Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,62 | 14.297 | 3,951 | 3,64 | 3,68 | -1,63% |
Vjetroelektrane su 2017 zaradile 9 mil kuna kako bi bilo i da ste to zbrojili kad ste nabrajali kamate i kazne zbog toga sta se nije prodalo
Kolega ostvarene kazne i ušteda (10,5 mil) su za 2016, 2017 i 2018.
Pitao sam koliko su vjetroelektrane zaradile u tri godine (ne samo 9 mil u 2017 g.)
s druge strane dug dalekovoda je oko 550 mil na prihod od 1 500 mil i kamatama izmedju 3-4 % tako da taj dug uopce nije toliki uteg za drustvo koje normalno operativno posluje jer bi na taj prihod trebali imat bar 12-15% EBITDA marze sta je oko cca 200mil znaci jedini je problem njihovo osnovno poslovanje, a ne dugovi imali su vremena se operativno poslozit ali ocito ne zelje i volje.
Upravo tako. Problem je u poslovanju, socijalističkom upravljanju, izvlačenju novaca.
“Normalni” vlasnik bi na prihodima od 1500 mil znao kako zaraditi.
Vjetroelektrane su 2017 zaradile 9 mil kuna
znači, dobit će jednokratnu lovu od prodaje vjetrolektrana, ali na prihodovnoj strani ostaju bez 9 mil.kuna godišnje dobiti od njih! to je onda zapravo loše jer 9 milijuna kuna godišnje je jako lijepa lova koja ih je vadila kad im je zaštekala likvidnost pa je pitanje gdje i kako će nadoknaditi te prihode jer redovno poslovanje ne ulijeva povjerenje
Elmaestro, za analizu utjecaja prihoda / prodaje vjetroelektrana treba malo bolja anaiza od ove koja se izbaci tendenciozno u sekundi bez razmišljanja.
Elmaestro, za analizu utjecaja prihoda / prodaje vjetroelektrana treba malo bolja anaiza od ove koja se izbaci tendenciozno u sekundi bez razmišljanja.
slobodno daj detaljniju analizu, jedva čekam pročitati je
Ako je po PSN vjetropark vrijedio nekih 70 milijuna, a prodan za 60% više, nebitno je koliko je zaradivao jer razlika dobit – kazna je bespredmetna u slcaju dobre prodaje, ako je cjena dobra svaka roba se proda.
Ako je po PSN vjetropark vrijedio nekih 70 milijuna, a prodan za 60% više, nebitno je koliko je zaradivao jer razlika je dobit.
vidjet ćemo sad u FI kako je knjiženo i kolika je jednokratna dobit od toga….no, lako za to, ta je stavka bila jednom i gotovo, problem je samo poslovanje koje se ne pokazuje profitabilnim, a poslovati na taj način ne može se dugo,tj. mogu dok ne potroše pare od prodaje vjetroelektrana, ali što onda?
meni tu nije jasan stav konsolidatora. ima komotnu većinu i mandat da zavede red. sad ili isisavaju novac na neki način ili su se razišli s mozgom. toliko nesposoban ne možeš biti slučajno.
samo kad krenu ispadat kosturi iz ormara bit ce ponavljanje viadukta . stecaj da prikrijemo kriminal
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/strajk-u-dalekovodu-radnici-ne-pristaju-na-580-otkaza-i-smanjena-prava-foto-20180313
ovo van nije bilo dovoljno znak za uzbunu ? ..meni je
meni tu nije jasan stav konsolidatora. ima komotnu većinu i mandat da zavede red. sad ili isisavaju novac na neki način ili su se razišli s mozgom. toliko nesposoban ne možeš biti slučajno.
samo kad krenu ispadat kosturi iz ormara bit ce ponavljanje viadukta . stecaj da prikrijemo kriminal
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/strajk-u-dalekovodu-radnici-ne-pristaju-na-580-otkaza-i-smanjena-prava-foto-20180313
ovo van nije bilo dovoljno znak za uzbunu ? ..meni je
[/quote]
Jeftinije im je da kupuju na tržištu gotove odljevke, i slične proizvode nego da ih sami proizvode. Nisu oni u proizvodnji konkurentni tako da mislim da ovaj resor proivodnje koji sudjeluje sa 19% u prihodima grupe i nema neku budućnost. Treba to što prije nekom prodati pa nek se novi kupac davi sa sindikatima. U hrvatskoj se ne isplati bilo što proizvoditi to je dokazano više puta.