Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Zoki, hvala na važnosti koju mi daješ, i žao mi je što si prekinuo prijateljstvo sa mnom.
A tek da zna kakva si ti mačka… 😉
Odakle ti to?
Odakle ti to?
[/quote]
Koje???
Ja imam pravo raspolagat sa svojom imovinom kako ja hocu. Nisam ja kriv sto je ovo prcija a ne burza pa su spreadovi preko 10%-20%.
Neka se ZSE ocituje HANFI zasto nema vise ulagaca i zasto je toliki spread, to nije moj problem.
Ja ponavljam da s 1 dionicom nikoga ne možeš prevariti jer svi gledaju online i vide da je to 1 kom. Netko tko bulji cijeli dan u ekran iz dosade kupuje 1 dionicu i gleda kako mu je cijena tipa +5%. Ali u konačnici nikoga ne prevari jer su to djetinjarije. Neki brokeri nemaju min cijenu i kramari se.
Meni suveća manipulacija skriveni nalozi koji su dozvoljeni. To bi zabranila kao i onu aukciju svako malo kad cijena poraste ili padne.
1. Nemaju sve brokerske kuce minimalnu proviziju
2. Molim Vas stavite link na neki zakon/uredbu koji meni ogranicava prodati jednu dionicu. Pa to je moja imovina i ja je koristim kako ja zelim, makar ostvario veci gubitak od prodajne cijene.
3. Manipulacija je iskljucivo kad se prebacuju dionice medju povezanim osobama i tako rade prividnu likvidnost, ostalo je zadiranje u privatno vlasnistvo.
P.s. voznja auta propisana je zakonom i tocno je definirano sto se smije a sto ne tako da uopce nije usporedivo s trgovanjem na TK
Manipulacija tržištem
Jedan od oblika zlouporabe tržišta je i manipulacija tržištem. Pod manipulacijom tržištem
podrazumijeva se sljedeće:
transakcije ili nalozi za trgovanje koji daju ili bi mogli dati neistinite ili obmanjujuće[/b]
signale u pogledu ponude, potražnje ili cijene financijskih instrumenata, ili koji[/i]
djelovanjem jedne ili više osoba koje usklađeno djeluju tako da drže cijenu jednog ili više
financijskih instrumenata na umjetnoj razini (osim ako se ne dokaže da su nalozi dani iz
opravdanih razloga ili u skladu s prihvaćenim tržišnim praksama);
transakcije ili nalozi za trgovanje u kojima se upotrebljavaju fiktivni postupci ili svaki drugi[/b]
oblik obmane ili prijevare;
…..[/i]
https://www.hanfa.hr/getfile/39369/Zlouporaba%20tr%C5%BEi%C5%A1ta.pdf
@parica
Manipulacija tržištem
Jedan od oblika zlouporabe tržišta je i manipulacija tržištem. Pod manipulacijom tržištem
transakcije ili nalozi za trgovanje koji daju ili bi mogli dati neistinite ili obmanjujuće[/b]
signale u pogledu ponude, potražnje ili cijene financijskih instrumenata, ili koji[/i]
djelovanjem jedne ili više osoba koje usklađeno djeluju tako da drže cijenu jednog ili više
financijskih instrumenata na umjetnoj razini (osim ako se ne dokaže da su nalozi dani iz
transakcije ili nalozi za trgovanje u kojima se upotrebljavaju fiktivni postupci ili svaki drugi[/b]
…..[/i]
Koje su ovo gluposti… Birokrati su napisali pravilo, ajd sad vi lijepo dokažite da je netko s prodajom jedne dionice 1) utjecao na tržište, 2) htio utjecati na tržište
NEMA TEORIJE.
Ekipa ovdje frizira financijska izvješća godinama, svaki put kad to napišem admin me briše, a nitko od vas o tome ne kaže ni a ni b. Vas brine što je netko kupio 1 dionicu po 7 kn jer vam na gledalici zbog toga bude crvena boja i minus. Stvarno ste ovce za šišanje…
@parica
Manipulacija tržištem
…..[/i]
Kolega, hvala, potrudili ste se.
Iskreno, ne nalazim u ovom pravilu ništa precizirano što mi može zabraniti prodaju jedne dionice. Svaki se zakon i pravilo može tumačit na 100 načina tako da je šteta gubit vrijeme i život na ovakve paušalne teme.
Ja još luđi što se pjenim 🙂
Pozdrav svima i ugodan dan i trgovanje (pa makar s jednom dionicom :))
Nekako mi se čini, ako je Konsolidator najveći dioničar, a tamo je izvanredna Fotenova uprava gdje su prva dva dioničara dvije ruske banke da bi se mogao naći model za refinanciranje psn-a.
Nekako mi se čini, ako je Konsolidator najveći dioničar, a tamo je izvanredna Fotenova uprava gdje su prva dva dioničara dvije ruske banke da bi se mogao naći model za refinanciranje psn-a.
oni ne mogu (ne žele) po povoljnim uvjetima refinancirati ni matični agrokor, a kamo li da bi bacali pare u dalekovod. nego,zašto dlkv uopće treba refinanciranje kad je nedavno prodao vjetroelektrane pa ste tada pisali da je to game changer i da neće više biti problema s likvidnosti?!? ili možda ipak nije tako?
Firma je u PSN-u i ima velike rate po PSN-u. Kada bi to refinancirala
po nižim kamatama kakve se trenutno nude na tržištu automatski bi
firma prodisala i postala investabilnija i zanimljivija velikim investitorima.
Ovako kamate pojedu većinu prihoda i dobiti!!