Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,35 | 23.900 | 7,128 | 3,32 | 3,40 | -3,49% |
Koliko ja vidim do čarobne granice od 14 kn je nevelikih 70 000-ak tisuća kn
to je ono što vidiš…ono što ne vidiš je da je taj broj realno bar 15X veći…ali ako si tako uvjeren u svoju teoriju, uloži na tu okladu 70.000 kn i počisti pa da vidimo koliko će vremena ostati na toj razini?!
to je ono što vidiš…ono što ne vidiš je da je taj broj realno bar 15X veći…ali ako si tako uvjeren u svoju teoriju, uloži na tu okladu 70.000 kn i počisti pa da vidimo koliko će vremena ostati na toj razini?!
[/quote]
Maestralan argument. Čisto za usporedbu do 13 kn ima 200 000 kn plus masu skrivenih naloga. Pa ako netko prijeti “velikim iskrcavanjem” pa što se čeka!?
pogledaj koja količina još čeka na iskrcaj pa ćeš shvatiti zašto ovo ne raste nego ide pola kune gore-dolje
[/quote]
Kolega Belupo ova dionica je jos u Aprilu trgovala po 10ak kuna. Sad je 13,50 znaci u manje od pola godine odradila je 35%. Ako to Vama nije rast, onda ne znam sto jest. A vjerujem da je onda bilo jos i vise tih "dionica za iskrcavanje" kako ih Vi zovete
[/quote]
kolega, sve ste točno napisali, osim, da vas malo ispravim, što na ZSE nije bilo trgovanje u aprilu, nego se trgovalo u Travnju
@beuys
nitko ne prijeti iskrcavanjem po kupnji, nego je činjenica da velike količine još čekaju na iskrcaj (pogledaj top 10!) čim cijena dotakne 14 kn, to se već događalo na ovoj dionici, a dogodit će se opet ….no ako još uvijek ima neki nevjerni toma neka slobodno testira?
Kosovo i Albanija, mislim da od Finske ništa do kraja godine…..ima li potencijala u Ukrajni za 2016 godinu?, dali netko zna
s time da treba uzeti u obzir da su u Norveškoj kapaciteti vjerovatno popunjeni za 2017 godinu….
Glavno da Thnk, Ingr i Igh rastu 6-12%, Dlkv kao tvrtka s najviše ugovorenih poslova i najboljim rezultatom poslovanja nema zašto rasti.
Da li će i ovdje biti novog posla za Dalekovod pošto se radi o energetici?? Znamo da je nedavno zajednički nastupao na natječaju s DIV-om na natječaju za izgradnju pruge. Po meni itekako moguće! Možda netko zna nešto više o planovima DIV-a?
Znamo da je Dlkv lider oko energetskih (a i puno ostalih) poslova ne samo u Hr već i diljem svijeta, tako da je ovo gore vrlo izgledno.
Ali ovi s Aska kao da ne žele prodavati skuplje već ne daju cijeni da krene prema 16-ak kn koja razina se je održavala prije nego su je otjerali na 13.
A to se je moglo postići vrlo lako jer vidimo što se dogodilo s ostalim (puno lošijim) građevinarima koji su skočili i 30% gore bez ikakvih novosti.
Ali možda i njima dođe u glavu da je skuplje bolje nego jeftinije, ostaje nam se za nadati u sljedećim danima.
Dobro je netko gore naveo da pri ovakvom konstantnom rastu, jednostavno moraju povući i ostale dionice (gdje je jedna od rijetkih i Dlkv) jer se kapitalizira dobit na onima koje su dobrano porasle i kupuju one koje su ostale na mjestu, a ovo je bome nezasluženo ostalo kao perjanica HR izvoza s milijardama ugovorenih poslova samo do sad, a o budućnosti da se i ne govori.
Ostaje nam za vidjeti razvoj situacije ovdje.
ajmo malo o lošim stranama…..
Transparentnost 0 bodova
Bilanca – njihova bilanca je ko da se igrate CSI Miami :), to dragi bog nezna koje oni sve dugove imaju i najbolja stavka je ostalo, tu nakrcaju svega, sve ostatke….sve su ostali troškovi itd
Komunikacija s investitorima – 0 bodova
Povezana društva – to dragi Bog nezna ko je vlasnik i u kojem omjeru, većina toga je odrađena s DLKV novcem al usmenom podjelom ratnog pljena
Po meni se čisti, ali dosta sporo, pogotvo jer je uhljebnička ekipa dovedena u Upravu. Ja imam strpljenja s ovime, al ne zauvijek….hoću vidjeti bržu i efikasniju organizaciju koja se isključivo orijentira prema izvoznim poslovima na tržištima gdje su im otvorena vrata
CEO mora početi izlaziti u medije, kao što je Vela započeo i utabanao put….
@ ivanoreskovic
U potpunosti se slažem.
Ako se ne varam, zadnji javni nastup Premužaka je bio u travnju kod Karduma u emisiji “S druge strane”. Tom prilikom, kao predsjenik uprave Dalekovoda, nije rekao niti riječi o Dalekovodu već je cijelu emisiju blagoglagoljio o Hrvatskoj pošti, od kuda je došao u Dalekovod.
@beuys
nitko ne prijeti iskrcavanjem po kupnji, nego je činjenica da velike količine još čekaju na iskrcaj (pogledaj top 10!) čim cijena dotakne 14 kn, to se već događalo na ovoj dionici, a dogodit će se opet ….no ako još uvijek ima neki nevjerni toma neka slobodno testira?
Ja bi prije rekao da se neka ekipa krca nego iskrcava… jer da zelis iskrcati vecu kolicinu logicno bi bilo da napucas cijenu pa kad svi krenu u soping se lagano iskrcas i poberes vrhnje 🙂