Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,60 | 29.495 | 8,203 | 3,58 | 3,62 | -0,55% |
Kupuju za trezor i prije skupštine !
Jer imaju odobrenje prošle skupštine. Samo ne znam do koliko.
trezor je širom otvorio vrata
Dalekovod d.d. Zagreb radi povećanog opsega poslova raspisuje natječaj za sljedeće radno mjesto: Diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž) za mjesto rada u Zagrebu i inozemstvu. Uvjeti su između ostalog položen stručni ispit i 5 godina iskustva u vođenju energetskih projekata, a od kandidata se očekuje isključivo terenski rad i samostalnost-odgovornost u poslu. Brz prijavu ispunite ovdje.
Nadam se da su svi svjesni da DLKV nakon 15.07. može u jednom hipu kupiti cjelokupnu količinu koju br 2 želi prodati….vidi se da DLKV smisleno već sada kupuje značajne količine dionica i da polako podiže cijenu počeli su kupovati na cijeni od 12 kuna a pretpostavljam da su danas kupovali po 12,80…pisao sam prije nekog vremena da im se puno više u ovim okolnostima isplati ulagati u vlastite dionice nego držati novce u banci…a očigledno je da s ovom porukom trezor želi jasno reći da je njihova procjena da će cijena dionice snažno rasti…
Naravno ko sta sam i ocekivao, nitko tu ni nezna napraviti ono sta sam napisao. Mozda 2 osobe s ove teme. Drugo, koliko je recimo DLKV-u omoguceno da refinancira dugove izdavanjem obveznice od npr. 300.000,00 mil kuna sa kuponom 3,5-4%?(veci rizik je dlkv nego atgr, to je realnost).
koliko se moze vidjeti, imaju dosta nepovoljne uvijete financiranja, naravno oni koji to znaju vidjeti, a napominjem, takvih je na ovoj temi mozda dvoje, i oni znaju koji su…
Dali netko ima volju dignuti raspravu na malo veći nivo pa napraviti očišćenu bilancu?
Evo mogao bi ti. Ili nemaš volju dignuti raspravu na malo veći nivo.
@ivan oreskovic
nije mi se dalo pisati posto smo to vec x puta prolazili, iskreno nije mi se ni dalo opet analizirati posto ima tu dosta what if, prvo bih htio vidjeti kako ce vjetroelektrene proći (inaće netko je tražio kako je eko prosao, u revidiranim izvjestajima vam pise duvaona 2 milijuna eura, milijun je na DLKV). zatim nisu mi jesni ovi dokupi dionica koji po meni ako razumijem samo smanjuju trigere za mezzanin, sto mi isto nije jasno. i ne znam kako ce se sve odigrati sa sky officeom, pošto tu ima dosta rizika oko cijene po m2 i nekih drugih. naravno nemojmo zaboraviti da se očekivalo i da će razlučni vjerovnici se naplatiti od onoga na ćemu sjede ali slućaj POBA nam je pokazao da može i tu biti problema, ali da zavrsim ja očekujem ako će sve biti prema njihovim planovima oko 400 milijuna kuna duga, sto i nije loše, ali za sad još ne mogu garantirati pošto sve stoji i ne rješava se još uvijek., eto to je moje viđenje duga. Odnosno onima kojima je lakše trebao bi se dug smanjiti za 300 do 400 milijuna kuna.
ovo ostalo stoji kako je smanjit ce se dugotrajna imovina, ne znam jel će se mezzanin na kraju pretvarati u kapital ( sve mi djeluje da hoće), eto to je to.
šifra trezora 1275
Ionako ostanak VB u EU naše tržište ne bi ni osjetilo, naročito ova dionica: Bolje onda neka pada, na to smo navikli. A evo i prilike za trezor da kupuje što jeftinije, ako se i oni sada pod utjecajem novih okolnosti ne predomisle. Iako mi je sve ovo oko VB malo i pretjerano. Ode nam EU u ropotarnicu povijesti.
Mirovincu je važno da cijena ne raste iz nekog samo njima znanog razloga. Nije njemu do prodaje. A trezoru se ne žuri, nije mu do napucavanja. Izgleda da ova situacija odgovara i jednima i drugima. Da je mirovincu do prodaje počistio bi ovaj skriveni na bidu do kraja.