Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 2.323 | 636 | 3,64 | 3,70 | 1,09% |
pitanje: dali je itko od vas vidio ovakav slucaj ikad prije, kriza izazvana nekim vanjskim razlozima, neuspjesima fondova ,vrijednost dionica 30% dolje – bez pravog utjecaja poslovanja firme???
da nebi bilo nesporazuma, ja sam samo govorio o “trenutno” realnoj vrijednosti dlkv-a , a to je 800-900 kn trenutno,
Ajde Saladine reci kojom metodom je realna vrijednost DLKV 800 – 900?
3q je bio loš, spekulacija je da će konsodilirano prikazati dobit tvrtki/kćeri koja se ne vidi u dosadašnjim kvartalima, koliko je to realno, da li netko zna? DLKV neće pasti na 900 do FI, to je sigurno, ali ako pokaže slab FI, moglo bi bit nezgodno.
3q je bio loš, spekulacija je da će konsodilirano prikazati dobit tvrtki/kćeri koja se ne vidi u dosadašnjim kvartalima, koliko je to realno, da li netko zna? DLKV neće pasti na 900 do FI, to je sigurno, ali ako pokaže slab FI, moglo bi bit nezgodno.
Ma nema brige za dalekovod..
Analiza odnosa cijene i knjigovodstvene vrijednosti predviđa LT rast po stopi od 8,8 posto, održivi ROE od 17,8 posto i troškove kapitala od 9,3 posto. To gura ciljanu cijenu na 3854 kune po dionici. Takva kalkulacija dajefer vrijednost Dalekovoda od 1689 kuna po dionici u idućih 12 mjesecišto joj i daje oznaku “kupiti”. U razdoblju globalne tržišne korekcije teško je odrediti razinu investicija neophodnu da opravda fundamente kompanije.
Onda i Ingra pada na 20000, Tehnika na 2000 , Atpl na 1000 kn…itd. No u taj scenarij ne vjerujem. Vi koji pričate da nije jeftin, želite ga kupiti. Meni je najbitnije to što DLKV nema konkurenciju u regiji a to je bilo i glavno pravilo kod Buffeta. Za 3 godine je DLKV na 10000 kn pa vi pišite što hoćete.
A recite mi kako da da nitko ne prodaje iz top 10′ Imam spremljeno stanje od 24.1.2008. Onda je prvih 10 imalo 60,87 % a sad 60,78%. Znači prodano je odonda 0,08 % od prvih 10. Izašao je HAAB skrbnički a ušao PBZ skrbnički. tak da ovo da izlaze veliki a ulaze mali, vam pada u vodu.[bye]
A kakv bi trebao biti rezultat? zna se da su ove godine(2007) imali troškova zbog priprema ogromnih poslova u iduće 2 godine. Zato sad rezultat neće biti spektakularan što je i uračunato u ovaj pad i to mnogo previše uračunato. Znamo masu dionica koje su otišle 200-300 % gore samo na osnovu budućih poslova a imali su gubitak po 30 mil kn. prvo mi pada na pamet Vijadukt…pa dalje da ne nabrajam.
No budu li u izvješću i rezultati tvrtke kćeri, tada idemo jako gore. nebi me čudilo da je ovo spuštanje cijene upravo zbog toga. A ova trenutna cijena DLKV je ko da bude imao milijardu gubitka. svašta.
Dalekovoda po dionici u ovom trenutku analitičari HAAB-a smještaju na razinu od 1525 kuna. U tu kalkulaciju, međutim, nisu uključeni mogući prihodi u sektoru nekretnina, kao i učinke eventualnog preuzimanja mostarskog Aluminija.
boldani dio je važan…osim toga svima je jasno da kad kupuješ dionicu ne kupuješ sadašnjest već budućnost, a boldani dio je budućnost….
da, možda i po trenutnim fundamentima, dlkv spada u skuplje građevinare ali on i nije tipični građevinar..i to uzmite u obzir..
po fundamentima tehnika definitivno odskače ali ipak svi tipuju na dlkv… jer
..lijepo je biti monopolist
[thumbsup]
Analiza odnosa cijene i knjigovodstvene vrijednosti predviđa LT rast po stopi od 8,8 posto, održivi ROE od 17,8 posto i troškove kapitala od 9,3 posto. To gura ciljanu cijenu na 3854 kune po dionici. Takva kalkulacija daje fer vrijednost Dalekovoda od 1689 kuna po dionici u idućih 12 mjeseci, što joj i daje oznaku “kupiti”. U razdoblju globalne tržišne korekcije teško je odrediti razinu investicija neophodnu da opravda fundamente kompanije.
evo ovaj dio sam citirao samo zbog mog kolege Miga29 koji me stalno pita zašto sam rekao da je sve ispod 1.600 kn diskont……………ne znam što drugi misle ali ja mislim da je…………i cijelo vrijeme kupujem.
a to što je cijena pala zbog situacije na tržištu? …….pa što se tu može………..kad burza pada padaju sve dionice ne selektivno bez obzira na poslovanje i vrijednost poduzeća.
Na nama kao investitorima je da odaberemo poduzeća u čiju perspektivu, poslovanje, management i fundamente vjerujemo ( pa tako neki opravdano vjeruju u atpl, hr, adrs, inu, jdpl, tisk, hdel itd )
ja vjerujem u dlkv[thumbsup]
koga zanima može na pm dobiti najnoviji info oko dokapitalizacije
Saladin: ” da nebi bilo nesporazuma, ja sam samo govorio o “trenutno” realnoj vrijednosti dlkv-a , a to je 800-900 kn trenutno, ” Ajde Saladine reci kojom metodom je realna vrijednost DLKV 800 – 900?
vrijednost firme = cijena dionice * broj dionica …. vijednost dalekvoda je x, aj mi reci koliki ja taj x ?
o poslovanju firme znam više od tebe, znam točno koliko dalkeovod ima od kojeg posla profita … znam koliko ima od norveške, kazahstana albanije itd itd , pošto sam ja tebi reko kako sam došo do realne cijene reci ti meni sad koja je cijena i reci mi kako si došo do toga ? možda ja griješim, neću pametovat ali ako griješim reci mi di sam pogriješio, ne želim ovaj naš razgovor pretvorit u prepucavanje, tu samo da pomognemo jedni drugima a ne da se svađamo. Mislim da drukanje može samo odmoći , nikako pomoć.
slažem se da nakon preuzimanja aluminija i šibenskih nekretnina, zgrade na ljubljaskoj dionica će vrijedit više ali trenutno to nije tako
A recite mi kako da da nitko ne prodaje iz top 10′ Imam spremljeno stanje od 24.1.2008. Onda je prvih 10 imalo 60,87 % a sad 60,78%. Znači prodano je odonda 0,08 % od prvih 10. Izašao je HAAB skrbnički a ušao PBZ skrbnički. tak da ovo da izlaze veliki a ulaze mali, vam pada u vodu.[bye]
Top 10 na 31.12.2007: