Gdje je god hdz-ov kadar vršio restruktuiranja nije dobro prošlo, sve ekipa vrlih stručnjaka koji
jedino znaju dobro popuniti vlastite đepove. Kako može i dioničarima biti u interesu da takve
“sposobne” individue dolaze i uzimaju plaću 15 puta veću od prosječne, uzimaju goleme otpremnine, 100x
veće nego na koje imaju prava radnici za samo godinu dvije provedenih u firmi a pogotovo kad je riječ o kompaniji koja je u predstečaju i duboko u dugovima. Ovi otkazi su samo najava što bi se skoro moglo očekivati od izvješća.
Inspire investments Matka Bolanče novi upravitelji umjesto Nexusa!
Napokon smo na istom tragu , slažem se da je radnicima i dioničirama isti cilj , a to je što bolje funkcioniranje firme , jednima bolje plaće , drugima rast dionice/dividende ,ali u našem slučaju čini mi se da smo sisali veslo i jedni i drugi . (osim ovih koji su išli u dokap. po 10 kuna )
U našem slučaju jedini tko smeta na tom putu je nesposobna uprava , a ne toliko neka konkurencija . Postavili su čovjeka koji je prvo trebao u Podravku , pa je tamo došao jači igrač , pa ga pošalju nama , jer juha i dalekovodi su skoro pa isti .Istodobno je u nekakvom “odboru” za kupnju borbenih aviona , kao Amerikanci i Izraelci će baš njega pitati za mišljenje . Majstor će i u tom odboru pobrati paru i sve super . Stvarno je šteta da takav mozak i kapacitet trune u Dalekovodu .
Netko je dobro gore napisao da svi znamo kako to izgleda kad HDZ pošalje svog stručnjaka da sredi stanje u firmi .
@verdi – Radnici se ne javljaju jer nas nitko ne doživljava , jedino kada se spomene štrajk , a šefovi šute jer je njima dobro i nitko neće riskirati svoju fotelju .
90% firmi u koje su poslani “državni stručnjaci”, (čitaj uhljebi) otišlo je u stečaj ili predstečajnu nagodbu. A one koje su ih i nakon predstečajne zadržale će zasigurno na kraju u stečaj. To jednostavno nisu ljudi koji imaju kapaciteta da nešto pokrenu nego samo da razore, razdijele, razvale, izparatiziraju i onda nakon toga dalje na slijedećeg domaćina. Sve dok biznisom upravlja politika slijedi daljnje propadanje.
Vidi se da niste poslodavci.
Ako imaš višak zaposlenih – i pripremaš reorganizaciju , jer imaš zaposlenih više od 20, onda
moraš pripremiti plan zbrinjavanja otpuštenih radnika / tehnološki višak /
Obzirom , da slijedi pri otpuštanju , isplata otrpemnine- to je bolan udarac za tvrtku,koju
mora podnijeti tim koji radi na reorganizaciji.
Pri izračunu otpreminine – klasičnim putem računa se isplata po godinama staža provedenih
u toj tvrtki- a novac se isplaćuje u visini 1/3 brutto iznosa plaće -posljednja tri mjeseca isplate.
Dakle, prvo treba smanjiti plaće- zatim, nakon tri mjeseca podijeliti otkaze , kao tehnološki višak,
jer će trošak otpremnina biti manji – a onda zdravo naprijed!
Bez brige, radnike koje trebaju- neće otpuštati!
@ miami
Vidi se da nisi upoznat s situacijom , točno je da ima višak ljudi , ali ne radnika , nego administracije , to je ono o čemu cijelo vrijeme pišem . Od cca 1600 ljudi u cijeloj firmi , nema ni 600 radnika u Proizvodnji , a upravo tu rade rošadu i tu ponovo režu najmanje plaće , dijele otkaze , i onda zovu ljude preko agencije . Osim tih 600 radnika u Proizvodnji jedni tko radi prihod su terenci , ne znam točno koliko ih je , ali znam da ih nije ni u pola koliko u proizvodnji .
Sve što si rekao bilo bi OK da u upravi nisu tuljani koji su otpuštali uhodane i stvarno dobre radnike , da bi onda dovlačili nove preko agencije . Znači nema tehnološkog viška . Ima perioda kad je manji intenzitet posla , ali ne toliko da se odmah šalje kući , pa zovu opet za mjesec dana .
Izvješće dobro!
Prihodi u zadnjem kvartalu veći 80 mil.kn, neto rezultat bolji za 28 mil kn nego 2016.
Gubitak kvartala “simboličih” 4 mil. nasuprot 32 mil u 2016.
Kumulativno dobit od 10 mil. kn
Jako sam zadovoljan sa FI.
Divna firmica.
Nakon pljačke, (ne ponovilo se!) krenuli smo punim plućima u oporavak!
Obaveze po PSN otplaćujemo, otvaramo nova tržišta, radimo 90 % s inozemstvom, povećavamo prihod, izrazito smanjujemo dugoročne i kratkoročne obaveze, a čak smo i NT popravili.
A oni koji su nam najavljivali da “najgore tek dolazi” nek si tu svoju mudroliju nabiju na…. šešir.
A po dobrom starom običaju na ZSE nakon ovakvog lijepog izvještaja cijena bi mogla ići prema dolje.
To bi me jako razveselilo jer imam nešto pospremljenog keša sa strane……
Obzirom da je maknut dug iz bilance a i dalje crpe Cf i prihode od vjetro….uracunajte i to u svoje kombinacije
Sve u svemu iznad ocekivanja.
Rast prihoda, pad obveza, a uz sve to NT pozitivan.
Poslovanje sve bolje, bruto dobit u q4 17m kn, vraceno 90m obveza iz PSN.
Jedino ne razumijem odakle toliki porez na dobit koji je gurnuo rezultat u gubitak.
Sto je to? Porezno nepriznati rashodi?Nekakve obveze iz proslosti?
Kolege, uz sve dogovorene poslove u zadnjih 3 g (nemali broj se radi više godina), Dalekovod je miran još sigurno dvije godine, a poslova će očigledno u međvremenu još dosta doći (ponovno vidite prospekt sa popisom obnove dalekovodne mreže po državama u kojima Dalekovod naveliko radi).
Ovdje samo (ponovna) krađa može upropastiti firmu.
A cijena dionice, e to je već druga stvar. Na ovakvom tržištu, vjerujem da 2x veća dobit ne bi pomakla cijenu više od 30kn.
FI ocekivano stabilno s tendencijom stalnog poboljsanja.
Dakle, bruto dobit kao najvazniji pokazatelj operativnog poslovanja i stanja novcanog tijeka je 148 MHRK odnosno rast u odnosu na 2016 je respektabilnih 37,5%
Dakle, krajem ozujka i zadanja transa prema dobavljacima iz PSN i to je to.
Moze li me netko prosvjetliti gdje ce cijena dionice biti ako dobiju koji posao u Njemackoj ili Britaniji gdje su prosli tehnicki 2 godisnji monitaring i certificiranje i uspjesno ga prosli?
Zapravo ne mora me nitko prosvjetliti jer ja znam sto ocekujem od ove perjanice ZSE ali i zarobljenice zbog Todomora..no ako igdje treba samo malo strpljenja (ne puno) onda je to ovdje!
LP