DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 22:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,73
37.463
10,044
3,70
3,72
-1,07%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Još će ovo dugo propadati. Ne nadajte se nekom “strelovitom” oporavku. Cilj je firmu totalno obezvrijediti i onda pokloniti nekome za “šaku kuna”. A> taj će se onda promovirati kao “spasitelj” radnika i proizvodnje.
A to traje. Drugi slučaj Petrokemije, s tim što je Dalekovod u gorem položaju jer nema državu kao nepresušni izvor keša kada zapadne u probleme.

Lijepo sam govorio da nije dobro.
Vrijeđali su me neki da sam navlakač.
Dajte sad ljudima lijepo objasnite kako će cijena do Božića biti “na tri znamenke, a prva nije 1”
I kako je super budućnost jer se sve više struje troši u svijetu, pa je logično da se grade novi dalekovodi.

Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Možda bi se nekom hitnom instalacijom male uprave od svjetskog formata stvar dala spasiti, u suprotnom za cca 1-2 godine bojim se da će biti “laku noć svirači…”
Samo moje mišljenje, NHF

@zorangutan
– Ne kažem da nije ili je, kažem samo da sam ja vlasnik da bi ih najurio u roku keks. Ako mi nisi u stanju zaraditi novac, nisi dorastao zadatku pa adio, naći ću nekog tko može. Nema rasprave.

Ovdje i je glavni problem što nitko ne zna tko je vlasnik, na prvu je sve lijepo i Konoslidator ima 60% ali iza te maske nitko ne zna tko i koliko zapravo ima. Pogotovo ne nakon ovog s Agrokorom…

Kakva uprava, odnosno društvo za upravljanje, takvi rezultati… Ovi još nisu u plusu nigdje završili, a postojeca vlasnička struktura im je idealna platforma za nova isisavanje i igranje managera

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Dijonica je zadnje zlatne dane imala prošle godine ulaskom g. Bakića. Mislim da je i in sam na Eclectici rekao da ulazi ” jer vidi perspektivu /tvrtke/”, bez većih analiza…. Sto je po meni pošteno i pravo.
Svi su ovu dionicu shvaćali špekulativno, pptencijal je bio u osiguranim i specifičnim poslovima.
Ako se osvrnemo okolo nas znamo da dobra volja nije dovoljna. U tranziciji smo. Puno je potencijalnihh kadavera, a lešinari su skriveni.
Vrijeme će pokazati pravu namjeru ovig poslovnog mrcvarenja, a dijoničari su punoljetni ljudi koji znaju što je igra Čovječe ne ljuti se.

Prošla sam cijelo izvješće, koliko ja to uopće mogu razumjeti….kao laik…
Meni se izvješće ne čini lošim , jer je vidljivo da ima podosta pretakanja sredstava između
POVEZANIH DRUŠTAVA …..
Evo zbog čega ,. kapitala ipak ima :

1. pojavljuju se značajni PRIMICI OD KAMATA ………………. znači da postoje sredstava koja donose prihod
1 a. # PRIMICI OD DIVIDENDI …………….. #
2. stavka ..DANI ZAJMOVI POVEZANIM PODUZETNICIMA …………..solidarna pomoć unutar grupe postoji..

ITD.

ipak, nisu male niti obaveze ..

1. Obaveze po vrijednosnim papirima ……………??? Kome su dužni?
2. Odgođene porezne obveze ………………………… da li se misli na obveze iz predstečajne nagodbe ..ili nove?

MInus od – 34 mil je puno manji nego prošle godine, jer je dio dugovanja još malo raspršen po
raznim stavkama…. ali, s obzirom u kakvoj su bili gabuli, meni ovo- ne djeluje loše.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Lijepa analiza!
Prvo je bio šok.

Tako se nekako ponašalo i trgovanje, po meni najznaimljivije trgovanje jučerašnjeg dana. Dionica je opandrknula ispod 9 kuna, pa se vratila na 9,44, s tim da je moj dojam da to nije bilo umjetno nadoštimavanje. Pred kraj je bila makljaža koja je digla cijenu.

Postoji li oximoron “zdrava špekulativna dijonica”? Mislim da se isplati sa par špekula poigrat!

Firma ima strašnu perspektivu i to čini ovu dionicu jako zanimljivom!
Djelatnost kojom se bavi i reference koje već ima po cijelom svijetu će kad tad (očekujem vrlo brzo) doći na naplatu.
A onda sigurno neće biti moguće kupovati ni blizu booka, a kamoli po 9, zato …

my,

Lijepa analiza!
Prvo je bio šok.

