Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
Fantastična prilika za kupovinu na temelju loših rezultata za 2018. g. budući da će 2019. biti puno bolja i slijedeći izvještaj će biti puno bolji, temeljem kojeg će dionica rapidno rasti.
U pravu ste, to su bile cifre iz nekonsolidiranog, BV iz konsolidiranog je sljedeće:
2017: 9.56
2018: 5.71
Sad bi bilo dobro napraviti ponovo anketu među bankama i fondovima kad su davali preporuku KUPITI, nakon pada sa 1.600-700 … tamo kad je bilo 240kn kad su ulazili
Onda kad je bio dokap i PSN, mislim se jbga, valjda je to to, dovoljno palo.. a očito ćemo se načekati dok se to ulaganje povrati, a jbga.. možda ćemo još smanjiti prosjek, ali budemo vidjeli, za sada nek se misle ovi koji su puno miliona stavili u dokapu unutra, gdje im je isparilo 40% zasad
Prateci forum i citajuci postove odredjenih kolega, ispada da sto je veci minus da je to bolje za dionicu.
Ovo je jako lose izvjesce i ostaje za dobro se zapitati sto se moze ocekivati jos na sljedecem izvjescu.
Sve akcije dolaze jako kasno na ovoj dionici, steta.
Nije da niste imali priliku pobjeći odavde čak i po 6.5 – 6.8 danas, ali nekima se očito teško pomiriti s gubitkom. Zato će se sutra morati pomiriti sa još većim gubitkom…
8261 dionica po 6,14 kn na zatvaranju.
Netko je uspio rijesiti se briga prije sutrasnjeg dana.
Kako sam pisao, treba poceti postavljati pitanja sto se je to desilo u zadnja tri mjeseca tako drasticno da je toliki minus. Ili nisu bili dobri podaci prikazani ranije?
Što je s onih 115 milijuna od prodaje vjetroelektrane? Gdje je to u cijeloj priči?
Piše u izvješću da je to uplaćeno tokom 1 i 2 mjeseca 2019 godine. Znači bit će vidljivo tek u 1 kvartalu 2019. Nije to ni tako loše kao što mede žele prikazati. Nova uprava je prikazala svo smeće u ovom izvješću a već u kvartalnom 2019 će sebi pripisati lovorike. lukavo od njih
Piše u izvješću da je to uplaćeno tokom 1 i 2 mjeseca 2019 godine. Znači bit će vidljivo tek u 1 kvartalu 2019. Nije to ni tako loše kao što mede žele prikazati. Nova uprava je prikazala svo smeće u ovom izvješću a već u kvartalnom 2019 će sebi pripisati lovorike. lukavo od njih
[/quote]
Ma zapravo sam i ja to rekao u zadnjem. Mojem postu, provjerite.
Ovo je odlična dijonica i svi viđeniji investitori su u njoj i ispred Čarlija.
Gotovo je s kombinatima djeco moja, sjetite se rojsove…..
Ovoj tvrtki treba krizni menađment a ne CFO. Ovoj tvrtki treba uprava koja će dubinski ući u tvrtku i rezati sve što troškovno nepotrebno opterećuje tvrtku, a toga vjerojatno ima gomila jer ovakvi gubici nisu ‘zgurani sve u jednu lošu godinu’…Ovo su fundamentalni gubici jer tvrka u stvarnosti nikad nije restrukturirana. Priče o cikličnosti su čista laž jer firma ima posla preko glave.
Tvrtka je naučila raditi sa HAC-om sa tristo/četirsto posto marže i sada raditi sa 10/15% predstavlja problem.
Unutar tvrtke vjerojatno sjedi previše neproizvodnog osoblja sa puno visokih plaća i previše slojeva upravljanja i to jedan CFO neće znati riješiti jer nema takvog znanja.
Trenutno u upravi od četiri čovjeka tri su financijaša što je već na prvu besmisleno.