DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 08.11.2024. u 10:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,68
14.852
4,036
3,66
3,74
1,66%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

2311,05 kn ne bih nazvao rasprodajom nego se netko uplašio crnih scenarija koje su prosipali drukeri ovih dana i mjeseci.

“Pozitivci dalje ističu da je super što ima puno poslova i puno tendera se objavljuje po svijetu.
Niti jedna od tih informacija za sebe ne znači ništa jer:
1. posao se može ugovoriti i sa minusom (vrlo često kod dalekovoda)
2. tender može dobiti svaka firma koja zadovolji uvjete, nemojte misliti da je dalekovod nešto ekstra na svjetskoj razini. Ok je, firma zna raditi, ali konkurencija je velika.
Prema pozitivcima, Dalekovod je neka sveta krava koja sama po sebi vrijedi jer je to eto, dalekovod.
No realno, Dalekovod može raditi i dobro i loše. Trenutno radi loše što se vidi iz izvještaja. Uprava je nedorasla tom poslu i svodi se na par zelenih wannabe menadžera.”

Kolega Buco,
ovo ste napisali prije 4 dana.
Nakon ovog izvjesca iz Norveske, vjerujem da se barem malo crvenite.
Pitam se i tko je onda ovdje dobronamjeran?
P ajeste li svjesni da samo dobit od posla u norveskoj otpalcuje 80% potreba za financiranjem obveza iz PSN.
I mozete li prepotstaviti da ce samo Svedska prebaciti i ovih 20% ili i to osporavate i predskazujete da radimo s gubitkom i ondje..
Dakle, nemam komentara vise na ove nedobronamjerne komentare od Vas i Vama slicnih.
Cujemo se oko Bozica!
lp

Već mi je postalo mučno gledati ovu smijuriju od burze, ali evo na primjeru dlkv možemo vidjeti šta nelikvidnost može napraviti na ovako plitkom tržištu.
Dakle vrijednost dionice, tj. tržišna kapitalizacija firme je u 6 mjeseci prepolovljena (pad 46%), dok ukupna količina trgovanih dionica iznosila 2,2% od ukupnog broja dionica.
Na ovakvim primjerima postaje upitan model vrednovanja firme po “fer vrijednosti” 🙂

Već mi je postalo mučno gledati ovu smijuriju od burze, ali evo na primjeru dlkv možemo vidjeti šta nelikvidnost može napraviti na ovako plitkom tržištu.
Dakle vrijednost dionice, tj. tržišna kapitalizacija firme je u 6 mjeseci prepolovljena (pad 46%), dok ukupna količina trgovanih dionica iznosila 2,2% od ukupnog broja dionica.
Na ovakvim primjerima postaje upitan model vrednovanja firme po "fer vrijednosti" 🙂

Kolega zbog neefikasnog tržišta ponekad je moguće kupiti dionice ispod realne tržišne vrijednosti…
Nije nagovor za ništa i što se mene tiče nitko ne mora kupovati ovu dionicu, a cijena će se kretai ovisno o ponudi i potražnji

Kolege Mialll i Buco

pratim vaše prepiske (i ostale) i zanima me da li stvarno mislite da cijena dionice Dalekovoda ovisi o poslovanju firme?
Prometi na ovoj dionicu su, možemo reći, simbolični. Trenutna cijena je preniska za postojeće dioničare, a u isto vrijeme previsoka za dio ulagača.
Ono što se može zaključiti iz poslovanja je da su previše orijentirani na Norvešku i na jednog investitora.
To može biti dobro, ali praksa je pokazala kako dugoročno završavaju takve priče.
Poslovanje u Norveškoj postaje skuplje iz dana u dan, o ovome ne dobivate informacije od Uprave.
Isto tako ne dobivate informacije o odljevu radne snage i tko sve upravlja velikim poslovima. Isto tako ne dobivate informacije sa koliko nižom cijenom od konkurencije Dalekovod ugovara poslove.
S druge strane, Dalekovod je već godinama pozicioniran na norveškom tržištu, poslovnica zarađuje, ali da li je to dovoljno da ovako velika firma otplaćuje sve svoje dugove i još pri tome zarađuje?

vidljivo je da netko veći prodaje oko 11,x kuna.
moguće da to radi tehnika jer su u blokadi računa pa tako pokušavaju doći do keša?

Kolege Mialll i Buco

pratim vaše prepiske (i ostale) i zanima me da li stvarno mislite da cijena dionice Dalekovoda ovisi o poslovanju firme?
Prometi na ovoj dionicu su, možemo reći, simbolični. Trenutna cijena je preniska za postojeće dioničare, a u isto vrijeme previsoka za dio ulagača.
Ono što se može zaključiti iz poslovanja je da su previše orijentirani na Norvešku i na jednog investitora.
To može biti dobro, ali praksa je pokazala kako dugoročno završavaju takve priče.
Poslovanje u Norveškoj postaje skuplje iz dana u dan, o ovome ne dobivate informacije od Uprave.
Isto tako ne dobivate informacije o odljevu radne snage i tko sve upravlja velikim poslovima. Isto tako ne dobivate informacije sa koliko nižom cijenom od konkurencije Dalekovod ugovara poslove.
S druge strane, Dalekovod je već godinama pozicioniran na norveškom tržištu, poslovnica zarađuje, ali da li je to dovoljno da ovako velika firma otplaćuje sve svoje dugove i još pri tome zarađuje?

Kolega starivuce,
ja ne zelim niti pomisliti drugacije nego li da poslovanje opravdava cijenu dionice, pa ne valjda politika;
A jos manje necu prihvatiti cinjenicu da saka manipulatora njome upravlja na burzi.
Evo danas, dragi kolega, imate dokaz kako su ti manipulatori od lovca postali lovina i soatli bez 10036 dionica u ovom momentu.
No oni ce opet to uraditi ali i opet ce dobiti po prstima.
Ja vjerujem u DLKV i tu sam nepopravljiv a buducnost, i to skora, ce to i pokazati ili me demantirati.
lp

Evidentno je da netko veliki izlazi, ali ne želi previše spustiti cijenu (možda THNK jer im je račun u blokadi).
Dok taj netko ne rasproda nema porasta cijene…

Njima je 11 dovoljno za prodaju, ali ne idu (za sada) niže od toga…

DLKV je u problemima već 10 godina.
Osim jedne uspješne dokapitalizacije ne vidim što se puno toga pozitivno promijenilo (i dalje su po prihodima daleko manjima u odnosu na “zlatna” doba, pa čak i na “brončana” doba).
Definitivno će biti potrebna još jedna dokapitalizacija te ono što je najbitnije pravo restrukturiranje unutar firme (prevedeno: otpuštanje neradnika) da bi se izbjegao scenarij VDKT-a koji je to propustio napraviti.

ako prodaje tehnika, koliko bi još komada mogli imati?

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Tehnika d.d. 109699

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=DLKV-R-A

(i dalje su po prihodima daleko manjima u odnosu na "zlatna" doba, pa čak i na "brončana" doba).

Koliko je to DLKV imao prihoda u zlatna dobs ili brončana doba ?

New Report

Close