DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 03.11.2024. u 12:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,67
92.179
25,100
3,64
3,74
-2,67%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ne znam otkud nekima tu priča o lošem izvješću??

Mast mi vade ovakva izvješća!

– Smanjuju prihod od prodaje (dakle, rade smanjeno), a troškovi osoblja značajno rastu. Odlično za radnike, loše po bilancu.

– U promatranom razdoblju znatno povećavaju kratkoroćne obaveze (dakle, ne plaćaju)

– Smanjuju novčani tijek u svim segmentima

– Kontinuirano smanjivanje BV

– Uprava kaže da je djelatnost cikličkog karaktera te da su pravi tenderi tek pred nama

TREBAJU NAM NOVI POSLOVI I ZARADA!!!!!

I TO ODMAH!!!

Uprava!!!!
Halo!!!!

La vita e bella!

Izvjesce je po meni ok, a dugo je jos do kraja godine. Neki pisu katastroficno kao da je nekakav armagedon, ali nize od 12 tesko da ce moci kupiti.. a znam da bi to htjeli jer se ovo smisljeno rusi za dokup… Pa ovo je palo sa 20 na 12 kuna zbog strajka i katastroficnih najava, ali nista znacajno lose se nije dogodilo. Najavljuju se veliki tenderi za kraj godine, tako da bi se ovo jos trebalo popraviti do kraja godine. Molim kolege da ne sire defetizam i paniku, jer tome ovdje nema razloga.

Ne znam otkud nekima tu priča o lošem izvješću??

Vidim da ekipa koja ovdje prica o losem izvjescu DLKV naveliko hvali IGH i njegovo izvjesce ne drugoj temi. Pa valjda nam je svima cilj da i DLKV i IGH posluju dobro i da nam raste gradjevina kako raste BDP. Kinezi su dobili Peljeski most, a za podizvodjace ce biti posla i za DLKV i za IGH. Uskoro po najavama u novinama izlaze tenderi za nove zeljeznicke trase i tu ce takodjer biti posla. Najbitnije je da se rade veliki poslovi, stjece iskustvo, a cinjenica da su rashodi za radnike u DLKV rasli naveliko pozdravljam. Smatram da treba zadrzati i nagraditi dobre radnike, jer ce posla u gradjevini uskoro itekako biti shodno svim najavama.

Izvješće je slabo. Nakon otplate svih rata iz predstečajne to se trebalo odraziti na profitnu maržu … Ono što se sada vidi da DLKV uopće nije sposoban generirati neku značajniju dobit, što znači da unutar tvrtke nije sprovedeno nikakvo ozbiljno restruktiriranje.
Ono što mnogi ne svaćaju da DLKV u ovom trenutku prekapacitiran, ima čak 6 velikih ozbiljnih projekata vani (4 NOR i 2 SWE), u raznim fazama, te jedan veliki HŽ doma… iz svega toga ugovaranje novih poslova nije glavni problem…Glavni problem je nemogućnost (ili točnije neznanje) da se izvuče profit iz sadašnjih poslova.
A to onda jasno ukazuje na slab i nestručan management, nepoznavanje zakonitosti tržišta i branše u kojoj rade.
Cijela uprava se sastoji od mahom neiskusnih ljudi u ranim četrdesetim, biti CEO u 35-oj prvo u Pošti pa onda u 40-oj skočiti u sasvim drugu branšu u DLKV jasan je znak političkog a na stručnog odabira. Kolak u DLKV Proizvodnji samo je dodatni znak politikantstva u tvrtki.
Na kraju tvrtka koja se bavi građevinarstvom u upravi već dugo nema niti jednog građevinara što znači da nemaju blage veze ni znanja kako se dobiva i gdje se krije dobit u toj branši.
U tom smislu je i trabunjanje o novim tenderima kao nekavom spasu… što pomalo podsjeća na brodogradnju koja stalno navodi broj ugovorenih brodova a ne profitabilnost tih istih brodova.

