Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,59 | 31.781 | 8,841 | 3,54 | 3,60 | -1,10% |
Ukupna vrijednost ugovora je oko 490 milijuna kuna. Koliko je to uopće čiste zarade za DLKV, s obzirom da su išli sa najjeftinijom ponudom koja se drugim ponuđačima očito nije isplatila?
PBZ CO analitičari rade onako kako oni i njihova uprava misle. Nema tu teorije zavjere, uvijek će biti kupaca i uvijek će biti prodavatelja. Ovo što napominješ i ja čekam skoro svaki dan, nakon one naše diskusije, mene zanima EKO, jer ulaganja posluju na 0 već i u 2014 godini….
To su oni isti PBZ CO analitičari što su nedavno nakon temeljite analize dokapitalizirali po 240 kuna.
Čeka nas zanimljiv mjesec…već sam spominjao da je godišnje izvješće za 2015 godinu sa konsolidiranim podacima ključnih firmi iz 2014. godine.
Do sada za 2015. godinu samo imamo financijsko izvješće Velike Popine….fali nam Dalekovod Norveška, Dalekovod Ulaganja (Sky Office) i meni najbitnije EKO d.o.o. (VE Bruška)…Po mojim prognozama svaka od navedenih firmi poslovala je bolje u 2015. nego u 2014., a to bi financijski izvještaji trebali potvrditi…
A onda treba postaviti pitanje PBZ Croatia Osiguranje mirovinskom fondu; što to vaši analitičari rade i u čijem interesu to rade?
Kolega zašto mislite da ćemo uskoro znati te rezultate…??
Jedna loša strana je da je Norveška krenula u pravi boom što se tiče izgradnje mreže, to je po meni više negativno nego pozitivno za DLKV.
Iz kojeg razloga?, zato što DLKV nema kapacitete za toliko toga odjednom, samoj kompaniji bi više odgovaralo normalni tempo gdje svake godine mogu uzet 50-60 mil eura tendera…navodno taj boom ide, nisam pronašao info koliko će trajat, al pretpostavljam 10-ak godina…
npr. da se nije toliko zadnjih 4-5 godina devastiralo poslovanje i upravljanje, zamislite da su još više uzeli Norveške i pripremili se tamo za uzimanje 100-150 mil eura godišnje tendera, a to se moglo iz zezancije napraviti s obzirom na reference i dugogodišnje poslovanje tamo. Jer kako sada izgleda bez kabla sa Velikom Britanijom, tamo godišnje se objavljuje natječaja između 1-1,5 milijarde eura, zamislite koje su to brojke!!!
a onda uzmite još u obzir ostale zemlje…….kakav potencijalni market, bolesnooooo
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/XmcdPuQithItRbZeGZWR5Q==.pdf
Točks 7. odobrava se kupnja vlastitih dionica do vrijednosti od 10% posto temeljnog kapitala ….(temeljni kapital oko 230 000 000 kn) … trenutno imaju u svom vlasništvu 56 600 dionica što po sadašnjoj cijeni iznosi oko oko 730 000 kuna a imaju odobrenje kupovati do vrijednost od 23 000 000 kn…to znači da idu na kupovinu od preko milion komada vlastitih dionica….zato smo i vidjeli ove njihove H2000 komada naloge…..i cijena kupovine može biti do 10% veća od prosjeka prošlog trgovinskog dana ….stvarno misle ozbiljno nema šta …i što to oni znaju a mi ne…čini mi se da će ovo znatno utjecat na cijenu dionice…
Bitno je da je likvidnost (nazalost u ovim minijaturnim granicama kakvim moze biti) koliko toliko krenula.
No, svima bi preporucio da probaju izracunati buducu vrijednost npr 2019 i koliki bi to prema sadasnjim pokazateljima rast. P/B je u ovom trenutku obzirom na tempo ugovaranja poslova i kolicinu otplate duga povoljan, no ipak vidjet cemo realnije kako posluju tek u Q3. Do tada je sve u granicama veceg rizika.
