Koliko je meni poznato DLKV ne odrađuje posao za Elektroprimorje, odnosno nije dobio ove poslove, tako da preskačemo ovu temu.
Ne znam, pitam…
Što se tiče prodaje tih vjetroelektrana na tome se već radi otkako je predstečajna postala pravomocna, znaci nešto manje od 3 godine i iskreno mislim da tu nešto smrdi oko prodaje tih vjetroelektrana jer se strasti uvijek uzburkaju kad se one spomenu.
@Fishriba
🙂 smrdi smrdi užasno smrdi 🙂 Uzmite domestos 🙂
Ne smrdi ništa, nego je pitanje cijene. Ima kupaca za 20 milijuna kuna, a s obzirom da je u knjigama na 60 ili čak i više. ne odlučuju se prodati. Nadaju se da će netko doći i ponuditi neku cijenu bliže knjigovodstvenoj.
Problem je sa potencijalnim investitorima da ne žele partnera od 50% koji ima pravo zapravo na poslovanje kao da je 100 postotni vlasnik. A partner ne želi prodati pošto se od održavanja i popratnih aktivnosti bolje živi trenutno nego od same struje koja se odbiva.
Ovo su informacije stare godinu dana minimalno… pisao sam o tome, ne vjerujem da se bitnije promijenila situacija.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/loSmOSUtXSHb4rvSYFqvMQ==.pdf
što kažu eksperti jeli ovo prema očekivanjima
To je sve po planu i nije loše. Međutim očito je da fond i dalje prodaje a ozbiljniji kupci ne kupuju. Možda opet na 12 kuna bude neke živosti, a do tada mlitavo, više po bidu nego po asku. Iscrpljivanje se nastavlja!
ide sve u dobrom smjeru, osim cijene, nešto tu ne štimt, ili je oporavak siguran, pa je potrebno što više jeftino pokupiti ili će ipak stečaj u trečoj godini predstečajne
Dalekovod non stop radi poslove sitne nabavne vrijednosti za njih. govorim o poslovima između 2-10 mil kuna….za njih nećete vidjeti objavu na ZSE-u…
evo ja ću malo umjesto njih
Ova “mrcina” nikako da se pokrene. Imam osjećaj da se spremaju nekakve izvanredne vijesti vezane uz ovu firmu.
U Republici Hrvatskoj na dan zaključenja ovog Izvješća u pogonu je, u sustavu povlaštenih proizvođača električne energije, 10 vjetroelektrana ukupne instalirane snage 175,25 MW. Riječ je o projektima Mala vjetroelektrana Ravna 1 (Adria Wind Power d.o.o.), Vjetroelektrana Trtar-Krtolin (Vjetroelektrana Trtar-Krtolin d.o.o.), Vjetroelektrana Orlice (Vjetroelektrana Orlice d.o.o.), Vjetroelektrana Vrataruša (Selan d.o.o.), Vjetroelektrana ZD6 (Velika Popina d.o.o.), Vjetroelektrana Crno Brdo (Vjetroelektrana Crno Brdo d.o.o.), Vjetroelektrana ZD2 (EKO d.o.o.), Vjetroelektrana ZD3 (EKO d.o.o.), Vjetroelektrana Pometeno brdo (Končar-Obnovljivi izvori d.o.o.) te Vjetroelektrana Ponikve (Vjetroelektrana Ponikve d.o.o.). Vjetroelektrane ZD2, ZD3 i ZD6 ukupne instalirane snage 45 MW u biti su u vlasništvu Dalekovod d.d. te je tako ta tvrtka vodeća s ukupnim instaliranim kapacitetima u Hrvatskoj.
Kapnut će uskoro i odavde nešto keša.
ovaj dalekovod je stvarno toliko spor, dosadan i trom da svaka kuna zarađena na njemu može bit promatrana kao nagrada za svu ovu silnu strpljivost..
priča s dalekovodom me podsjeća na model zahtjevnih roditelja prema djeci, odnosno poslodavaca zaposlenima: tranje, tranje pa na kraju nešto dobiješ (a kad to nešto dobiješ osjećaš se gore nego da nisi išta dobio, obzirom na to kako si do toga došao..)