DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

upupup
stvarno si ga zapetljao u svom prvom postu.

upupup

Da. Pokušati ću objasniti i ostatak.
Vjetroelektrane imamo na najboljem mjestu u državi. Iskoristivost i do 30% bolja nego drugdje, posao za koji se drugi otimaju, a nama gubitci?
Nekretnine. Toranj izgradili, toranj iznajmljivali, toranj u fazi prodaje. U kojoj fazi dolazi dobit?
Poslovi. Dolaze, ima ih sve više, rade se, ali to ne utječe na dionicu, a za sada ni na dobit.
Konsolidator – NEXUS – Povezana ekipica invesritora nije ušla iz ljubavi prema Dalekovodu, a ne pušim ni priču o kupovanju budućnosti.
Zaključak? Vrijednost je već tu samo je treba polako prikazivati.
Eto, već imamo dobit. Prodali smo prava Ministarstvu Financija?
U sljedećim izvješćima se nadam dobiti i od poslovanja.
Lp,
upupup

@upupup
Nekretnine zaboravi. Taj toranj je Zabin. Trenutno su cijene najma preko 20 eura i sa tim cashflowom se taj toranj pokriva. Čim netko od večih najmoprimaca smanji rentu, taj toranj će biti u minusu i zato su ga i odvojili u zasebnu firmu da ne bude konsolidirano sr… TO je otpisana priča, to preuzima ZABA.
Min Fin prava – nadam se da će ministarstvo ispoštovati dogovor, ali 50 milijuna kuna je takodjer puno… Ne bih se iznenadio da se desi slučaj kao sa LRH i svim ostalim slučajevima takvog tipa.
Dobit imamo mada operativno je to na granici neke nule ili mali minus.
I ja se nadam da će biti bolje, ali novih poslova nema, a 2017 kada se plaćaju i rate dobavljačima i kreće otplata duga bankama će biti čupava. Tako da bih ja rekao da ćemo 2017te pojesti sve zalihe cahsa u bilanci, a onda se toplo nadam da bi 2018 trebala pokazati stvarno stanje stvari.

@upupup & Zack4u
Hvala na korisnim info.
Uvažavajući sve rizike, čini mi se da je ipak više dobrih vijesti …

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

upupup

Vjetroelektrane imamo na najboljem mjestu u državi. Iskoristivost i do 30% bolja nego drugdje, posao za koji se drugi otimaju, a nama gubitci?

[/quote]

Nije bitno koliko struje se proizvodi, već po kojim cijenama je možeš prodati… Nije čudno da u vršnim satima kada je potrošnja energije najveća, njena cijena ide i po x5, x6, itd… Dok opet ima slučajeva da tokom noći, neki proizvođači plačaju drugima da im preuzmu proizvedenu energiju, dakle, ne da je besplatno, nego proizvođač plaća kupcu samo da je preuzme…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

upupup

[/quote]

Nije bitno koliko struje se proizvodi, već po kojim cijenama je možeš prodati… Nije čudno da u vršnim satima kada je potrošnja energije najveća, njena cijena ide i po x5, x6, itd… Dok opet ima slučajeva da tokom noći, neki proizvođači plačaju drugima da im preuzmu proizvedenu energiju, dakle, ne da je besplatno, nego proizvođač plaća kupcu samo da je preuzme…
[/quote]
samo da se ovo ne dogodi na dionicam

potpuno nebitno…. ovi VE imaju zagarantirani plasman proizvedene energije i zajamčenu cijenu
pa ovaj dlkv sve bolje i bolje

@ Zlatek
Da ne vjerujem da DLKV nema svijetlu budućnost odavno me ne bi bilo na ovoj dionici. Ali ja samo pričam što nas očekuje i što je realno, a realno je da ne možemo očekivati rast cijene kao na OPTE ( btw. neki prelaze iz DLKV u OPTE – prošli tjedan volumeni gledao u petak u SKDD). Jer jednostavno je preteško ovu dionicu dignuti na takav način. Zato ako ste uvjereni u DLKV – sugeriram držati i zajedno sa Nexusom izaći za par godina ( oni bi trebali izaći po meni najkasnije do 2022, a idelano kad bi to napravili u 2019toj.)
Imam dionice DLKV – da ne bi bilo da se pumpa nešto. Imam nešto sitno i OPTE samo da se zna.

potpuno nebitno…. ovi VE imaju zagarantirani plasman proizvedene energije i zajamčenu cijenu
pa ovaj dlkv sve bolje i bolje

Tako nekako i ja zaključujem.
U svakom slučaju bolje je godišnje 10 mil.kn od vjetra zaraditi nego ih baciti u vjetar.

dosta se izjednačio omjer k/p

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

dosta se izjednačio omjer k/p

kupnje vece od prodaja, s tim da su sve prodaje danas isle po asku..

Ajde, neka nam je malko osvanulo sunce i na DLKV. Iako je to još uvijek sramežljivo…

New Report

Close