medju povezanim osobama i tako rade prividnu likvidnost, ostalo je zadiranje u privatno vlasnistvo.
P.s. voznja auta propisana je zakonom i tocno je definirano sto se smije a sto ne tako da uopce nije usporedivo s trgovanjem na TK
problem koji je detektiran pod rednim brojem 3. je učestala pojava. on je samo na prvi pogled teško dokaziv. američki sec bi to riješio za par minuta ali hanfa neće nikad , pa možda čak ni tad.
Ako danas ne vidim poklapanje po bidu barem blizu cijene 6,00 Kn ovu "veliku rasprodaju" smatram NAVLAKUŠOM.
danas, tjedan dana nakon tvog posta, 15.000 komada po bidu. jesi sad sretan?
Ako danas ne vidim poklapanje po bidu barem blizu cijene 6,00 Kn ovu "veliku rasprodaju" smatram NAVLAKUŠOM.
danas, tjedan dana nakon tvog posta, 15.000 komada po bidu. jesi sad sretan?
[/quote]
Sretan sam.
Svjestan sam da nemam nikakvog utjecaja na upravljanje cijenom, ali da je moj post “kriv” za ovo što se u međuvremenu dogodilo, to bi bio veliki uspjeh.
Toga dana je očekivan pad cijene na 6.00 Kn ili na nekoliko lipa razlike.
Danas je “istovarena” velika količina, a cijena je još uvijek iznad 6.7Kn.
U međuvremenu se pokazalo da dionica DLKV ima kupaca koji vjeruju u njezin opstanak i oporavak.
Čak i ako se radi o kompletnom izlasku sa oko 150.000 kom. ovdje bi se moglo dogoditi da cijena ostane blizu trenutne.
Ako pri tome kvartalni izvještaj pokaže početak oporavka, ( a za to postoji velika mogućnost ) kriza je završila.
To bi značilo da je izlazak u ovom trenutku greška i nepotrebno bacanje skupo plačenih dionica.
p.s.
Danas mi je uletilo nešto dionica blizu 6.70 pa sam sretan.
Prodavatelj je uspio prodati veliku količinu po željenoj cijeni. Vjerujem da je i on sretan.
Kupci koji su danas na bidu dočekali svoje dionice su sretni.
Izgleda da smo ovdje svi sretni.
Jesi li i ti sretan ?
Zezaš ti Jesus, isto hvala.
Ne. Ja SE zezam, ali pri tome mislim ozbiljno. 🙂
Sta se desava u Dalekovodu?
https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idDrz=1&idNac=2
Znači N.B. iskipao je još 14.000 dionica. Vjerojatno će prodavati i dalje, a ima još 135.000 dionica. Nije toliki problem to što prodaje, nego što ovime jasno pokazuje da ne očekuje poboljšanje i napredak u ovoj kompaniji kad se rješava dionica DLKV na samom dnu, uz nemali gubitak.