PBZ CO analitičari rade onako kako oni i njihova uprava misle. Nema tu teorije zavjere, uvijek će biti kupaca i uvijek će biti prodavatelja. Ovo što napominješ i ja čekam skoro svaki dan, nakon one naše diskusije, mene zanima EKO, jer ulaganja posluju na 0 već i u 2014 godini….
To su oni isti PBZ CO analitičari što su nedavno nakon temeljite analize dokapitalizirali po 240 kuna.
[/quote]
problem je u tome što mi mislimo da je to novac umirovljenika, ali to je novac nas koji ćemo tek ići u mirovine, kojih možda neće niti biti ako tako nastave ulagati, valjda će i njih netko jednoga dana pitati za zdravlje, dok se ovi usranci natežu oko nebitnih stvari, oni se ponašaju kako hoće, to bi Tiho i Marić morali malo potegnuti pitanje, možda bi i novinari ponekad mogli malo više progovoriti o ulaganjima OMF u neke predstečajuše ili već i stečajuše
Kako to izgleda danas je nakon duzeg vremena na prvih 7 izdanja po prometu (između kojih je i DLKV sa skromnijim iznosom) bilo skoro 9 M kn, izgleda ok za pocetak.
Kolege zar nema nikakvih osvrta na vijest da planiraju kupiti vlastite dionice u iznosu većem od 20 000 000
kuna….znaći da u jednom hipu mogu kupiti kompletnu količinu broja 2 u top 10…..
Točks 7. odobrava se kupnja vlastitih dionica do vrijednosti od 10% posto temeljnog kapitala ….(temeljni kapital oko 230 000 000 kn) … trenutno imaju u svom vlasništvu 56 600 dionica što po sadašnjoj cijeni iznosi oko oko 730 000 kuna a imaju odobrenje kupovati do vrijednost od 23 000 000 kn…to znači da idu na kupovinu od preko milion komada vlastitih dionica….zato smo i vidjeli ove njihove H2000 komada naloge…..i cijena kupovine može biti do 10% veća od prosjeka prošlog trgovinskog dana ….stvarno misle ozbiljno nema šta …i što to oni znaju a mi ne…čini mi se da će ovo znatno utjecat na cijenu dionice…
1. ako je skupština tek u 7. mjesecu, onda ti nalozi na kupnji vjerojatno nisu od uprave DLKV nego od nekog drukera koji želi druge uvjeriti da to kupuje sama firma i da će zato porasti cijena pa da se “hitno treba pridružiti u kupovanju”
2. ovlast za kupnju dionica daje se na rok od 5 godina, što znači da uopće ne moraju kupovati npr. 3-4 godine i onda mogu tek u 5. godini početi s kupnjom, tako da je vrlo upitno hoće li ove i sljedeće godine uopće biti ikakvih kupnji dionica DLKV na ZSE od strane uprave, a čak ni ne moraju uopće koristiti to pravo
ostaje i dalje jako puno “AKO” u cijeloj toj priči
http://zse.hr/default.aspx?id=68531
http://zse.hr/default.aspx?id=68375
Evo “druker” prijavio kupnju 2 puta krajem svibnja
1. ako je skupština tek u 7. mjesecu, onda ti nalozi na kupnji vjerojatno nisu od uprave DLKV nego od nekog drukera koji želi druge uvjeriti da to kupuje sama firma i da će zato porasti cijena pa da se "hitno treba pridružiti u kupovanju"
2. ovlast za kupnju dionica daje se na rok od 5 godina, što znači da uopće ne moraju kupovati npr. 3-4 godine i onda mogu tek u 5. godini početi s kupnjom, tako da je vrlo upitno hoće li ove i sljedeće godine uopće biti ikakvih kupnji dionica DLKV na ZSE od strane uprave, a čak ni ne moraju uopće koristiti to pravo
ostaje i dalje jako puno "AKO" u cijeloj toj priči
[/quote]
…isto tako kolega piše da količinu mogu kupiti u jednoj ili više transakcija….međutim u kupnju su krenuli i prije od ovog odobrenja jer imaju staro odobrenje a ako niste pratili kupnja je bila postavljana s nalozima H2000 ..vjerojatno 20000 kom…tako da nije druk nego činjenica…