Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,62 | 7.111 | 1,965 | 3,58 | 3,64 | 1,69% |
Čak nas je i Petrokemija prešišala sa cijenom a već najmanje 2 godine je cijena Dalekovoda i Petrokemije bila u nekoj korelaciji, nevezano za sektor i poslovanje.
Čak nas je i Petrokemija prešišala sa cijenom a već najmanje 2 godine je cijena Dalekovoda i Petrokemije bila u nekoj korelaciji, nevezano za sektor i poslovanje.
ma DLKV da dobije još milijardu kuna novih poslova ne bi dali do da ode gore više od 1 kn…za sad je dionica vezana lancima, a do kada, vidjet ćemo
Slično će se i ovdje dogoditi kao s atlantskom. i atlantska je padala, padala, bila podcijenjena (i danas je obzirom na to gdje će jednom biti) i mjesecima se mogla kupovati po 100-130 kuna. danas je cca 210 (bila je skoro 230). Ugl od 100 do 230 u vrlo kratko vrijeme.
Dalekovod se relativno nedavno kupovao i po 18 kuna, kad je krenuo “stampedo” (kratko trajao).
U prijevodu dalekovodu treba jedan Bilbija ili netko sličan tko će staviti ozbiljne novce u njega, jer dok se to ne dogodi nema uvjeta da se postojeće stanje (cijena) promijeni..
Kad se javi neki Bilbija dionica će za 3 dana sa npr današnjih 13ak narasti na 20 (i nešto).
Naravno, meni tih 20 i nešto nije ni približno dovoljno za prodaju (ne zato što sam ušao po višoj cijeni, ušao sam po značajno nižoj od 20).
Ovdje je ključ NE PRODAVATI I BITI STRPLJIV!!!!
Lp svima
Neznalica, problem je u tome što nitko ne zna da li će netko uložiti ozbiljne novce u Dalekovod ili ne i što se u međuvremenu svašta može dogoditi. Ono što mene zabrinjava su izjave užeg menadžmenta za 2017.god.
To da nitko nezna hoće li netko uložiti ozbiljne novce u bilo koju dionicu ili ne je jasna stvar.
Ako gledamo poslovnu stranu (probamo zanemariti politiku, što možda i nije posebno razborito pogotovo u slučaju dlkv-a), ako gledamo reference, povijest poslova, trenutno dogovorene poslove, perspektive, trendove, fundamentalne pokazatelje moj zaključak je da ova dionica vrijedi više nego je njena trenutna tržišna vrijednost.
Ja osobno vjerujem da ovo može biti solidna investicija na srednji rok (sada šta je to srednji rok hmmmm) zbog čega sam prije nekog vremena stavio nekoliko desetaka tisuća kuna u ovu dionicu.
Strpljiv sam, ama baš nigdje mi se ne žuri, vjerujem u pozitivan ishod.
Kad će se to naplatit?
Hoće li se ikada naplatiti?
Ja nekako vjerujem da hoće, samo strpljenja..
… ovdje samo treba nadodati (napisao maloprije na dr. temi) da su Raiff. analitič. , koji su inače iznimno škrti u svojim procjenama !! prognozorali da je građevina dodirnula svioje dno i da slijedi oporavak (što i nije neka novost tko se bavi ovim sektorom) , ali dobro znati za novake i zaključiti kakva je daljnja perspektiva .
@fishriba , management nije pesimističan, dapače , vrlo je optimističan za daljnje poslovanje (pogledati samo Prezentaciju za investitore od 15/06/16 i posebno pogledati grafove za Norveško tržište , godine 2016-2020 )
Treba malo optimizma, treba….pa padamo već 9 godina…zaboravili smo kak je to kad dionica raste…:-))
Falco kad govorim o izjavama managementa ne govorim o prezentacijama za investitore i sl. već o informacijama sa sastanaka užeg managementa koje nisu za javnost. I logično je da management ne želi da te informacije dođu do dioničara. Zbog doticaja s managementom često sam u prilici čuti takve informacije. I mene su neke stvari iznenadile, ali ne preostaje ništa drugo nego vidjeti što će donjeti 2017. s tim da se ja ipak planiram riješiti većine svojih dionica do tada.
Fishriba, ovo je opasno što pišeš…čudno da je to pušteno o strane moderatora… imaš povlaštene informacije i temeljem istih donosis investicijske odluke…zanimljivo za neke ovlaštene institucije…hmm
Maratonac kao prvo to nisu povlaštene informacije jer se ne tretiraju kao takve. Kao drugo nisam iznio nikakve konkretne podatke i sl, što ne znači da ni neću. A daj ti meni reci kako je onda dozvoljeno imati dionice članovima uprave i sl. koji raspolažu s najviše informacija i koji isto temeljem tih informacija donose investicijske odluke?!
Pa ova tvrtka ima samo dosada i previše ugovorenih poslova, čemu bi tu bilo pesimizma?!
Ili oni koji pišu žele da to tako bude, ali ne znam kako mogu iznositi takve tobože prave informacije i da im to prolazi moderaciju na forumu!
To je direktan utjecaj na tržište, bez ikakvih činjenica.
Falco kad govorim o izjavama managementa ne govorim o prezentacijama za investitore i sl. već o informacijama sa sastanaka užeg managementa koje nisu za javnost. I logično je da management ne želi da te informacije dođu do dioničara. Zbog doticaja s managementom često sam u prilici čuti takve informacije. I mene su neke stvari iznenadile, ali ne preostaje ništa drugo nego vidjeti što će donjeti 2017. s tim da se ja ipak planiram riješiti većine svojih dionica do tada.