DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 15:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,62
7.111
1,965
3,58
3,64
1,69%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Da, baš gledam kako tako rano, pa kaj nije inače izvješće bilo iza 15 sati uvjek objavljeno??

Koja šminka od izvještaja. Prihodi dolje plaće gore i onda malo kreativnih makinacija. Nažalost mijenjam svoju prognozu sa 24-28 na 16-18 max. Jedino ako me razuvjere sa DLKV ulaganjima, mada sam sve skeptičniji. Baš su me razočarali.

neću dugo, ni dugačko, jer pola me i onako nebi shvatilo:
Opet odličan CASH FLOW…
smanjenje DO za 22 mil
plaćeno sve iz PSN-a
CASH na žiru: 97 mil

ostaje vidjeti hoće nešto dobiti od dalekovod ulaganja osim ovog smanjenja od 343 mil kuna u KO….
po meni moraju dobiti nešto, ne mogu sve prodati pod dug, neka kuna možda kapne

.

Slažem se da od građevinskog sektora Dalekovod izgleda nekako najpotentniji za budućnost. Obzirom da su imali veliki izvanredni prihod u 1Q logično je da će to sada malo ispeglati. Zašto plaćati veliki porez na dobit.

IvanOreskovic:
pola te nebi shvatilo? Mislim gospodine da nije od vas u redu da se uzdižete i govorite da vas pola shvatilo nebi. Vidio sam Vaš komentar na direktora Hrvatskih šuma pa mi je sve jasno bilo da trabunjate gluposti. Mogli bi se držati posta od maloprije da više ne pišete ništa.

@ivanoreskovic
Pa CF je loš makni potrazivanja obveze vidjet ces da su i tu skurili lovu

JohnnyMb
Nemoj dizati tenzije ivan je tu ovijek konstruktivan. Ima ih pola ovdje koji jos uvijek vjeruju da ce DLKV iznad 100. Tako da nije fer napadati covjeka koji daje koliko toliko smislene komentare

@falco

Izvještaj uopće nije dobar već suprotno.

Ne znam kako od toliko poslova uspjevaju natući gubitke!
Odmah me je prvi kvartal jako razočarao ( minus bio oko 24 mil. da nije bilo jednokratnog priznavanja izvanrednog prihoda), jer to nisam očekivao od ove tvrtke, a sad se opet ponovilo i u drugom kvartalu.

Dakle, prvo polugodište u minusu oko -40 mil kn.

Kome je to dobro, odlično!

dalekovodov izvještaj je najbolji u branši, međutim, radi se o tome da su svi ostali loši poneki katastrofični..
dlkv najbolji u branši a firma ostvaruje gubitak (ovaj kvartal veći rashodi od prihoda).
dugoročni dug 4 puta veći od kapitala..
ako se sve nastavi kao što je sada, dalekovod neće na zdrave noge za 10ak godina..
do tada bi se mogla dogodit još jedna kriza, tako da.. nažalost..
ukupna ocjena: koprcanje u blatu

Možda ja krivo gledam, ali ja vidim dobit od 30, 4 mil. kuna u konsolidiranom izvješću, prije poreza, 3x više nego prošle godine?

Pročitajte Izvještaj uprave u pojašnjenju Izvještaja za 1.kvartal (Izvješće u PDF-u), pa ćete znati o čemu je riječ i zašto je prikazan dobitak.
Redovno poslovanje je gubitak i to -40 mil.kn.
Sve ostalo su bajke i kreativnost računovodstva.

Nama šanse da režim i bježim, pa prihodi od pruge D.S.- Križevci će tek biti vidljivi u narednim kvartalima jer su radovi tek krenuli,a trajat će barem tri godine, a tu su u tijeku još i ovi golemi u Norveškoj,nema brige za DLKV.

New Report

Close