Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,65 | 6.834 | 1,872 | 3,64 | 3,66 | 1,67% |
Nema interesa za ovu dionicu….mrcvarenje do daljnjeg…
ja sam izašao nakon ovog izvještaja sa 50 posto pozicije. jednostavno to nije ono što sam predviđao, ostatak čuvam, pa što bude bude, a ako padne do 10 ću početi dokupljivati natrag ako ne što da kažem. Osobno ne volim kada prihodi počinju padati, a koliko vidim nema ni promjene trenda u daljnjim periodima. Kažem nadam se da griješim, ali nadam se da će biti prilika na drugim dionicama koje su likvidnije zaraditi eventualni promašaj.
ja sam izašao nakon ovog izvještaja sa 50 posto pozicije. jednostavno to nije ono što sam predviđao, ostatak čuvam, pa što bude bude, a ako padne do 10 ću početi dokupljivati natrag ako ne što da kažem. Osobno ne volim kada prihodi počinju padati, a koliko vidim nema ni promjene trenda u daljnjim periodima. Kažem nadam se da griješim, ali nadam se da će biti prilika na drugim dionicama koje su likvidnije zaraditi eventualni promašaj.
Slažem se da ne zvuči poželjno da prihodi padaju. Međutim, u slučaju Dalekovoda to čak i nije od tolikog značenja s obzirom na opseg već dogovorenih poslova. Ovdje je riječ samo o tempu realizacije. U kom kvartalu će Dalekovod odraditi neku količinu dogovorenog posla i nije od presudnog značenja osim za naplatu odnosno likvidnost, a ona u slučaju Dalekovoda očigledno nije problematična.
Ovdje treba pratiti opseg dogovorenih poslova za 2018 i buduće godine.
Ova uprava ako se ne varam u godinu dana nije ugovorila ni jedan posao vrijedan spominjanja, kakva ce biti 2017. po tom pitanju valjda bolja od ove.
2017 je puna.
Čekaju se poslovi za 2018. i dalje.
Od silne obnove dalekovodne mreže u Europi (imate planove u prospektu) ne brinem se za posao za Dalekovod.
Ono što me brine kod Dalekovoda je udio države, politika i još uvijek socijalizam u poslovanju.
Volio bih vidjeti drugog vlasnika. Ne bi onda tamo neki mulac iz pošte došao na čelo ovakve firme.
Da, čitajući o predsjedniku Uprave koji je poduzećem upravljao prije spomenutog “mulca” iz Pošte, iznenadio sam se da su ga maknuli jer je djelovao prilično ozbiljno i profesionalno. Čemu to? Ovaj novi predsjednik Uprave je navodno učinio neke dobre stvari za Poštu, ali svejedno ne vidim razlog za smjenu njegovog prethodnika. Možda postoji neki javnosti skriveni razlog, tko zna?
Jel ima koji tender u tijeku na koji su se javili i čekaju rezultat odabira najpovoljnije ponude?
Sasha bi to mogao znati…
Čini se da nema zainteresirani prodavatelja na cijeni ispod 15 kn.
Al nažalost, čini se da nema niti zainteresiranih kupaca na cijeni iznad 15 kn…
Čini se da nema zainteresirani prodavatelja na cijeni ispod 15 kn.
Al nažalost, čini se da nema niti zainteresiranih kupaca na cijeni iznad 15 kn…
ja sam zainteresiran za kupnju iznad 15, ali ne bih se gurao, jer već imam dosta, moram malo prepustiti kolegama, koji nisu sudjelovali u dokapu, ipak oni imaju prednost
ma i ja bih kupovao, ali jednostavno sve je stalo, kad pogledate plan predstečajne, nisu još prodali vjetroelektrane, prihodi su im trebali biti na 1,3 mlrd, EBITDA 111 milijuna kuna, Operativni novčani tok 105 milijuna ( oni još do sada nisu imali pozitivni operativni novčani tok) bilanca na nekih 1,3 mlrd a kapital na 634 milijuna bez onih 60 milijuna kuna dokapitalizacije,
hoću reči pprema predstečajnoj su dobrih 300 milijuna kuna u zaostatku, birajte što prihoda što dobiti i to je ono što me brine, koliko shvaćam dva su razloga konkurencija vani i investicije u energetiku u zemlji, ali ne znam kad će to krenuti ako ne do sada kad svi daju novce šakom i kapom.
pa eto kao mjere predstožnosti ja smanjio na nekih 2/3 inicijalne pozicije ( ovih dana prodao glavninu, prije sam nešto po sitno prodavao oko 12). plus minus, sve skupa negdje mi je oko 12,5 ulaz oportunitet ne računam
Jel ima koji tender u tijeku na koji su se javili i čekaju rezultat odabira najpovoljnije ponude?
Sasha bi to mogao znati…
Znam, (ima toga dosta, naravno velikom većinom prevladava Skandinavija), ali smatram da nije
potrebno objavljivati tendere koji su u tijeku. Ako što od toga dobiju to je onda to. Uostalom tko je
zainteresiran lako i sam dođe do tih podataka, sve je svima dostupno uz malo truda.
Sasha bi to mogao znati…
Znam, (ima toga dosta, naravno velikom većinom prevladava Skandinavija), ali smatram da nije
potrebno objavljivati tendere koji su u tijeku. Ako što od toga dobiju to je onda to. Uostalom tko je
zainteresiran lako i sam dođe do tih podataka, sve je svima dostupno uz malo truda.
[/quote]
Ajde kolega sasha barem navedite 2-3 najznačajnija tendera (financijski) i kad se otprilike očekuje odluka o odabiru najpovoljnije ponude. Hvala.