DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

……. Nadam se da je to jedna velika igra fondova i da će se ipak naglo oporaviti dok to oni odluče. Neznam kako vam nije žao prodavati tako jeftino i to dionicu koja je 3 godine zaredom dobitnik nagrade “zlatne” dionice u Hrvatskoj. Ja ću s tom dionicom ako treba i u grob. Ne prodajmo i molimo dragoga boga za oporavak.[pray] P.S. Znamo da ih neki moraju prodavati jer su ih založili ali zašto vi neki forumaši prodajete koji ne morate? Daj se malo priberite i ne budite kukavice i DLKV će ubrzo doći na cijenu koju i zaslužuje.

Velika igra fondova sigurno,ali ne sad nego prošle godine.Dalekovod je bio jako precjenjen pa i sad nije jeftin ako gledaš fundamente-P/E 56,59, P/BV5,59. A samo su fundamenti bitni kad zagusti,a zagustilo je.Neznam dali će još pasti ali jeftin nije.Ne drukam na niže jer smatram da je ovo dobar ulaz samo……..[undecid][undecid][embarass]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

@tenkista: i ” kristalnu” četvrtu godinu nakon tri zlatne.
Ali kolege, pogledajte Saladinove postove od prije nekoliko dana…lijepo je najavio.
Uostalom, sve rijeke teku u more..a more je ovih dana……..

eh, htio sam postati sve transakcije dalekovoda danas ali ipak je malo previše….ali bitan podatak da od 234 transakcije samo su pet ransakcija bile iznad 100 komada..velik br. transakcija odvijao se ispod tridesetak kom…i puno manje..
razmislite malo o ovom podatku..

Kolega veliki imaju različite taktike a jedna je ako moraš se iskrcat da bi što povoljnije to učinio,radi to sa manjim nalozima.Možda i to treba razmotrit……..

......BESPLATNI SAVJET,NAJSKUPLJI SAVJET...

Hrvati su veći pesimisti i strašljivci od Amerikanaca. U njihovom dvorištu vlada nered, a u našem se manifestiraju rezultati tuđeg nereda. Njih njihov nered ne zabrinjava toliko(glume da ih zabrinjava), a nama se gaće tresu. Za većinu Hrvata je najbolje da nikada nisu ni čuli za burzu, a kamoli sudjelovali na njoj. To su rezultati ankete provedene na uzorku od 100 novopečenih Hrvatskih burzovnih mešetara.[lol]

S obzirom na Vaš post kolega primjećujem iskustvo i bogatstvo resursima…….

@tenkista
: i ” kristalnu” četvrtu godinu nakon tri zlatne.
Ali kolege, pogledajte Saladinove postove od prije nekoliko dana…lijepo je najavio.
Uostalom, sve rijeke teku u more..a more je ovih dana……..

Kolega Brentos šteta što ovaj put niste bili na okupljanju jer bi saznali neke interesantne novosti i u vezi ove dionice…….bilo je čak i ribe…..

Kakve žalopojke [cry][cry][cry]
A ne tako davno bile su teme “građevinsko čudo u Hrvata” i slično. Bile su to ipak bajke kakvih se nebi posramio ni H.C. Andersen.
[shocked]

da nebi bilo nesporazuma, ja sam samo govorio o “trenutno” realnoj vrijednosti dlkv-a , a to je 800-900 kn trenutno, tako da priče o diskontu na 1500kn su nerealne, ali obzirom na neke info i prisutnost OIF-ova od koji mislim da pbz dioniči prednjači za očekivati je nakon stabilizacije cijenu preko 2.000 kn, znam da ovo u ovom trenutku zvuči preoptimistično ali to je moje mišljenje…. , mislim da je ipak najgore u ovoj situaciji prodavati.

Cookie Monster

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/haab-dalekovodu-oznaka-kupiti,8275.html

….šteta što ovaj put niste bili na okupljanju jer bi saznali neke interesantne novosti i u vezi ove dionice…….bilo je
čak i ribe…..

