Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DLKV | 3,73 | 37.463 | 10,044 | 3,70 | 3,72 | -1,07% |
@johnyMB
možda uspiješ kupiti nazad dionice ispod 12 kn…a možda i ne….možda ćeš ponovo ulaziti na 15 kn i lupati se po glavi?
Ponavljam, svatko kupuje i prodaje subjektivno, no naspram svega znanja ovdje i rasta očiglednoga, pa dobro zašto ne počistite sve do 14 kuna onda???? 🙂
Ove dionice koje prodaju fondovi kao da propadaju u “crnu rupu”. Prodano je na desetke tisuća komada ispod 15 kuna, a i sada u rastu se prodaje. Postavlja se pitanje: Gdje sve to nestaje…
U top 10 se nitko novi ne pojavljuje a iz prve ruke znam da su mali kupovali u padu do 15-tak kuna još prošle godine i potom je kod njih ponestalo keša za daljnju kupnju.
Očito je da netko kupuje na više računa da se nevidi. Logičan zaključak se sam od sebe nameće.
Nitko ne spominje da prema nacrtu predstecajne nagodbe Dalekovod ove godine mora prodati vjetroelektrane.
ovi će objaviti izvješće samo čekaju da to uradi i moja susjeda.baka ima 70 godina, peče i prodaje kruh točkaš na pijacu.
Ponavljam, svatko kupuje i prodaje subjektivno, no naspram svega znanja ovdje i rasta očiglednoga, pa dobro zašto ne počistite sve do 14 kuna onda???? 🙂
a zašto poklanjati novce prodavačima kad su voljni prodati i po 12,50-13 kn?
Ajmo malo o vjetroelektranama…..zanimljiva tema, isto ko i Sky Office koji sam već u potpunosti objasnio pa ajmo i ovo….
Inače, u ovom projektu se nezna ko pije ko plaća ko financira ko upravlja, čije je vlasništvo:)
Dalekovod Professio ima slijedeće udjele:
50% Velika Popina
100% Eko
Eko u 2014 nije proizvodio ništa, al naravno ima troškove od 2,5 mil kuna(0,5 kuna financijski rashodi), tu čekamo izvještaj za 2015 godinu.
Ono što je dobro, a to je da Velika Popina u 2015 posluje pozitivno i više nije uteg.
Prihodi – 21,5 mil
Rashodi – 20,5 mil(od toga 5 mil financijskih rashoda)
Dobit – 1 mil
Cash na žiru – 10 mil kuna
E sada ostaje pitanje svih pitanja, gdje su dugoročni krediti i u kojem su omjeru iskazani. Istraživanjem sam došao do informacije da su 99% u bilanci samo Dalekovoda u iznosu od 90% jer nemaju gdje drugdje biti, jer jedino Velika Popina ima D.O. u iznosu od 60 mil kuna.
To znači da je netko uzeo 50% vrhnja, a nije se zadužio, a to je u ono vrijeme sa Skansijem i Ćurkovićem bilo uobičajena praksa.
DLKV u bilanci ima dugoročnih obveza na temelju vjetroelektrana u iznosu od 600 mil kuna. Veliki uteg. Koliko će dobiti ako uspiju prodati iste, neznam. Al isto tako mislim da za park od 9+18(pola od 36 od V.P) mogu dobiti, odnosno razdužiti 500 mil kuna.
ps. ovo je moj istraživački rad, ako sam pogriješio ili iznesao krive činjenice nije bilo u lošoj namjeri, nije nagovor na ništa
12-13 je potrošena razina. Tu više nema pravih prodavača. Pozera ima dakako, bilo ih je i na 9.
Kolega, do 13 kn imate oko 9000 komada, pa samo počistite. 🙂
Kolega, do 13 kn imate oko 9000 komada, pa samo počistite. 🙂
Bih kada bi imao čime! Isto kao i Vi i svi ostali mali ulagači koji prate ZSE. Ili su dekintirani ili su sa gubitkom zaglavili u nekoj dionici “stajačici” pa im se neda prodavati sa minusom. Tako da ovi veliki se sami igraju a mi gledamo i divimo se!
Bih kada bi imao čime! Isto kao i Vi i svi ostali mali ulagači koji prate ZSE. Ili su dekintirani ili su sa gubitkom zaglavili u nekoj dionici "stajačici" pa im se neda prodavati sa minusom. Tako da ovi veliki se sami igraju a mi gledamo i divimo se!
zaglavio i čekam ovdje!