Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,61 | 42.127 | 11,670 | 3,56 | 3,62 | -3,78% |
Gledajući današnje trgovanje moglo bi se zaključiti:
netko tko je znao za izvješće prije objave nije mu se svidjelo i zatukao je cijenu do 11,4.
Kad je izvješće izašlo i vidjelo na prvi pogled dobit, počelo se lupati po asku (blago onom kojeg je poklopilo po 12,9).
Ali budući da bi iz redovnog poslovanja bio ostvaren gubitak, kupci su se izgleda prebrzo zanijeli.
Baš me zanima što će biti dalje!
@pozitiva2
Bravo za zaključke,nemam ništa protiv drugog mišljenja ako je ono onako kako treba!….a s ovim ste pokazali da ne znate o čemu pričate! – iz redovitog poslovanja je otplaćeno 120 mil kuna duga!!!
a sada ponovo bilancu, i NT u ruke i gledajte….pa onda zaključke donositi
kaj sam vam kazal ali nešto nisam kazal pozdrav svim forumašima
Hoćete reći da su sa 200 mil. Prihoda smanjili dug za 100 mil.?
@pozitiva
Vi ne znate ni što je prihod a što trošak, a ni što je CF, tj.u ovom slučaju smanjenje dugova…..ja se samo nadam da nemate puno u dionicama jer prvo trebate naučiti osnove. Ne govorim ovo iz sarkazma, mogu Vam pomoći al javite se na PP….
Cijelo vrijeme govorim da se ne brinite za izvješća u slijedećih barem godinu-dvije. Ne zato što nešto insajderski znam, niti sam nužno pametan. To prosto dogovoreni poslovi u zadnje dvije godine govore.
Znam, ponavljam se.
A to da neki ne znaju razliku između prihoda i naplate, to čak nije ni zakomentirati.
Bome su me razveselili, taman za vikend, ja neznam kada su oni zadnji put ovako iz redovitog poslovanja išli u smanjivanje dugova prema bankama u JEDNOM KVARTALU….KO i DO prema bankama u iznosu od 60 mil kuna…..
I dalje mi friško crvenilo na licu…idemo po 65 mil iz Norveške i uzet još Kosovo i možda još koje tržište ove godine:)
Ne znam otkud toliko oduševljenje?
Izvještaj relativan, ni predobar ni preloš, ja sam očekivao malo bolji rezultat.
Nemam ništa protiv da se razumijemo, ali kad ste neki toliko oduševljeni, molim da to pojasnite, što je toliko dobro da vas toliko veseli.
Meni se čini da svi ostali nisu preoduševljeni jer cijena nije porasla nego je čak i pala.
Pustimo sad dugove, RDG priča glavnu priču, ja ne znam što neki vide nešto drukčije nego je u njemu navedeno?
Bitno je ono što je pod “redovno”, ostale stvari su neka druga priča koja bi malo koga trebala oduševiti ili suprotno od toga.
Ako RDG kaže da su rashodi veći od prihoda onda se zna što je i kako se posluje.
U realnost izvještaja ne ulazim.
Neka netko pojasni suprotno od ovoga, bit će mi drago.
Rezime, vrlo dobro izvješće! Očekivao sam 0 ili – , s obzirom na pritisak na cijenu, kad ono ….
http://www.seebiz.eu/dalekovod-gotovo-udvostrucena-ebitda/ar-135060/
Gospodine, cijena je pala jer je netko namjerno zatukao dionicu nakon 3 dana stagnacije na 12,50 manje više. Pokupovao je koliko je mogao i možda se taj isti isti dan istresao na višu cijenu. Znači, imao je izvješće. No, nasprem izvješća, i ova 2 posla u Norveškoj od 62 mil E koji će biti uskoro potpisani (jer nebi pustili vijest van da su pred potpisom, a da nebude), te 400 mil kuna od HŽ-a, cijena mora rasti…. No, ovo je lijepa naša RH, a veliki dio portfelja drže fondovi, i ako se nekome tamo hoće, lako je zatuču do 5 kn. oni je i drže ovako nisko. Meni nije jasno kako nisu u zatvoru ti koji to rade, pa rade štetu nama svima koji im plaćamo!!! (Mirovinci, ne…)
ne da sam očekivao nego očekujem još brži i brži streiit upp upp po potpisivanju novih i novih ugovora u evropi nije nagovor na prodaju ali na kupnju pametnom dosta
Ova dionica i dalje ne zaslužuje biti na gledalici, a kamoli nešto drugo.
Toliko je dionica izdano da je i sa ovom nazovi dobiti P/E ogromnih 70.
A dobiti realno niti nema jer iz redovnog poslovanja je – MINUS. Očito se poslovni ugovaraju samo da bi se tvrtka održavala na životu, nažalost. Osim toga tvrtka ima ogromnu zaduženost tako da moguće da će uskoro trebati inekcija kapitala – nominala je 10 kuna.
Osim toga dva mirovinska fonda iz top 10 prodaju svoje dionice, očito imaju dobre razloga za to.
Loše.
lp