Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,67 | 92.179 | 25,100 | 3,64 | 3,74 | -2,67% |
svima znano pravilo je to da kompletno trziste pada pa ponovo raste… i tako u krug, zar ne? drzim se toga i idem u dokup
zato sto ce fondovi tada moci polako i nesmetano dizati cijenu,i kada takvo dizanje potraje par mjeseci,ljudi ce zaboraviti sto se dogadjalo,i pocet ce ulaziti,a i do tada ce doci i nesto novih dionicara i streanih investitora,tada ce fondovi poceti prodavati,isprva polako,pa jace i jace,pa ce pustiti da mi drugi dokrajcimo dionicu,tada ce pocet kupovati,i opet biti mirni bez ikog nepotrebnog na trzistu,pa ce dizati cijenu,polako ali sigurno,opet se mi vracamo,jer ne mos ne kupit dionicu koja raste,a i opet dolaze novi,opet fondovi prodaju…,…game go on,and on.
Slično razmišlja i komentator na business-u:
Paradoks domaćeg tržišta kapitala nalazi se i u činjenici da ulagači prodaju udjele u dioničkim fondovima jer su nezadovoljni godišnjim prinosom od samo 35 posto koji su im upravitelji fondovima ostvarili te počinju samostalno ulagati u dionice nadajući se višem prinosu. A dionice su odabrali bez bilo kakve analize jer su od nekoga čuli da će im baš ta dionica donijeti bogatstvo.
Kada su cijene dionica počele padati, uspaničili su se i povukli u CASH-R-A te se trenutno nalaze u stanju apatije i u iščekivanju pozitivnih novosti koje nikako da dođu. No, kada krene oporavak, morat će biti jako brzi jer će uzlet cijena dionica, kada do njega dođe, biti strelovit.
Naime, uz streloviti uzlet oni koji su sada u dionicama mogu natjerati one koji su povukli novac u čarape da im njihove dionice otkupe po cijeni koja će im donijeti pristojnu zaradu. Na dionicama premiju na rizik ulaganja ipak ostvaruju isključivo oni koji su spremni da ulažu rizično………………..
Kada možete očekivati pozitivne novosti koje će poslužiti kao budilica za buđenje medvjeda iz zimskog sna? Možda već sutra, a možda će ih se ipak trebati neko vrijeme pričekati.[undecid]
U Americi u kojoj je burza otkad je i Amerike, sa burzama se to stalno događa, pa nije nestala, valjda neće i u Hrvatskoj, možda mi ipak nismo ljudi za to.
Kad bolje razmislim, ako se i narednih dana nastavi ovakav pad, može se lako desiti da nas jeftino pokupuju strani fondovi, a ovi naši domaći će zbog nelikvidnosti i medvjeđe gluposti i izlaska većine ulagača – krahirati.
Već sam nekoliko puta pisao da su fondovi sami sebi iskopali grob prethodne dvije godine jer su se nadmetali tko će prikazati veću zaradu, a trenutno se nadmeću tko će ostvariti veći gubitak.[embarass]
Bojim se da svi gubimo u toj situaciji a ne samo fondovi… naravno osim onih najcvrscih ulagaca/spekulanata.[huh]
Još par dana i manji fondovi pucaju i zbog toga se dešava strelovit pad i ove dionice nažalost(razina 950-max 1000)i to počevši od prekjučer.Crnilo ovih dana se nastavlja a ljudi moji ili budite strpljivi ili dokupljujte na nižim razinama jer će ih biti kako bi spustili ulaze.Ja osobno se još mislim što napravit danas sa ovim manjim ostatkom.[pray]
M a naravno da mora doci kraj i on je tu negdje,e sada tko nije izisao do sada nikako ne bi trebao sada jer je povratak na sličnim razinama u ovu dionicu koja ce strelovito rasti-gotovo nemoguće jer ce se sve desiti u toku 1- 2 sata a sustavi ce pucati i padati i broker ti nece moci zadati nalog od horde koja se vraca.Sada tko izidje,99% ce ovu dionicu kupiti na višoj razini ja sam u njoj n1 1324 i nisam izisao kada je trebalo na 1700 ali sada mi ne pada na pamet izlaziti jer znam da ju ove godine vidim najmanje na 2000 pa stoga,mirno i sa povjerenjem u nju jer zaista vrijedi a vrijediti ce jos i vise,pogotovo kada se konzorcij dočepa ALU mostar,pozdrav svima
Tko vjeruje u dlkv treba samo dokupljivati ako može, ako ne može, može dignuti lombardni kredit.
Da nije ovakve panike ne bismo se jeftino dočepali dionica koje vrijede min. 2000 kn.
Kako kaže Buffet treba samo dokupljivati, a to što je jučer bila jeftinija nego prekjučer samo ga dalje mami da ju dokupljuje!
Gospodo jednostavno ! Tko god čita ovaj forum nek ne prodaje! Svjetska kriza koja se samo malim dijelom tiče našeg tržišta, namjerno je prihvačena i uvežena! Nema razloga panici ma kako to god u ovim trenucima čudno zvučalo. Ne dajte fondovima vaše novce! Tko prodaje ide na ruku fondovima tako da za prve kvartale mogu pokazati odličan rast. To znači da dionice za koji dan moraju rasti kada dotaknu dno i počne kupnja fondova po diskontu od 50%!! Budite pametni![thumbsup][thumbsup]
o kakvom ti “odličnom rastu” za prvi kvartal pričaš…………pa svi fondovi su minimalno 20% u minusu!
svica:
”
Gospodo jednostavno ! Tko god čita ovaj forum nek ne prodaje! Svjetska kriza koja se samo malim dijelom tiče našeg tržišta, namjerno je prihvačena i uvežena! Nema razloga panici ma kako to god u ovim trenucima čudno zvučalo. Ne dajte fondovima vaše novce! Tko prodaje ide na ruku fondovima tako da za prve kvartale mogu pokazati odličan rast. To znači da dionice za koji dan moraju rasti kada dotaknu dno i počne kupnja fondova po diskontu od 50%!! Budite pametni![thumbsup][thumbsup]
”
o kakvom ti “odličnom rastu” za prvi kvartal pričaš…………pa svi fondovi su minimalno 20% u minusu!
Čovjek ti kaže za prvi kvartal, znaš li ti uopće što je to kvartal?[shocked]