Izvjesce je po meni ok, a dugo je jos do kraja godine. Neki pisu katastroficno kao da je nekakav armagedon, ali nize od 12 tesko da ce moci kupiti.. a znam da bi to htjeli jer se ovo smisljeno rusi za dokup… Pa ovo je palo sa 20 na 12 kuna zbog strajka i katastroficnih najava, ali nista znacajno lose se nije dogodilo. Najavljuju se veliki tenderi za kraj godine, tako da bi se ovo jos trebalo popraviti do kraja godine. Molim kolege da ne sire defetizam i paniku, jer tome ovdje nema razloga.

A što je u ovom izvještaju konkretno ok?

Brod tone, orkestar svira o tenderima…

Ovo što drugi kolega optimistično citira upravu je kao da se viadukt veseli jer će se u brazilu graditi autocesta.

Kome nakon ovog FI-a nije jasno…
S ovom upravom cilj je zacrtan.. ZID (ali ne živi).

Šteta, kakva firma je to nekad bila

Koja korist od uhljeba, ako od drzave ne mogu naplatit 50 mil kuna.
Je li to svrha dolaska Kuveka?

Cemu sluzi financ direktor?

Vjetroelektrane su u globalu u plus (dobit-kazna>0 kn).

Ni meni se izvjesce ne svidja oni jednostavno zadnjih par godina ne stvaraju dovoljno dobiti da bi vracali dug i odrzavali rokove placanja urednima te uz to jos imali za razvoj, uz to jos gledam 2014 su ima 1397 zaposlenih i trosak 136 mil, dok su 2017 imali 1466 zaposlenih i trosak od 207 mil velika razlika zbog cega je toliko povecanje bilo za malu razliku u radnicima, posla manje nego inace sta se vidi po prihodima i zaihama, a potrazivanja na vrhuncu i placanje dobavljacima nikad vise, to je tako kad ugovaras poslove s losom marzom, mozda ce im olaksat manje rate za vracanje vidit cemo.

Ignore : renči

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/DLKV-fin2018-1H-NotREV-K-HR.xls

Keš se topi kao snijeg…osim računovodstvene dobiti ništa drugo nije dobro…

ufff, izgleda da sam prerano nedavno ulazio na 13,xx kn…čini se da bi ovdje mogao biti još jedan dokap po 10 kn

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Zorangutan,
Ja sam sve svoje, nakon razocaravajuceg Q1, prodao u debelom minusu na 15.50kn.
Zelio bih da sto vise drustava izbacuje odlicna izvjesca pa da dionicari zaradjuju i da imam veci izbor za ulaganje.
Nažalost, DLKV vec zadnjih nekoliko kvartala pokazuje sve losije poslovanje te je ocito da su ocekivanja (moja) bila preoptimisticna.
Jos kad tome nadodamo strajk, promjene u Upravi i NO, poltiku, Agrokor…
Jedna od potentnijih dionica prije godinu dvije danas mi je neinvestibilna unatoc velikom padu cijene…
Nadam se da ce me q3 i q4 demantirat…sretno svima…

Rastimo zajedno...

Potpisujem.
Meni su se cudili kad sam izlazio na cca 20kn.

Zorangutan,
Ja sam sve svoje, nakon razocaravajuceg Q1, prodao u debelom minusu na 15.50kn.
Zelio bih da sto vise drustava izbacuje odlicna izvjesca pa da dionicari zaradjuju i da imam veci izbor za ulaganje.
Nažalost, DLKV vec zadnjih nekoliko kvartala pokazuje sve losije poslovanje te je ocito da su ocekivanja (moja) bila preoptimisticna.
Jos kad tome nadodamo strajk, promjene u Upravi i NO, poltiku, Agrokor…
Jedna od potentnijih dionica prije godinu dvije danas mi je neinvestibilna unatoc velikom padu cijene…
Nadam se da ce me q3 i q4 demantirat…sretno svima…

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Mialll,

Možete li nas prosvijetliti. Po čemu je ovo izvješće u skladu s očekivanjima. Koja su to očekivanja, pad prihoda, ostvaren neto gubitak, porast obveza… I po mogućnosti bez uvreda i paušalnih ocjena.

New Report

Close