Okupljanje? Gdje se ponovno okupljamo? Prosvijetlite me [pray]
Može i na PM

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

ANALIZA
HAAB: Dalekovodu oznaka “Kupiti”
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Rast izvoznih prihoda i stabilni prihodi u zemlji vrednuju dionicu na 1689 kuna fer vrijednosti u idućih 12 mjeseci.

Analitičari Hypo-Alpe-Adria banke dionicama Dalekovoda (ZSE:DLKV-R-A)daju oznaku “kupiti”. Specijalizacija djelatnosti i ponuda šire palete usluga, od inženjerskih do konstrukcije transmisijskih vodova kao i elektrfikacije željeznice i tramvajskih linija omogućit će kompaniji da raste izvan regionalnih granica i poveća izvozne prihode. Time bi i smanjila ovisnost o domaćim prihodima koji su generirani državnim narudžbama. Domaća prodaja trenutno čini 85 posto ukupne prodaje. U prognozi za razdoblje od 2008. do 2014. prihodi ostvareni u zemlji i dalje će biti snažni što se ponajvišem može zahvaliti investicijskim planovima državnih kompanije, prije svega Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, ARZ-a i HEP-a.

Analitičari HAAB-a tako predviđaju da prihodi s nešto više od dvije milijarde kuna u ovoj godini trebali skočiti na oko četiri milijarde u 2014. Glavni izvor izvoznih prihoda u idućim godinama bit će vezan uz distribuciju električne energije koju će generirati potražnja za takvim investicijama iz zemalja u razvoju i zahtjeva za obnovom istih koji dolaze iz zapadne Europe i SAD-a. Globalno tržište za opremu za prijenos i distribuciju imalo je najbrži rast u više od trideset godina. Glavne kompanije u tom sektoru ABB, Siemens i Areva procjenjuju kako će taj segment tržišta rasti oko 7 posto u razdoblju do 20101. godine. Ne bi bilo iznenađenje kad bi Dalekovod uspio ući u profitabilne inozemne projekte i zaradio reference na različitim tržištima.

Očekuje se da će kompanija ući u niz joint venture projekata s nekoliko domaćih, ali i stranih partnera u cilju što boljih (jeftinijih) ponuda na međunarodnim natječajima. Veliki potencijal Dalekovod ima u Srbiji gdje kreće serija investicija u obnovu cestovne infrastrukture. Uz to, Srbija planira 10 milijardi eura vrijedan investicijski ciklus modernizacije lokalnog željezničkog sustava. Izvozni bi prihodi trebali u razdoblju do 2014, iz svih navedenih razloga, porasti na 33,4 posto ukupnih prihoda. Fer vrijednost Dalekovoda po dionici u ovom trenutku analitičari HAAB-a smještaju na razinu od 1525 kuna. U tu kalkulaciju, međutim, nisu uključeni mogući prihodi u sektoru nekretnina, kao i učinke eventualnog preuzimanja mostarskog Aluminija.

Analiza odnosa cijene i knjigovodstvene vrijednosti predviđa LT rast po stopi od 8,8 posto, održivi ROE od 17,8 posto i troškove kapitala od 9,3 posto. To gura ciljanu cijenu na 3854 kune po dionici. Takva kalkulacija daje fer vrijednost Dalekovoda od 1689 kuna po dionici u idućih 12 mjeseci, što joj i daje oznaku “kupiti”. U razdoblju globalne tržišne korekcije teško je odrediti razinu investicija neophodnu da opravda fundamente kompanije.

Kako god bilo, dionice Dalekovoda od početka su godine pale 34,4 posto i posljednja cijene u petak je iznosila 1150 kuna po dionici.

evo za saladina jedna mala analiza.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/haab-dalekovodu-oznaka-kupiti,8275.html ali ko ce to trzistu kazat

Ovo bi reklo 1500 kn do kraja godine, 3000 kn do kraja 2009, kolikima je to dovoljno brzo?

New Report

Close