DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 02:08
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DLKV
3,61
42.127
11,670
3,56
3,62
-3,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Čisto da usporedimo Energoprojekt sa mogućom (naglašavam mogućom, nije drukanje na ništa) sudbinom DLKV-a.
U 2015 godini su imali:
Prihodi – 330 mil EURA
EBITDA – 22 mil EURA
Dobit – 10 mil EURA
Dividenda(u 2014 godini je bila) – 4% prinos na cijenu

to je ono čemu DLKV mora težiti kroz 5 godina….

Nije nemoguće, al je jako izazovno. Sa tim CF bi dug stavili pod kontrolu. I moguće nakon 7 sušnih da dolazi 7 dobrih godina, pa tamo negdje u 2020 godine možda dobijemo i prvu dividendu, 0,5 kn/dionici, prinos na sadašnju cijenu 4%.

Ne znam koliko me veseli ili ne veseli taj Covic. Koliko je poznato jedan od vlasnika konsolidatora je i Covic, tj ZG montaza i kao takav većinski vlasnik dalekovoda. Ono sto me brine da Dalekovod daje velike pozajmnice ZG montaži i da se rok otplate tih pozajmnica stalno prolongira novim aneksima. Bojim se da ce i to potraživanje završiti kao većina zajmova i kredita koja je Dalekovod izdao, tj. da nitko nece postavljati to pitanje pod prijetnjom otkaza, trazbina ce zastariti, a Dalekovod izgubiti tih nekoliko desetaka milijuna. I kako je uopće moguće da firma koja se restrukturira i stedi svaku kunu izdaje takve velike pozajmnice. Zašto mi to smrdi na mutna posla.

Ne znam koliko me veseli ili ne veseli taj Covic. Koliko je poznato jedan od vlasnika konsolidatora je i Covic, tj ZG montaza i kao takav većinski vlasnik dalekovoda. Ono sto me brine da Dalekovod daje velike pozajmnice ZG montaži i da se rok otplate tih pozajmnica stalno prolongira novim aneksima. Bojim se da ce i to potraživanje završiti kao većina zajmova i kredita koja je Dalekovod izdao, tj. da nitko nece postavljati to pitanje pod prijetnjom otkaza, trazbina ce zastariti, a Dalekovod izgubiti tih nekoliko desetaka milijuna. I kako je uopće moguće da firma koja se restrukturira i stedi svaku kunu izdaje takve velike pozajmnice. Zašto mi to smrdi na mutna posla.

ako je to točno, to je vrlo opasno. slično je bilo kod jadrankamena , koji je kasnije završio u stečaju.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Zbog tog muljanja i prodaju fondovi dionice a mi naivci kupujemo a da pojma nemamo o zakulisnim igrama

A odakle vam ti podaci molim Vas?? Ako ste htjeli jeftinije kupiti dionice, mogli ste prije mjesec i pol, a ne ovakvim trikovima paranoične strašit da dočekate sada kada ste vidjeli izvješća i nadolazeće potpise ugovora.

zanimljivosti:

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/307661/drzava-cemex-i-dalekovod-postaju-vlasnici-konstruktora

http://hr.seebiz.eu/fina-trazi-stecaj-konstruktora/ar-135338/

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

zanimljivosti:

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/307661/drzava-cemex-i-dalekovod-postaju-vlasnici-konstruktora

http://hr.seebiz.eu/fina-trazi-stecaj-konstruktora/ar-135338/

Koliko se da iščitati iz priloženog na Dalekovod otpada 11,2 milijuna kuna. Kada ta potraživanja zamijene za dionice ispadne da će posjedovati 56 000 komada dionica Konstruktora.I nije to neki značajniji udio za firmu Dalekovodovog kalibra. Ali bolje i to nego ništa. Možda i ta firma za koju godinu stane na noge pa to onda bude i neki značajniji novac.

ovo je dobra poslovna politika posvajanje konstruktora jer nemaju dovoljno radne snage zbog pregovora u IRANU GDJE SE OČEKUJU VELIKI POSLOVI ZA DALEKOVOD UZ DOBRU MARŽU to je već u toku +100%

Iran će raditi niz infrastrukturnih projekata, od gradnje cesta i željeznica a plan je i povećati iskoristivost morske vode u navodnjavanju u južnom dijelu Irana. Šansu za poslove na tom tržištu vidi zato i Dalekovod, potvrdili su nam u toj tvrtki, čije izaslanstvo također putuje u Iran

Kad ti pogledas koliko ima natjecaja, koliko mogucnosti, ljudi moji ovdje je DLKV jedino sam svoj neprijatelj ukoliko krenu igrice proslosti….

ako je to istina, onda je to strašno i jako, jako zabrinjavajuće!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Ajde prestanite plašit ljude. Gospodo, u Norveškoj ima dosta infrastrukturnih projekata osim 2 nadolazeće za potpisati.
http://www.statnett.no/en/Projects/

ja sam isto dosao do tog zakljucka istraziavjuci. Da u 5-6 drzava koje sam gledao ima posla cca ugrubo oko 2-3 milijarde eura, i to su samo poslovi i planovi u narednih godinu i pol….a o buducnosti dalje da ne pricam….

a ima i konkurenata s druge strane, al dio kolaca od 5-10% DLKV mora uzet….

New Report

Close