Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,67 | 92.179 | 25,100 | 3,64 | 3,74 | -2,67% |
Ako sam dobro izračunao, Dalekovod je ostao bez posla, ali će inkasirati oko 15,6 M kuna neto.
Ako si dobro izračunao i ako su točne tvrdnje da im je provizija na obavljeni posao 2%, u ovom slučaju bi to bilo oko 2 milijuna eura, onda je to zapravo i vrlo dobro ispalo jer, koliko vidim, kompletna Dalekovodova neto dobit u 2015. se vrtila oko 4 milijuna kuna, a trenutno (TTM) iznosi oko 16 milijuna kuna. Ne znam je li rezoniram dobro, ali po tome ispada da je iznos koji su dobili od Poljske temeljem raskida ugovora u grubo jednak neto dobiti koju je Dalekovod prikazao u zadnja četiri kvartala, a da pri tomu nisu trebali obaviti posao?! 🙂
[/quote]
možda isplate i dividendu do N.G;
A šta se čudite pa ovdje na svaku dobru vijest dionicu sruše 🙂 da sad objave da su dobili novi ugovor kladim se da bi pala cca par % :),,
strpljenja kolege, strpljenja,, trebaju fondovi prebacit dionice na privatne račune,,, najvjerovatnije one od kojih su kupovali po 240 kad im je to bila odlična prilika za ulaz kako su pričali
Ukupna EBITDA marža dlkv je 10% a ne 2%, NPM je samo konacna zarada koja ti ostaje ovisno o milijun stvari.
Marže na ovakvim projektima se računaju na oko cca 20%, a o kvaliteti same firme,unutarnjoj organizaciji, tehnologiji a i o puno vanjskih faktora (npr vremenskih) ovisi koliko tvtrki ostaje na kraju a to u slučaju dlkv nije manje od 10%.
ne znam odakle vam podatak o 2% marže na poslovima Dalekovoda.
Po menim, glupost.
Vidim da neki pisu da je ovo isto kao da je posao obavljen, da je ista zarada.. jeli moguce da bi samo tolika zarada bila na tom poslu? Pa koliko bi trebao onda dlkv imat pogodenih poslova za rast od 5-10kn
U poljskom clanku koji je stavio gore kolega.
Sto je najgore, cijena ce sad sigurno pasti jer puno njih su povrsni promatraci koji ce vidit obavijest na Zse i prodat, jer ocekuju pad. Tako ce do pada i doci. Uzrocno posljedicna veza.
A DLKV ne samo da je dobio ono sto bi zaradio, nego je dobio i vise (ako uzmemo u obzir vremensku vrijednost novca, znaci diskontirano na danasnji datum.)
[/quote]
Ne znam jel sam ja ćorav ili šta, ali već treći put čitam taj članak i nigdje ne vidim brojku od 2 mil. eura, a ni 9 mil zlota.
[/quote]
http://wyborcza.biz/Gieldy/1,132329,20944778,zue-i-dalekovod-polska-rozwiazaly-umowy-z-pse.html?disableRedirects=true
u 3. paragrafu
[/quote]
Na toj stranici piše, to vidim odmah, ali na onoj biznesalert čiji je link ovdje stavljen ne piše.
dobre vijesti nižemo ko na traci, a dionica stagnira. zanimljivo i isplativo 🙂
dobra vijest je gubitak posla od 110 mil.EUR?!??
čistih 15 miliona kn od tog izgubljenog posla. neloše. daj takvih još
Haha, slažem se, daj još takvih poslova. 🙂 Malo ću špekulirati. Moguće je da je Dalekovod pristao na raskid ugovora, a da su zauzvrat dobili neslužbeno jamstvo da će ih odabrati na novom javnom natječaju. Božićni poklon? 🙂
@ igrac i neo
Ako fima dobiva neki neto iznos kao penale zbog otkazivanja ugovora, s kojom marzom bi to onda trebalo usporedit? Sa EBITDA marzom ili sa neto marzom koju bi zapravo zaradili nakon obavljenog posla?
A drugo, koliko vi mislite da DLKV ima neto marze? Pogledajte si malo Izvjesca DLKV, jos 2010. g. su napisali kao glavni cilj kompanije da dignu neto marze na 4%, u cemu nisu uspjeli.
Cinjenica je da su oni ovim otkazom dobili svoju zaradu unaprijed, oko 2%, a cak i ako je nesto manja od ciljane marze (ajde recimo da su ciljali 3%) po meni bolje je dobiti 2% sad sigurno, nego 3% za dvije godine mozda.