Tako se nekako ponašalo i trgovanje, po meni najznaimljivije trgovanje jučerašnjeg dana. Dionica je opandrknula ispod 9 kuna, pa se vratila na 9,44, s tim da je moj dojam da to nije bilo umjetno nadoštimavanje. Pred kraj je bila makljaža koja je digla cijenu.

Postoji li oximoron "zdrava špekulativna dijonica"? Mislim da se isplati sa par špekula poigrat!

Bas sam htio komentirati ono ciscenje sa 5000 komada na kraju trgovanja, bas makljaza na kraju. Vidjet cemo kako ce se sutra ponasati trgovanje. Evo ako se netko zalio da nema likvidnosti u srijedu je bilo preko 400k kn prometa.

Dalekovod ima perspektivu ali sve ovisi o upravi i kako će se stvari odvijati u budućnosti. Gledam onako “ugrubo” stanje dugoročnih obveza (koje su u najvećoj mjeri zbog obveza iz PSN-a) i cijene dionice danas i prije tri godine.
Stanje dug. obveza 2018 3q iznosi 381 mil. kn. a dionica 9,44 kn (zadnja transakcija prethodnog dana).
Stanje dug. obveza 2015 3q iznosi 700 mil. kn a dionica preko 15kn.
Znači društvo je “lakše” za cca. 319. mil. kn obveza u tri godine koje je uspjelo otplatiti i u budućnosti ima puno manji teret obveza iz PSN-a. Ova godina je definitivno loša za Dalekovod a ako u budućnosti nastavi ovako onda neće biti dobro! Moje osobno mišljenje je da će se u budućnosti stvarati dobit i da je ovo jednostavno bila loša godina. Ponavljam to je samo moje mišljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju. Budućnost će pokazati da li sam bio u pravu. Lp

Perspektiva nista ne znaci kad drustvom upravlja nekompetentna, politicki postavljena grupica neznalica. Trenutno drustvom upravlja covjek koji nema blage veze o djelatnosti i sto je najgore sa sobom je poveo pola bivsih kolega jednakog (ne)znanja. U posljednjih 365 dana drustvo su napustila jedina dva strucna clana uprave (g. Jurkovic i gdja. Helena Jurčić šestan (CFO)).
Zar stvarno mislite da drzava/politika i njeni poltroni mogu bit konkurentni na svjetskom trzistu???
Osvrnite se oko sebe i pogledajte ostala drustva koja su u vecinskom drzavnom vlasnistvu…spaljena zemlja i novci.
Sretno vam bilo

Rastimo zajedno...

Ako taj OTP otkupljuje dionice, onda to radi s nekim ciljem… a u današnja vremena i s manje novaca,
zato je dionica na dnu..
Sve to ima veze s Agrokorom, i ovo je po meni spašavanje Dalekovoda a ne uništavanje …
DlKV se mora spastiti tako,da njegovi dužnici , sa što manje opterećenja za DLKV odgovaraju
za kredite koje su dali davno Agrokoru / nexus ?/ ….zato, treba biti strpljiv….nije lako.
Ako treba pretakati između povezanih društava …obda je bolje to raditi s npr. 15 mil vrijednosti
dionica ,a ne 70 mil…zato je cijena takva …bit će prilike dalje ..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Perspektiva nista ne znaci kad drustvom upravlja nekompetentna, politicki postavljena grupica neznalica. Trenutno drustvom upravlja covjek koji nema blage veze o djelatnosti i sto je najgore sa sobom je poveo pola bivsih kolega jednakog (ne)znanja. U posljednjih 365 dana drustvo su napustila jedina dva strucna clana uprave (g. Jurkovic i gdja. Helena Jurčić šestan (CFO)).
Zar stvarno mislite da drzava/politika i njeni poltroni mogu bit konkurentni na svjetskom trzistu???
Osvrnite se oko sebe i pogledajte ostala drustva koja su u vecinskom drzavnom vlasnistvu…spaljena zemlja i novci.
Sretno vam bilo

Zanimljivo kako čovjeku više dionica ne valja nakon što ju proda! Prije 2 dana ste prodali a do tada niste imali ovakvo mišljenje o upravi tj. grupici neznalica kako ste ih nazvali. Eto kako se mišljenje brzo promijeni. Zašto mislite da dalekovod ne može bit konkurentan na inozemnom tržištu?

New Report

Close