Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
Bit će tu puno posla i za građevince, ako se ostvari
Lako za poslove, toga ima koliko hoćeš. Sad je problem radna snaga koja kod nas postaje kronično nedostatna jer svi radnici koji vrijede idu van za 2-3 puta veće plaće pa već postaje problem odraditi i postojeće poslove, a kamo li nove.
[/quote]
Nije to samo kod nas…to je u cijelom svijetu…zato krece robotizacija….i to rapidno,
[/quote]
Pa netko i tog robota treba napravit…
Koliko vidim dolje u clanku Dalekovod se javio na natjecaj, pa mozda nesto i dobije…
https://m.vecernji.hr/vijesti/deset-ponuda-za-modernizaciju-pruge-vinkovci-vukovar-1277246
Nije ponuda DLKV najjeftinija. Ne znam dal se tražila najjeftinija ponuda ili ekonomski najpovoljnija ponuda. Zna li itko? Kolega sasha? Vidim da su dvije ili čak tri ponude jeftinije.
S obzirom na totalnu uspavanost domaćeg tržišta, svaki posao je više nego poželjan.
Međutim, s tim se dolazi i do onog dijela gdje se poslovi počinju ugovarati, samo da se ugovore.
Uskoro treba izaći kvartalni izvještaj i mislim da će brojke biti loše.
Glavno tržište usporava, rezultati su sve lošiji, odlazak radnika sigurno ne pomaže.
Njemačke firme uzimaju sve radnike koje žele kod njih raditi, a brzina stvaranja novih radnika to ne može pratiti.
Novi tender je u igri u Norveškoj, međutim ukoliko isti dobije konkurentska firma, to znači dodatnih cca 30 – 50 montera napušta firmu.
Ako tako gledamo priču, onda je ugovaranje novog posla opet veliki zaron.
Meni je cak i drago da nisu najjeftiniji jer bi to znacilo da idu u damping sto ne bi bilo dobro.
S obzirom na kriterije natjecaja, koje ne znam, izabrat ce se jedan od ponudjaca, ali po meni je super vec i to sto se javljaju na natjecaje, pa ce nesto vec i dobiti.
Nije ponuda DLKV najjeftinija. Ne znam dal se tražila najjeftinija ponuda ili ekonomski najpovoljnija ponuda. Zna li itko? Kolega sasha? Vidim da su dvije ili čak tri ponude jeftinije.
Ako se bude išlo na najpovoljniju cjenovnu ponudu (što je za očekitavi jer koliko mi je poznato tako je do sada bilo na natječajima HŽ INFRASTURUKTURE), onda je to kako vidim ponuda DIV-a, što mislim da opet ide u prilog Dalekovodu jer s njima već radimo u konzorciju na izgradnji pruge Dugo Selo-Križevci (gdje Dalekovod radi opremanje a DIV nešto drugo), pa bi bilo logično da se i ovaj put nastavi suradnja.
Mislim da je ovo nešto novo, ispravite me ako griješim
https://ua.energy/wp-content/uploads/2018/09/Contract_Award_Lot-4_ENG.pdf
Nitko ni da trzne na 40 mil. eura. Neš ti 40 mil. eura…kaj je to…😂
Polako kolega, dolaze bolji dani za dionicare DLKV, a sada je vrijeme akumulacije 🙂
@Axelrod
To vrijeme akumulacije traje jedno pet godina sad.
Samo se vi tješite, ali novo izvješće kad izađe brojke neće biti dobre. Dužni su i bogu i vragu.
Zemlje u kojima Dalekovod radi, natječe se ili nada poslovima: Norveška, Švedska, Ukrajina, Makedonija, BiH, Slovenija, Hrvatska. U zadnje vrijeme se spominju Irska i naravno Njemačka.
Zasada se ne objavljuju dobiveni poslovi, čeka se pravi tajming, da se prikrije lošije poslovanje.
Isto tako se ne spominju dobiveni poslovi u Makedoniji.
Provjerite kada je Dalekovod ugovorio zadnji posao na infrastrukturi.
Malo mi sve smrdi na Končar, dijonica se duže vremena “akumulira”, potom joj se naglo otključa vrijednost pa pada kao kamen / koei je rokno skoro 10 posto u mjesec dana, zahvaljujući zadnja dva dana trgovanja.
Ne znam kako se zove taj znak u tehničkoj analizi, možda “Indijanac koji pije vodu”, no moguće je da netko vidovit percipira nadolazeče FI. Radi se dakle o nadnaravnim moćima, nikako insajderskim.